Beroepskeuzetest

De gratis beroepentest van nationaleberoepengids.nl

Ontdek welke beroepen bij jouw interesses en vaardigheden passen en doe de gratis beroepskeuzetests van de Nationale Beroepengids. Alle beroepen (meer dan 2500!) die op deze website staan, zijn gekoppeld aan de test. Bij iedere beroepskeuzetest is het belangrijk dat je niet te lang nadenkt over het antwoord, dat geeft meestal het beste resultaat.


De middellange beroepskeuzetest

Er komen vier thema’s aan bod: ‘interesse’ (wat vind je interessant?), ‘ervaring’ (wat heb je al gedaan qua werk?), ‘poen’ (hoe zou je je geld willen verdienen?) en ‘aanleg’ (hoe beoordeel jij jezelf?). Je krijgt steeds een stelling te zien. Je kiest of deze stelling je aanspreekt of juist niet. Bij de laatste stellingen geef je aan in welke mate ze op jou van toepassing zijn. Als je klaar bent met de beroepskeuzetest, verschijnt een lijst met suggesties. Het zijn beroepen waarvoor diverse opleidingsniveaus gelden. Ook komen de beroepen uit allerlei interessegebieden. Hieronder staan de eigenschappen waarop de beroepen zijn geselecteerd. Je kunt eventueel zelf andere eigenschappen aanvinken of juist uitvinken, zodat er andere beroepen worden getoond. Het kost je ongeveer 10 tot 15 minuten om deze beroepentest in te vullen.

Doe de beroepskeuzetest!

Resultaat van de beroepskeuzetest

Het kan zijn dat je in de resultaten van een beroepentest een aantal beroepen tegenkomt die je zullen verrassen of op het eerste oog vreemd lijken... bijvoorbeeld Papparazzo, Hondenuitlaatservicehouder. Het gaat er hierbij om dat er elementen in dit beroep zijn die jou aanspreken of op jouw interesses aansluiten. De middellange en uitgebreidde beroepskeuzetesten geven je ook een goed beeld van jouw eigenschappen die passen bij de antwoorden die je hebt gegeven.

Tests

Softwaretests, taaltests, IQ-tests, producttests, geheugentests… Tests bestaan er in allerlei soorten en maten. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen: ze onderzoeken of en in hoeverre iets of iemand ergens geschikt voor is. Kunnen de gebruikers met het nieuwe softwaresysteem medewerkers gemakkelijker inplannen? Bevat de software geen fouten? En hoe goed beheerst een inburgeraar de Nederlandse taal? Kan hij de taal goed genoeg gebruiken om te kunnen naturaliseren? En wat is het IQ en wat zijn de vaardigheden van mijn sollicitanten? Wie past het beste bij mijn organisatie? Allemaal vragen die tests helpen beantwoorden. Op basis van de resultaten van de tests kunnen beslissingen worden genomen. Er moet een kleine bug in de software gerepareerd worden, de inburgeraar krijgt een paspoort, Johan de Jong wordt de nieuwe medewerker.

Beroepskeuzetests

Tests die bij recruiters, coaches en werkzoekenden populair zijn, zijn beroepskeuzetests. Deze geven antwoord op allerlei loopbaanvraagstukken. Meestal vraagt een beroepskeuzetest naar persoonlijke eigenschappen, vaardigheden, het opleidingsniveau en interessegebieden. Op basis hiervan kan de recruiter, re-integratiecoach of psycholoog een geschikte baan voor zijn cliënt (helpen) vinden. Een beroepskeuzetest is dus heel handig bij werving, selectie en re-integratie. Ook is de test nuttig als zelftest. Een werkzoekende of aspirant-student doet ideeën op voor jobs of beroepssectoren die bij hem passen en eventueel welke studie hij hiervoor moet volgen.