Omscholen met Salaris

Een van de beste manieren om een nieuw beroep te leren is omscholen met salaris.

Zeker wanneer je begint met een opleiding van een aantal maanden kan het voor sommigen financieel wat lastig worden. Er zijn meerdere oplossingen voor, onze favoriet is omscholing met baangarantie en salaris! Hieronder vind je onze selectie van de beste omschooltrajecten.

→ Gratis infosessie omscholing naar de IT

Omscholen tot Schilder met baangarantie en salaris

Omscholen tot CNC operator met baangarantie en salaris

Gratis omscholen tot Elektromonteur met baangarantie

Omscholen tot Installatiemonteur met baangarantie

 

Hoe werkt omscholing met Salaris?

Omscholen met salaris is misschien wel de meest aantrekkelijke vorm, want je wordt op dat moment betaald terwijl je de opleiding doet. In dit geval zal je al wel zijn aangenomen door jouw nieuwe werkgever, dus je moet voor deze vorm eerst solliciteren.

In sommige gevallen zal je eerst een stuk(je) van de opleiding eerst in eigen tijd moeten doen, of een gedeelte van de opleiding zelf moeten betalen. Dat doe je dan voor ook om jouw geschiktheid en motivatie aan te tonen.

Omscholen is sowieso in jezelf investeren, dat doe je dus bijvoorbeeld met je eigen tijdsinvestering, of door een gedeelte van de opleiding te betalen. In sommige gevallen kan je ook betekenen dat je in bij aanvoang een stapje terug zet in salaris. Dat zal je ervoor over moeten hebben, want de grote winst zit er voor jou in dat je een nieuw beroep leert, meer mogelijkheden en betere baankansen hebt. En natuurlijk dat je er na een bepaalde periode in salaris op vooruit gaat.

Hoe solliciteer je op een omschool vacature met salaris?

Het sollicitatieproces voor een omschoolvacature is zwaarder dan een gewone vacature. Dit komt omdat je het beroep nog niet kunt uitoefenen op het moment dat je solliciteert. Je hebt waarschijnlijk al wel de passende basisvaardigheden, bent leergierig en hebt de juiste motivatie, maar voor jouw nieuwe werkgever is het wel een groter risico om jou aan te nemen dan iemand die ervaring heeft met het betreffende beroep..

Je zult je dus extra goed moeten voorbereiden en kunnen aantonen dat je de basis skillset en grote motivatie hebt. In veel gevallen helpt jouw opleider je mee met de voorbereiding, zoals dat je al een basismodule van de opleiding hebt gedaan waarmee jij jouw geschiktheid kan aantonen.

De eerste stap is vaak jouw reactie op de betreffende omschoolvacature. Je doet na of tijdens deze sollicitatie vaak een eenvoudige test voor de eerste selectie. Daarna krijg je meestal contact met een opleidingsadviseur die samen met jou kijkt of jij het in je hebt om te kunnen omscholen tot het betreffende beroep. In feite is dit de eerste sollicitatieronde, vergelijkbaar als je via een uitzendbureau of een recruiter een nieuwe baan zoekt.

Als je door die ronde bent, wordt je gematcht aan je nieuwe werkgever. Dan begint het zware werk, want bij je eerste gesprek met de opleider is het prima wanneer je nog in de oriënterende fase zit. Maar wanneer je met jouw mogelijk toekomstige werkgever spreekt zal je goed beslagen ten ijs moeten komen.


Ga direct naar: