Omscholen naar de ICT

Als je wilt omscholen naar de ICT heb je tegenwoordig veel mogelijkheden! Je hoeft helemaal geen technische achtergrond te hebben om in de IT te kunnen beginnen. 

Veel mensen ontdekken pas op latere leeftijd dat ze technologie eigenlijk gewoon gaaf vinden. Dit is voor velen een reden voor omscholing naar de IT. Misschien werk je nu in de horeca, sta je voor de klas of werk in de zorg... dat betekent niet werken in de ICT niets voor jou is.

Omscholen naar de ICT met Baangarantie en Salaris!

Dit is volgens ons de meest aantrekkelijke manier tot omscholing naar de ICT. Dus wij zetten deze omschoolvacatures graag in de schijnwerpers.

Omscholen tot Webdeveloper met Baangarantie en Salaris!

 

Waarom zou ik omscholen naar de ICT?

De IT, of ICT, staat voor Informatie (en Communicatie) Technologie. Dit is al jarenlang een branche die groeit en blijft groeien. De baankansen en het salaris in de ICT zijn erg goed, dus dat is een belangrijke reden voor omscholing naar de IT.

Naast de baankansen is affiniteit met technologie een andere goede reden waarom je kan omscholen naar de ICT. Omscholing naar de IT is tegenwoordig best laagdrempelig geworden. Zo zijn verschillende opties waarop je kunt omscholen, zoals bijvoorbeeld omscholing met salaris, of een ICT opleiding met baangarantie. Er zijn ook mogelijkheden waarbij het UWV helpt de opleiding te bekostigen en er bestaat zelfs een opleidingsfonds voor ICT omscholing. Hieronder vind je de verschillende opties toegelicht.

Omscholen naar de IT met Salaris

Wanneer je bijvoorbeeld omschoolt tot webdeveloper kan je dit in principe bijna helemaal zelfstandig doen. Er zijn is ontzettend veel online lesmateriala te vinden, van online cursus tot gratis videotutorials, blogs en howto's.

Maar er zijn ook betaalde intensieve opleidingsprogramma's waarbij de opleider of jouw nieuwe werkgever de omscholing betaalt. In veel gevallen is het zelf mogelijk om je te laten omscholen naar de ICT terwijl je salaris krijgt. Je volgt dan een route waarbij je zowel werkt als leert, zodat je verzekerd bent van een inkomen. Dat is mooi, want een langere periode omscholen zonder dat je inkomen hebt is voor velen niet haalbaar.

In het geval dat je een uitkering hebt, is het mogelijk om je te laten omscholen met behoud van uitkering. Ook ondersteunt het UWV omscholing tot de IT/ICT financieel, omdat het een krapteberoep is. Er bestaat tenslotte ook nog een ICT opleidingsfonds waar je via een renteloze lening jouw levensonderhoud kunt bekostigen.

IT Opleidingen met baangarantie

De vraag naar medewerkers binnen de IT en ICT is groot. Daar spelen veel IT opleiders goed op in met ICT opleidingen met baangarantie. Deze IT opleidingen sluiten zo goed aan op de actuele behoeften bij werkgevers dat ze je durven te garanderen dat je een baan vindt nadat je de opleiding hebt gehaald. Het komt ook voor dat de opleider een veel werkgever kent en jou met hen in contact kan brengen.

De beste optie is een omscholing met baangarantie waarbij de opleider jou ook helpt in het sollicitatieproces. Het kan voorkomen dat je eerst solliciteert voordat je aan de opleiding begint. In dat geval kan je na jouw opleiding direct aan de slag kunt. In sommige gevallen ga je in dienst bij de opleider waarbij je via detachering voor klanten gaat werken. In dat geval heb je een IT opleiding met baangarantie en salaris!

Omscholing IT voor volwassenen

Ook op latere leeftijd is het goed mogelijk om je te laten omscholen naar de IT. Er zijn opties waarbij je als volwassene kunt werken en leren in de IT. Zo kun je, terwijl je opgeleid wordt, gewoon een salaris verdienen waarmee je je vaste lasten kunt dekken. Ook als 50plusser is het geen probleem om te kiezen voor omscholing naar de IT.

Werken en leren in de IT

Je kunt niet in de ICT werken zonder dat je iets leert. De ontwikkelingen gaan zo snel dat het noodzakelijk is om op de hoogte te blijven, maar vooral ook om nieuwe kennis en vaardigheden te leren. Dat is ook de reden waarom de IT een van de eerste sectoren was waar je volledig verzorgde omschooltrajecten vond.

Tegenwoordig kun je dus zonder IT diploma starten met een omscholing. Terwijl je werkt en leer gorie je door tot een volwaardig ICT professional. Afhankelijk van jouw leervermogen en ambitie kan je op latere leeftijd nog stevig doorgroeien en carrière maken in de IT. Je kunt instappen als bijvoorbeeld Helpdeskmedewerker en stapsgewijs doorgroeien. Of je kunt omscholen tot webdeveloper en na enkele jaren doorgroeien tot Lead developer, of Scrum master, of Software engineer. Er zijn mensen die als ICT accountmanager de sector inrolden en na 10 jaar als CMO aan de slag zijn.

Omscholing IT zonder diploma

Een diploma is geen vereiste als je je wil laten omscholen naar de IT. Omscholing naar de ICT is mogelijk zonder ervaring en ook met een andere achtergrond ben je welkom binnen de sector. Waar het omgaat is dat je de basiscompetenties, interesse, motivatie en leervermogen bezit. Dat zijn de zaken waarop je wordt getoetst. Indien je daar aan voldoet is de kans groot dat jij met salaris kunt omscholen naar de IcT.

Omscholen tot Web Developer

Er is al jaren een groot tekort van Web Developers. Daarom zijn er onzettend veel mogelijkheden voor omscholing tot Webdeveloper. Zou jij iets willen maken wat nog niet bestaat? Ben jij altijd geïnteresseerd in de nieuwste technieken? Denk jij in oplossingen en wil jij een baan met goede toekomst? Dan is werken als Web Developer mogelijk wel iets voor jou. Bekijk hier de Omscholing tot webdeveloper met baangarantie en salaris.


Omscholen IT security

Een andere ICT discipline die hard groeit is ICT security. Daarom is een omscholing tot Cyber Security Specialist ook een hele goede optie. Hier zijn de salarissen ook heel erg fijn. Een Pentester, dat staat voor Penetration Tester, met veel vervaring kan zomaar €85.000 per jaar verdienen. Voor een IT security omscholing zal je wel even in de schoolbanken moeten, want het is een pittig en zeer snel ontwikkelend vakgebied. Maar als jij ook hebt voor detail en een neusje voor risicodetectie is werken als ICT Security Specialist misschien wel op jouw lijf geschreven.

Omscholen tot Tester

Het beroep ICT Tester is een mooi instapberoep, maar tegelijkertijd ook een mooi doorgroeiberoep. Want testen kan heel laagrempelig beginnen, maar ook erg specialistisch worden, zoals de eerder genoemde Pentester. 

Wanneer je omschoolt tot Testspecialist is jouw kans op werk vrijwel gegarandeerd. Net zoals de eerdergenoemde ICT beroepen.

 


Ga direct naar: