Wij zijn NationaleBeroepengids.nl

Sinds de oprichting in 2010 tot medio 2023 hebben we ruim 30 miljoen bezoekers geholpen met hun zoektocht naar informatie over beroepen, vacatures, opleidingen, salarissen, baankansen, carrière, arbeidsmarktoriëntatie, omscholen en nog veel meer.  

Onze Missie

Nationale Beroepengids is de Omschoolkampioen

Sinds 2020 zijn wij gefascineerd geraakt door omscholing. Toen de grote economische onzekerheid toesloeg vroegen wij ons af hoe wij een maatschappelijke bijdrage konden leveren. Hoe konden wij onze bezoekers en de Nederlandse bevolking een stap verder helpen nu velen hun baan niet meer konden uitoefenen en iets anders moesten zoeken?

Het antwoord was "Nederland helpen omscholen"

Wij hadden al zeer uitgebreide beroepsinformatie van ruim 2500 beroepen. Hiermee beantwoorden wij de vragen zoals “hoe word je een beroep?“, “welke opleiding heb je nodig?” en “welke competenties heb je nodig?”. Dit was een goede basis, maar dat gaf niet voldoende richting. Daarom maakten wij de omschoolwijzer, die per beroep de handvaten bood voor de omscholing naar dit beroep.

Daarna starten we de omschoolpodcast: The Great Reskill. Hierin interviewt Robert vele mensen over het thema omscholen met daarnaast een nieuwsflash, waardoor we steeds meer kennis en ervaring met omscholing opdeden.

Een jaar later lanceerden we baansuggestie, welke nog steeds door duizenden bezoekers per week wordt gebruikt. Met deze tool kan je door het aangeven van je competenties, persoonskenmerken en interesse actuele vacatures vinden die daarbij passen. Zoals de naam al zegt leidt dit tot zeer interessante baansuggesties, met het idee om te inspireren en te faciliteren in een mogelijke overstap naar een ander beroep.

We merkten gaandeweg dat er helaas onvoldoende omschoolaanbod tussen de vacatures zaten. Ruim 2/3e van onze bezoekers stond open voor omscholing en we kenden een aantal mooie initiatieven tegengekomen die onvoldoende zichtbaar waren.

Daarom besloten wij om de verbinder tussen deze vraag en het aanbod te worden. We bieden op dit momenten een tiental verschillende omschooltrajecten aan van kansrijke beroepen binnen de sectoren IT, Zorg, Techniek, Bouw en binnenkort Onderwijs.

Belijk alle omschoolvacatures

Team

Robert van El

Robert is oprichter en eigenaar van NationaleBeroepengids.nl. In 2004 is hij als ondernemer gestart. Naast recruitment, internet, websites en start-ups is hij ook actief als podcast host bij The Great Reskill.

Vanuit de vele interviews die Robert heeft gedaan en de ervaring met markt is hij een groot voorstander geworden van omscholing en heeft daarom besloten dit als onze grote focus te nemen.

profielfoto-robert.jpeg

linkedin-logo.png   Podcasts (iOS)

Peter Koelewijn

Peter werkt ruim 7 jaar bij NationaleBeroepengids.nl en doet dit sinds enkele jaren vanaf het Indonesische eiland Lombok. Peter houdt zich bezig met de ontwikkeling van ons platform en onze beroeps-, opleidings- en omschoolcontent. 

In de laaste jaren heeft Peter zich grondig verdiept in de verschillende vormen van omscholing en is vandaaruit gedreven geraakt om de voor onze beroepsbevolging beste omscholingstrajecten uit te lichten. Hij schrijft graag over omscholing en professionele doorontwikkeling.

profielfoto-peter.jpeg

linkedin-logo.png   Podcasts (iOS)

Daniël Kuipers

Daniël werkt vanuit zijn bedrijf online marketing agency voor NationaleBeroepengids.nl en houdt zich bezig met SEO en linkbuilding.

profielfoto-danie-l.jpeg

linkedin-logo.png

Loyals 

Stilstand is achteruitgang dus de doorontwikkeling van onze website en tools staat nooit stil. We worden hierin ondersteund door Loyals, een verbinder van technologie en creativiteit. 

loyals-logo.png 

Onze historie: Waarom zijn wij opgericht? 

Nadat oprichter Robert van El jarenlang in recruitment had gewerkt, ontstond het idee om informatie over beroepen online voor iedereen beschikbaar te maken. Enerzijds merkte ik als Recruiter dat ik niet altijd de juiste informatie kreeg van opdrachtgevers. Vaak waren de functiebeschrijvingen summier, in jargon geschreven of juist een onrealistisch promotieverhaal.

Anderzijds merkte ik bij veel mensen dat ze vaak niet wisten wat een beroep precies inhield. Er werden toen -en nu nog veel meer- al veel Engelse termen gebruikt die de duidelijkheid niet altijd ten goede kwamen. Functietitels als Controller, Accountmanager en Copywriter doen niet bij iedereen meteen een bel rinkelen.

Vanuit dit idee zijn we in 2010 gestart en hebben we steeds meer informatieve elementen aan de beroepsbeschrijvingen toegevoegd, rekening houdend met de behoeften die we zagen bij onze bezoekers en inspelend op de actualiteit. 

Sindsdien is NationaleBeroepengids.nl hét startpunt voor beroepsinformatie, inspiratie en uitdaging om het beroep te kiezen dat echt bij je past.  

Naast uitgebreide informatie over beroepen bieden we ook tools aan, zoals onze beroepskeuzetest, omschoolwijzer en baansuggestie, om je te helpen de juiste beroeps- of omschoolkeuze te maken.

Wij zijn ervan overtuigd dat als je gelukkiger bent in je beroep je ook gelukkiger bent in je leven en we hopen hier een steentje aan bij te kunnen dragen.  

Mijlpalen

2010 - oprichting NationaleBeroepengids.nl

2013 - ruim 1 miljoen bezoekers per jaar

2016 - uitbreiding met opleidings- , vacature- en boekenpagina’s 

2017 - toevoeging arbeidsmarktdata

2019 - lancering nieuw design NationaleBeroepengids.nl

2020 - opleiding- en omschoolfocus → lancering Omschoolwijzer

2021 - lancering Baansuggestie

2021 - lancering salaris themapagina’s

2022 - lancering ervaringsniveau pagina’s   

2022 - NationaleBeroepengids.nl wordt intermediair voor omschool vacatures met baangarantie en/of salaris

Cijfers
 

sessies-per-jaar-nbg.png 

Onze Toekomstplannen
 

Onze ambitie is om zoveel mogelijk mensen te helpen in hun beroeps,- doorgroei- of omschoolkeuze. In de komende jaren streven we ernaar onze content, data en beroependatabase verder uit te breiden en door te ontwikkelen. 


Zoek een ander beroep