Opleidingen Horeca Opleidingen Horeca

Horeca

Horeca staat voor Hotel, Restaurant en Cafe (Ho-re-ca) en omvat alle gelegenheden die hieronder vallen: van de patatboer op de hoek tot het strerrenrestaurant van Sergio Herman in Sluis. Verschillende crises zorgden voor een behoorlijke daling in de omzet. Mensen kiezen ervoor om vaker thuis te eten en geven dus minder geld uit aan dure etentjes. De restaurants in het duurdere segment worden dan ook harder getroffen dan de plaatselijke snackbar. Ook de gemiddelde kroeg of bar heeft minder te klagen, zij behouden hun klanten en krijgen er soms zelfs nieuwe bij. Want een lekker biertje op vrijdagmiddag blijft voor veel mensen toch erg belangrijk. Onder treft u alle horeca, hotel en service functies en beroepen en uiteraard ook de vacatures.

Wat wordt er verdiend in de sector Horeca?

Met een MBO- of HBO-diploma kan je een redelijk salaris verdienen binnen deze sector. Dit is wel sterk afhankelijk van de functie die je vervult. Kijkend naar andere sectoren liggen de salarissen binnen de horecasector een stuk lager. Ook maken bijvoorbeeld koks of serveersters lange dagen en leggen ze behoorlijk wat kilometers af. Hierdoor krijgt de sector Horeca vaak de stempel 'slecht betaald'. Maar naast het salaris krijgen mensen binnen deze sector vaak wel een eindejaarsuitkering en vakantiegeld. Deze sector wordt ook wel genoemd: horecasector, horecabranche, horecaindustrie, sector horeca, hotelwezen, cafébranche, restaurantbranche, werken in de horeca

22 opleidingen voor Horeca

Actieve filters:
    • Verfijn op beroepsgroep
      • Meer
    • Verfijn op salaris niveau
      • Meer
    • Verfijn op studierichtingen
      • Meer
    • Verfijn op opleidingsniveaus
      • Meer
    • Verfijn op competenties
      • Meer
    Opleiding Horeca-assistent
    Opleiding: training / cursus
    Competenties: Accuratesse
    Sector: Horeca

    Huidig aantal opleidingen

    30
    Een Horeca-assistent is werkzaam bij een Horeca-onderneming, zoals een restaurant, café, hotel of fastservicebedrijf. De Horeca-assistent assisteert de horecamedewerkers bij allerlei werkzaamheden. In een café of restaurant zijn de t…
    Opleiding Gastheer/-vrouw
    Opleiding: training / opleiding
    Competenties: Flexibiliteit
    Sector: Horeca

    Huidig aantal opleidingen

    30
    Een Gastheer (of Gastvrouw) is werkzaam in de horeca en bedient de gasten van bijvoorbeeld een restaurant, café of hotel. De Gastheer is als het ware het gezicht van het horecabedrijf.  Naast bedienen is ook informeren een be…
    Opleiding Chef-kok
    Opleiding: cursus / training
    Competenties: Delegeren
    Sector: Horeca

    Huidig aantal opleidingen

    30
    Een Chef-kok kan werkzaam zijn in een restaurant, hotel of eetcafé, maar ook in de keuken van een instelling als een verzorgingstehuis. Deze beschrijving betreft de beschrijving van het beroep van Chef-kok in een restaurant of hotel. De com…
    Opleiding Sous-chef
    Opleiding: cursus / training
    Competenties: Coachen
    Sector: Horeca

    Huidig aantal opleidingen

    30
    Een Sous-chef is werkzaam in een keuken en is de assistent van de chef-kok. Dit kan een keuken zijn van bijvoorbeeld een restaurant, hotel of congrescentrum. De Sous-chef vervangt de chef-kok bij afwezigheid. Wanneer de chef-kok wel aanwezig is st…
    Opleiding Receptionist
    Opleiding: cursus / training
    Competenties: Conflicten beheersen
    Sector: Algemeen

    Huidig aantal opleidingen

    21
    Als Receptionist heb je een diversiteit aan dagelijkse werkzaamheden en kun je eigenlijk in vrijwel alle branches aan het werk. Vrijwel elk wat groter kantoor of bedrijf dat te maken heeft met klanten of bezoekers, zoals overheidsinstanties, besch…
    Opleiding Caféhouder
    Opleiding: training / cursus
    Competenties: Analytisch
    Sector: Horeca

    Huidig aantal opleidingen

    15
      Een Caféhouder is eigenaar van een café en is eindverantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. De precieze bezigheden van de Caféhouder hangen af van de grootte van zijn bedrijf. Heeft de Caféhouder een klein be…
    Opleiding Bakker
    Opleiding: cursus / training
    Competenties: Accuratesse
    Sector: Horeca

    Huidig aantal opleidingen

    13
    Een (brood)Bakker is werkzaam in een bakkerij en maakt verschillende soorten brood. Zo bakt een Bakker bijvoorbeeld elke dag op traditionele wijze vers volkoren- of witbrood, maar ook gevulde en speciale broden. Een Bakker verzamelt de nodige ingr…
    Opleiding Barista
    Opleiding: workshop / opleiding
    Competenties: Accuratesse
    Sector: Horeca

    Huidig aantal opleidingen

    9
    Een Barista is iemand die zich toelegt op het maken van heerlijke espresso’s en gelijksoortige dranken, zoals cappuccino’s. De Barista heeft veel kennis over bonensoorten en kent alle bereidings- en serveertechnieken. Hij streeft steed…
    Opleiding Horecaondernemer
    Opleiding: cursus
    Competenties: Financieel bewustzijn
    Sector: Horeca

    Huidig aantal opleidingen

    4
    Een Horecaondernemer bezit een horecabedrijf, zoals een lunchroom, café of restaurant. Hij is eigenaar en heeft medewerkers in dienst. Omdat een Horecaondernemer zelf eigenaar is, heeft is hij eindverantwoordelijk voor de hele bedrijfsv…
    Opleiding Cateraar
    Opleiding: cursus / training
    Competenties: Discipline
    Sector: Horeca

    Huidig aantal opleidingen

    4
    De Cateraar verzorgt de catering voor bedrijven, feesten en evenementen. Catering is een Engelse term voor de levering van maaltijden of maaltijdverzorging. Het houdt in dat de Cateraar het eten voor een bedrijf of evenement bereidt en levert. Dit…
    per pagina

    Filter