Bruto Netto Salaris

Je wilt het verschil tussen jouw bruto en netto salaris in 2020 of 2021 berekenen. Dit kan met de bruto/netto caclulator die we hebben geleend van Raet. Na één minuut weet je hoeveel netto loon er binnen gaat komen. 

Hier vind je alles over het berekenen van jouw bruto en netto loon in 2020/2021.

 

Wat is het Netto Salaris?

Het Netto Salaris is het bedrag dat er per periode wordt uitbetaald. Alle loonheffing, de belasting en premies zijn reeds van het bruto loon ingehouden. Ook zijn de andere zaken verrekend, zoals de pensioenbijdrage of een auto van de zaak. 

Voor een goede bruto/netto berekening is het dus belangrijk dat je weet welke zaken er verrekend gaan worden. Dit kan je in de bruto/netto calculator hieronder invullen.

Van Bruto naar Netto Loon berekenen

De belangrijkste berekening is hoeveel er netto van je bruto salaris overblijft. Dat is wat je per maand kunt besteden, dus dit getal wil je zeker weten.

Hoeveel houdt jij netto over van je bruto salaris? Bereken het hier. 

Bruto Netto Salaris 2020 en 2021 berekenen 

 

Bruto salaris en Netto loon

Het is eigenlijk heel raar, want waarom hebben we het in de volksmond altijd over bruto salaris en netto loon? De woordkeuze netto salaris en bruto loon kloppen ook, maar worden op één of andere manier gewoon minder gebruikt.