Omscholen voor 50+

Het is voor niet ieder beroep mogelijk om op latere leeftijd te omscholen. In sommige gevallen gaat het helaas om vooroordelen, in sommige gevallen is het een gevolg van de aard van het werk. Zo zal je als zonnepanelen monteur terwijl je op het (vaak schuine) dak staat 25 kilo zware panelen moeten kunnen tillen. Daar moet je echt sterk en fit voor zijn. Er zijn zeker 50plussers zijn die zo fit zijn, maar zeker niet iedereen.

Omschoolberoepen voor 50plussers

Er zijn een aantal beroepen waar ervaring en sector overdraagbare vaardigheden juist worden gewaardeerd. Een voorbeeld daarvan is het beroep Schilder, hiervoor dien je met geduld en precisie aan het werk te gaan. Daarom is er ook voor 50-plussers een goede omscholing tot Schilder met baangarantie en salaris!

Een ander beroep waar je als 50plusser goed terecht kan is CNC-operator. Dat is een mooi en goed betaald beroep,  waarvoor je ook grondig en geduldig moet werken. Dus je kunt als 50plusser ook omscholen tot CNC Operator met baangarantie en salaris!

Omscholing naar de Zorg als 50plusser

Is omscholen naar de Zorg mogelijk voor 50plussers? Jazeker, in de zorg kan je erg goed terecht wanneer je 50+ bent. Welke beroepen hebben we het dan over? Vooral de Helpende Zorg, maar je kan als 50plusser ook omscholen tot Verzorgende IG.

Waarom zou je als 50plusser omscholen naar de zorg? Voor de meeste mensen wordt zingeving belangrijker naarmate ze "wat ouder worden". Veel mensen van middelbare leeftijd hebben al voldoende levenservaring opgedaan dat ze eigenlijk heel graag iets willen doen dat er toe doet. Wanneer jij dat ook zo voelt is omscholing naar de zorg een erg goede optie. Want je kan als zorgverlener een belangrijke rol in iemands leven hebben en veel dankbaarheid ontvangen. 

Is omscholen naar de zorg het niet voor je? Kijk dan verder... 

Omscholing naar de IT voor 50plussers

Kan je als 50 plusser goed omscholen naar de ICT? Helaas is de IT een branche waar veel vooroordelen heersen, want er wordt vaak gedacht dat 50plussers niet zo digitaal vaardig zijn. Dat is in een aantal gevallen zeker zo, maar in veel andere gevallen ook niet!

Er zijn ook bedrijven die juist 50plussers zoeken, dit zijn de bedrijven waarwe op dit moment in gesprek zijn om te kijken of we hier de deur kunnen openen voor bijvoorbeeld een omscholing tot Webdeveloper, maar bijvoorbeeld ook Tech-Support medewerker.

→ schrijf je in voor de gratis online infosessie omscholing naar de IT

 

Omscholing naar de Bouw voor 50plus

Is omscholen naar de bouw mogelijk als 50plusser? Helaas zijn er veel beroepen waar je als 50plusser niet goed terecht kan. Dat is vaak om de reden dat veel bouwberoepen een groot deel fysieke beroepen zijn, hetgeen dus de reden is waarom er juist mensen uit de leeftijdsgroep 50+ zijn die de bouw verlaten.

Het geldt niet voor alle beroepen. Er is wel een hele goede optie... 

Omscholing tot Schilder met baangarantie en salaris!

 


Ga direct naar: