Omscholen met baangarantie, welke opleidingen met baangarantie zijn er?

Er zijn tegenwoordig veel opleidingen die baangarantie bieden. Dit zijn opleidingen die direct aansluiten op de huidige behoeften van werkgevers, waardoor je vrijwel gegarandeerd bent van werk. 

Er zijn veel gevallen waarbij de opleider ook een groot netwerk met werkgevers heeft waarmee ze je in contact kunnen brengen. Het komt ook voor dat de opleider je met jouw sollicitatie helpt, of je zelf in dienst neemt. Het werk dat je na jouw opleiding doet is eigenlijk ook gewoon het praktijkgedeelte van jouw omscholing. 

Vooral in de Zorg, de Bouw, de ICT en de Techniek zie je vaak omscholing met baangarantie, bedoeld voor volwassenen die al andere werkervaring hebben. Meestal duurt de opleiding enkele weken tot 3 maanden, met daarna een praktijkperiode.

Opleiding en omscholing met baangarantie en salaris!

Wat dacht je dan van een betaalde opleiding met baangarantie en salaris? Dat is volgens ons de meest aantrekkelijke manier voor omscholing. Zeker wanneer je begint met een opleiding van een aantal maanden is dit voor velen niet financieel te overbruggen. Daar zijn meerdere oplossingen voor, maar onze favoriet is omscholing met baangarantie en salaris! Hieronder vind je onze selectie van de beste omschooltrajecten.

 

Omscholen tot Schilder met baangarantie en salaris

Omscholen tot CNC operator met baangarantie en salaris

Gratis omscholen tot Elektromonteur met baangarantie

Omscholen tot Installatiemonteur met baangarantie

 

Hoe werkt een opleiding met baangarantie?

Een opleiding met baangarantie of omscholing met baangarantie klinkt bijna te mooi om waar te zijn toch? Betekent dat wanneer je de opleiding begint je automatisch een baan krijgt?

Niet helemaal, want er zijn wel een paar (hele logische) voorwaarden. Je zult natuurlijk wel de opleiding succesvol moeten afronden. Als je de kennis niet hebt of niet begrijpt kan je jouw beroep niet uitoefenen, dus zonder de afgeronde opleiding kan je niet beginnen.

Een andere - minstens zo belangrijke - voorwaarde is jouw inzet en motivatie. Wanneer jij niet gemotiveerd zijn er geen werkgevers die interesse hebben om jou aan te nemen. Maar als jij ontzettend gemotiveerd bent en er heel erg veel zin in hebt, weegt dat vaak nog zwaarder dan jouw opleiding of theoretische kennis. Want als je erg gemotiveerd bent leer je het vak waarschijnlijk erg snel in de praktijk. 

Hoe werkt een gratis opleiding met baangarantie?

Ja, er zijn zelfs gratis opleidingen met baangarantie. De opleiding wordt dan betaalt door degene die jou in dienst neemt. Hierbij krijgt je soms salaris, of een stagevergoeding. De opleider neemt dan vaak de rol van intermediair op zich en brengt jou met je nieuwe werkgever in contact. Als je wordt aangenomen betaalt de werkgever jouw opleiding. 

Solliciteren op een omschoolvacature met baangarantie

Je aanmelden voor een omscholing of opleiding met baangarantie lijkt vaak erg veel op een “gewone sollicitatie”. Want jouw opleider of degene die de opleiding betaald wilt graag weten of jij het in je hebt om de opleiding te halen. Dus deze wil weten of je de benodigde basiscompetenties en de motivatie hebt, net zoals bij een gewone sollicitatie. Het verschil zit hem in je bestaande kennis en diploma. Bij een gewone sollicitatie wordt er vaak gekeken naar wat je nu weet en kan, oftewel wat je al hebt geleerd. Bij een sollicitatie op een omschoolvacature wordt er vooral gekeken of je het nieuwe kan leren, naar jouw leervermogen. Er wordt gekeken of je de basisvaardigheden en kennis hebt waar jouw nieuw kennis en ervaring bovenop gebouwd kan worden.

Dit betekent vaak dat je een vaardigheden toets of test moet doen voordat je begint. Dit kan een assessment zijn of een andere manier waarop jouw basis geschiktheid wordt beoordeeld. Het is dus wel belangrijk dat je je voorafgaand al wat verdiept in het beroep waartoe je wilt omscholen. Je zult eigenlijk al een stukje van jouw omscholing zelf moeten doen. Dat is tegenwoordig heel makkelijk, want over bijna ieder beroep of vakgebied is wel informatie te vinden.

Een opleiding met baangarantie en het UWV

Het is in best veel gevallen mogelijk dat je kan omschoel met behoud van uitkering. Je zal hiervoor contact moeten opnemen met een werkcoach van het UWV en gaat met hen in gesprek over gepaste financiële voorwaarden. Het is dan bijvoorbeeld mogelijk om je uitkering te behouden, of dat het UWV financiële ondersteuning biedt bij het betalen van de opleiding. Zeker bij de krapteberoepen is het UWV bereid om te helpen. 

Er zijn veel omschooltrajecten waarbij je tijdens jouw opleiding jouw uitkering kan behouden. In sommige gevallen betaald het UWV jouw opleiding, soms betaalt jouw nieuwe werkgever jouw opleiding, soms betaal je hem zelf als je een transitievergoeding hebt gekregen.

Omscholing met baangarantie voor volwassenen

Tegenwoordig heb je ook op latere leeftijd heb je nog de mogelijkheid op omscholen met baangarantie. Het gaat dan vaak wel om beroepen waarvoor je geen grote fysieke inspanning voor hoeft te leveren. Er zijn zeker beroepen waar je als 50plusser nog voor kunnen omscholen, zeker wanneer het een krapteberoep is. 

Waar je als volwassen omscholer wel rekening mee moet houden is dat je mogelijk in eerste instantie wat loon moet inleveren. Omscholen is echt in jezelf investeren. De waarde van een omscholing op latere leeftijd is dat je iets nieuws leert. 

Omscholen naar de ICT met baangarantie

Eén van de sectoren waarin omscholing met baangarantie (en salaris!) veel terugkomt, is de ICT. Er is veel vraag naar werknemers dus er zijn veel verschillende initiatieven. Er zijn dus organisaties die je een ICT omscholing met baangarantie en salaris bieden. Er bestaat een uniek oriëntatietraject voor de IT, er is een ICT omscholingsfonds en er zijn heel veel IT opleiders die Baangarantie geven.


Omscholen naar de Zorg met baangarantie

Ook de zorg is een sector waar veel mensen worden gezocht. Ook hier vind je veel laagdrempelige omscholingen met baangarantie. Het gaat hier wel vaak om de makkelijker bereikbare beroepen, zoals Helpende Zorg, of Verzorgende niveau 3. Hiervoor moet je namelijk ook eerst in de schoolbanken zitten, maar niet een jaar, zoals bij Verpleegkundige. 

Vaak heet een zorg opleiding met baangarantie een Traineeship, dus het is wel gelijk in combinatie met een nieuwe baan. Dus ook met salaris! Ook hiervoor geldt dus dat je eerst zal moeten solliciteren voordat je kan beginnen. Dit is volgens ons de meest laagdrempelige manier om een overstap naar de zorg te maken. 

Omscholen naar de Techniek met baangarantie

Er is ook een enorme vraag naar gekwalificeerde technische mensen. Voor vele technische beroepen zijn er dus opleidingen met baangarantie te vinden. Vaak in combinatie met salaris, maar niet altijd. Er zijn ook omscholingen waarbij je tijdens de opleidingsperiode van een maand geen salaris krijgt. De opleiding is wel gratis én je krijgt tijdens jouw praktijkleerperiode een stagevergoeding. 

Er is binnen de techniek een enorme groot aanbod aan omscholingen met baangarantie. Elektromonteur, CNC-Operator, Installatiemonteur, Lasser en nog veel meer. 

Omscholen naar de Bouw met baangarantie

Een andere grote kansen sector is de bouw. Oftewel je vindt ook bouwopleidingen met  baangarantie. Zo kun je je bijvoorbeeld laten omscholen tot Timmerman of Schilder met baangarantie en salaris! 


Ga direct naar: