Omscholen naar de Zorg

Je denkt na over omscholen naar de zorg. Waar begin je dan? En hoe kom je erachter of het echt bij je past? 

  • Ben je van nature behulpzaam en geef je om mensen?
  • Vind of vond je het altijd fijn om je opa of oma te helpen of met ze te kletsen?
  • Ben je wel eens in het ziekenhuis op bezoek geweest en voelde je respect voor de verpleegkundigen?

 

Dit zijn indicatoren dat een baan in de zorg best goed bij je zou kunnen passen! Er zijn natuurlijk veel beroepen in de zorg, dus wel zorgberoep past bij jou?

 

Waarom zou ik omscholen naar de Zorg?

Werken in de zorg is niet alleen heel eerbaar, ook zijn de baankansen er uitstekend. Omscholing naar de zorg kan dan ook zowel mooie als verstandige keuze zijn voor het vervolgen van je carrière. Je laten omscholen naar de zorg is mogelijk met een traject van leren en werken, waarmee je tijdens je opleiding een salaris verdient.

Ook zijn er vaak opties voorhanden met baangarantie, waarbij je na je opleiding meteen door kunt met werken, en valt er met het UWV een regeling te treffen. Ook op latere leeftijd is het heel goed mogelijk om je om te laten scholen.

Omscholing zorg met salaris

Terwijl je klaargestoomd wordt voor het werken in de zorg, is het natuurlijk belangrijk dat je je vaste lasten kunt blijven betalen. Er bestaat gelukkig de mogelijkheid om betaald te kunnen omscholen naar de zorg, waarbij de kosten voor de opleiding worden vergoed. Ook als je een uitkering van het UWV ontvangt, is het mogelijk om je om te laten scholen, mét behoud van uitkering. Zo kun je je met een gerust hart richten op je nieuwe beroep.

Omscholing zorg met baangarantie

Wanneer je gaat omscholen, wil je natuurlijk zeker weten dat het een leuke baan oplevert. In de zorg is er gelukkig voor iedereen een mooie baan te vinden. Een zorgopleiding is een goede weg naar werkplezier en in de lijstjes van opleidingen met een grote kans op een baan is de zorg altijd terug te vinden. Bovendien zijn er veel opleidingen te vinden, zeker na een omscholing, die je baangarantie bieden. Na je opleiding kun je dan direct doorstromen.

Omscholing zorg voor volwassenen

Ook op latere leeftijd kun je je laten omscholen naar de zorg. Je hebt misschien een andere vooropleiding of nog geen ervaring, maar dit hoeft zeker geen belemmering te zijn. Verzorgende mensen zullen altijd nodig zijn en de keuze maken om mensen te helpen is een keuze die alleen maar te prijzen valt.

Als volwassene kun je je daarom probleemloos om laten scholen, ook als 50plusser. Werken en leren kunnen uitstekend hand in hand gaan, zeker met de mogelijkheden van betaalde opleidingen en opleidingen waarbij je salaris ontvangt. 

Werken en leren in de zorg

Zoals gezegd kunnen leren en werken in de zorg uitstekend samengaan. Neem bijvoorbeeld het ziekenhuis, waar je als leerling verpleegkundige aan de slag zou kunnen. Zonder diploma kun je binnen de zorg aan het werk, zodat je toegankelijk de carrièreswitch kunt maken. Ook als volwassene kun je je zodoende richten op je toekomst in de zorg, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over geld.

Omscholen naar de zorg en het UWV

Het kan natuurlijk zo zijn dat je je wil laten omscholen omdat de banen binnen je eigen vakgebied niet meer voor het oprapen liggen. Wellicht heb je daarom een uitkering, en wil je die gedurende je omscholing behouden. Dit kan. In overleg met het UVW kunt u kijken of uw opleiding via een regeling kan worden vergoed.

Omscholing zorg voor 50plussers

Er zijn een aantal beroepen waar het lastig wordt om je naar om te scholen als je naar de 50 gaat, maar dat geldt niet voor de zorg! Ook als je 50plusser bent, ben je van harte welkom in de zorg. Laat je dus zeker niet tegenhouden door je leeftijd. Plezier in je werk en een passie voor het zorgen voor anderen zijn cruciaal, en met een traject waarin je leren en werken kunt combineren ben je ook op latere leeftijd een welkome aanvulling binnen de zorg.

Omscholen tot Verzorgende IG

Wanneer je wilt omscholen tot Verzorgende IG zal je een omscholing of traineeship aangaan van minimaal 15 maanden tot 24 maanden werken en leren. Een Verzorgende IG helpt met de dagelijkste verzorging en voert verpleegtechnische handelingen uit, zoals injecteren en wondzorg. Wanneer je omschoolt tot Verzorgende leer je eenvoudige verpleegtechnieken en ondersteuning op de algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL).

meer over omscholen tot Verzorgende IG

Omscholen tot Verpleegkundige

De vraag naar verpleegkundigen is groot en daarom zullen veel ziekenhuizen blij zijn met mensen die zich om willen laten scholen tot verpleegkundige. Het is vaak wel een grote stap om je om te scholen naar verpleegkundige wanneer je uit een andere branche komt. Dit is omdat je een flink stuk opleiding nodig hebt. 

Omscholen tot Helpende Zorg

Dit is de meest laagdrempelige manier van omscholing binnen de zorg. En Helpende zorg opereert op niveau 2 en dat is de laagst opgeleide functiegroep. Wanneer je omschoolt tot Helpende leer je basiszorg te verlenen en ondersteuning op de algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL).

meer over omscholen tot helpende zorg 

 


Ga direct naar: