Badmeester: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Badmeester: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Dus je wilt misschien wel werken als Badmeester? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Badmeester wilt worden.

Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Badmeester, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het werken als Badmeester


Vacatures Badmeester

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...


Wat is een Badmeester?

Een badmeester is iemand die toezicht houdt bij het zwembad. Hij is werkzaam in zwembaden of op stranden (alhoewel daar vaker een reddingsbrigade werkzaam is). De badmeester let op het water en de zwemmers, kijkt of alles goed verloopt, beantwoordt vragen van mensen die het zwembad bezoeken en houdt toezicht over alle baden (en de eventuele glijbanen). Als er iemand in gevaar is of bijna verdrinkt springt de badmeester in het water om het desbetreffende persoon te helpen, redden en/of reanimeren. Daarnaast is hij het aanspreekpunt in het zwembad en treedt hij ook op als er ongewone dingen gebeuren of opstootjes in het zwembad zijn.

Het beroep van Badmeester is een zeer verantwoordelijke baan omdat de badmeester letterlijk verantwoordelijk kan zijn voor het redden van een mensenleven. Daarom is het noodzakelijk dat de badmeester stressbestendig is, een goede conditie heeft, bovengemiddeld goed kan zwemmen en in het bezit is van een EHBO en reanimatie diploma.

De badmeester is de belangrijkste persoon in een zwembad en de enige autoriteit. Gasten moeten ten alle tijden luisteren naar de badmeester. Daarnaast heeft de badmeester de bevoegdheid om, indien het nodig is, mensen uit het zwembad te verwijderen.

De badmeester is over het algemeen te herkennen aan speciale kleding en aan het fluitje waarop hij blaast als hij mensen ergens op wil wijzen.

 


Past het beroep Badmeester bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.

Bekijk jouw baansuggesties

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...



Vacatures Badmeester per stad

Vacatures Badmeester Alkmaar

Vacatures Badmeester Almelo

Vacatures Badmeester Almere

Vacatures Badmeester Alphen aan den Rijn

Vacatures Badmeester Amersfoort

Vacatures Badmeester Amstelveen

Vacatures Badmeester Amsterdam

Vacatures Badmeester Apeldoorn

Vacatures Badmeester Arnhem

Vacatures Badmeester Assen

Vacatures Badmeester Bergen op Zoom

Vacatures Badmeester Breda

Vacatures Badmeester Capelle aan den IJssel

Vacatures Badmeester Delft

Vacatures Badmeester Den Bosch

Vacatures Badmeester Den Haag

Vacatures Badmeester Den Helder

Vacatures Badmeester Deventer

Vacatures Badmeester Doetinchem

Vacatures Badmeester Dordrecht

Vacatures Badmeester Ede

Vacatures Badmeester Eindhoven

Vacatures Badmeester Emmen

Vacatures Badmeester Enschede

Vacatures Badmeester Gouda

Vacatures Badmeester Groningen

Vacatures Badmeester Haarlem

Vacatures Badmeester Haarlemmermeer

Vacatures Badmeester Heerlen

Vacatures Badmeester Helmond

Vacatures Badmeester Hengelo

Vacatures Badmeester Hilversum

Vacatures Badmeester Hoogeveen

Vacatures Badmeester Hoorn

Vacatures Badmeester Katwijk

Vacatures Badmeester Leeuwarden

Vacatures Badmeester Leiden

Vacatures Badmeester Lelystad

Vacatures Badmeester Maastricht

Vacatures Badmeester Middelburg

Vacatures Badmeester Nieuwegein

Vacatures Badmeester Nijmegen

Vacatures Badmeester Oss

Vacatures Badmeester Purmerend

Vacatures Badmeester Roermond

Vacatures Badmeester Roosendaal

Vacatures Badmeester Rotterdam

Vacatures Badmeester Schiedam

Vacatures Badmeester Spijkenisse

Vacatures Badmeester Terneuzen

Vacatures Badmeester Tilburg

Vacatures Badmeester Utrecht

Vacatures Badmeester Veenendaal

Vacatures Badmeester Venlo

Vacatures Badmeester Vlaardingen

Vacatures Badmeester Westland

Vacatures Badmeester Zaanstad

Vacatures Badmeester Zeist

Vacatures Badmeester Zoetermeer

Vacatures Badmeester Zwolle

Meer steden Minder steden

Salarisschaal Badmeester

Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wat verdient een Badmeester?

Een badmeester die rond de 40 uur per week werkt heeft een gemiddeld maandloon van €1690,00. Een badmeester werkt conform de gewone CAO.


Meer weten over het salaris Badmeester

Salaris aankomend Badmeester Salaris junior Badmeester Wat is het salaris van een medior Badmeester? Welk salaris krijgt een senior Badmeester?


Hoe word je een Badmeester? 

Voor het beroep van badmeester is over het algemeen een behaalde diploma aan een erkende opleiding tot badmeester en/of zwemdocent benodigd. Deze opleiding duurt vier jaar en is te behalen op het cios. Ook moet de badmeester over een EHBO en reanimatie diploma beschikken.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Badmeester

Er zijn geen opleidingen Badmeester aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Badmeester in werkt

Bekijk alle opleidingen Facilitaire Dienstverlening


Omscholen tot Badmeester

Je kan op verschillende manieren omscholen tot Badmeester. Zelfstandig of georganiseerd.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Badmeester

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Badmeester

Als je Badmeester wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Badmeester zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Badmeester

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.

Wat doet een Badmeester?

Ga naar de omschoolwijzer


Competenties Badmeester

Een Badmeester heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Conflicten beheersen
Conflicten beheersen

Steekwoorden: zelfbewust, integriteit, beheersing, luisteren

Omschrijving

Deze personen herkennen en erkennen een conflict. Door te erkennen dat er een conflict is ontstaan, zetten zij de eerste stap om het conflict op te lossen. Ze bepalen wat de inhoud van het conflict is en hoe deze opgelost kan worden. Ze communiceren hierover met alle betrokken partijen en uiteindelijk zorgen ze ervoor dat het conflict op een nette manier wordt opgelost.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak integer. Tijdens een conflict proberen zij te allen tijde het moraal hoog te houden. Daarbij zijn ze onpartijdig en willen ze het beste resultaat behalen voor alle partijen. Deze personen kunnen vaak ook goed luisteren en overtuigen.

Zwakke punten
Het gevaar van conflictbeheersing is dat de personen die zich hiermee bezighouden als ‘meningloos’ worden bestempeld. Ze bemiddelen tijdens conflicten tussen meerdere partijen, maar nemen soms geen duidelijk standpunt in.

Discipline
Discipline

Steekwoorden: aanpassingsvermogen, flexibiliteit, overtuigen, luisteren

Omschrijving

De regels en procedures die gelden bij een bedrijf volgen deze mensen zonder moeite. Gedisciplineerde mensen houden zich aan de regels die er gelden, deze regels kunnen ze zelf opgesteld hebben of ze kunnen opgelegd zijn door anderen. Bij veranderingen volgen deze mensen ze over het algemeen op, maar deze mensen kunnen ook ontevredenheden aankaarten.

Sterke punten
De regels volgen, vergt wat flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Meestal zijn gedisciplineerde mensen structureel, ze weten de regels en procedures en kunnen hierdoor dan ook goed gestructureerd werken. Mensen met een ijzersterke discipline zijn meestal goede overtuigers, als zij het ergens niet mee eens zijn, kunnen ze dit op een goede overtuigende manier duidelijk maken. Maar daarnaast zijn deze mensen vaak ook goede luisteraars, zij luisteren naar de regels en passen zich hierop aan.  

Zwakke punten
Mensen die overgediscplineerd zijn kunnen soms stug zijn, ze zijn de flexibiliteit kwijt en houden zich vast aan de regels. Mensen die hard meewerken aan de procedures binnen een bedrijf, kunnen daarin ook doorslaan. Te veel discipline en perfectionisme kan vermoeiend zijn en leiden tot een burn-out.

Energie
Energie

Steekwoorden: vitaliteit, uithoudingsvermogen, actief, levenlust.

Omschrijving

Energiekelingen zitten vol levenslust. Ze willen graag werken en dit kunnen ze dan ook uren achter elkaar. Deze mensen zetten hun energie gericht in en plannen efficiënt hun taken in, waardoor ze geen onnodige energie verspillen. Ook al krijgt deze persoon extra werk en draait hij veel overuren, deze mensen hoor je niet. Ze laten zich niet zomaar uit het veld slaan.

Sterke punten
Mensen met een hoog energielevel zijn vaak doorzetters. Als zich problemen voordoen, blijven ze optimistisch en pakken ze het probleem met beide handen aan. Ook zijn energiekelingen vaak behoorlijk stressbestendig. Omdat ze hun energie effeciënt inzetten, ervaren ze vaak minder stress dan anderen. Deze mensen kunnen als actief worden omschreven. Naast het werk hebben ze nog veel andere bezigheden. Een ander sterk punt van deze mensen is de resultaatgerichtheid. Ze willen graag presteren en door hun energie effectief te verdelen, boeken ze vele resultaten.

Zwakke punten
De uitdrukking ‘teveel hooi op je vork nemen’ komt bij deze mensen vaker voor. Ze willen graag anderen helpen en nemen hen werk uit handen. Er zijn energiekelingen die weleens willen doorslaan. Aan het eind van een lange werkdag willen ze graag nog een vergadering om bepaalde punten te bespreken of gaan eenmaal thuis meteen weer andere energiekostende dingen doen.

Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving

Steekwoorden: luisteren, doelstellingen, motiveren, zelfontwikkeling, resultaatgericht

Omschrijving

Deze personen zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de organisatie en proberen hun kennis in te zetten waar dat mogelijk is.

Sterke punten
Mensen die inzicht hebben in de omgeving kunnen weloverwogen beslissingen nemen. Ze zijn resultaatgericht en maken beslissingen die helpen het doel te bereiken. Ze ontwikkelen zichtzelf en kunnen anderen motiveren zich ook te ontwikkelen. 

Zwakke punten
Soms hebben mensen zoveel informatie over hun omgeving, dat ze moeite hebben hoofd- en bijzaken te scheiden. Ze kunnen zich dan verliezen in details en geen heldere beslissingen nemen.  

Luisteren
Luisteren

Steekwoorden: inzicht in omgeving, overtuigen, motiveren, onderhandelen

Omschrijving

Deze mensen luisteren goed naar andere mensen. Ze zijn oprecht geïnteresseerd en willen anderen graag helpen. Ze zijn overal van op de hoogte en hebben dus overzicht. Ook luisteren deze mensen goed naar de taken die zij krijgen toegewezen en voeren deze daarom meestal goed uit. 

Sterke punten
Goede luisteraars stellen vaak goede vragen of geven feedback op de verkregen informatie. Daarnaast kunnen zij met de verkregen informatie anderen overtuigen en eventueel onderhandelen over verschillende zaken. Een goede luisteraar houdt ook rekening met de dingen die juist niet worden gezegd, de zogenaamde non-verbale communicatie. Ook hier kan hij informatie uithalen.

Zwakke punten
Goed luisteren betekent niet dat je niets mag zeggen. Mensen die alleen maar luisteren kunnen verlegen of teruggetrokken overkomen. Sommige mensen luisteren enkel om dingen voor elkaar te krijgen, zij proberen hun voordeel te doen met de informatie die ze krijgen. Het ontbreekt hen dan aan oprechte interesse.

Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid

Steekwoorden Competentie Onafhankelijkheid:

zelfverzekerd, zelfkennis, zelfontwikkeling, kritisch, zelfstandig

Omschrijving

Deze mensen nemen beslissingen op basis van hun eigen overtuigingen en niet zozeer op basis van overtuigingen van anderen. Deze mensen hebben vaak een duidelijke koers en laten zich niet zomaar van de wijs brengen. Zij werken zelfstandig en durven besluiten te nemen. Ze kijken kritisch naar het werk en hun functioneren, waardoor ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen.

Sterke punten
Over het algemeen zijn deze mensen zelfverzekerd en beschikken ze over een goede zelfkennis en –ontwikkeling. Zij zetten voor zichzelf een bepaalde koers uit en bewandelen zelfstandig de weg ernaar toe.

Zwakke punten
Onafhankelijke mensen kunnen afstandelijk overkomen. Ze doen vaak dingen zelfstandig en hierdoor kan het voor omgeving lijken alsof ze zich afsluiten. Nog een gevaar van zelfstandig werken is stress. Onafhankelijke mensen vinden het lastig om hulp te vragen, waardoor de werkdruk enorm kan oplopen. 

Sociabiliteit
Sociabiliteit

Steekwoorden: sociaal, netwerken, luisteren, spontaan, inzicht in omgeving

Omschrijving

Deze personen bewegen zich gemakkelijk in groepen mensen. Ze zijn dan ook vaak in het gezelschap van veel mensen en stappen gemakkelijk op ombekende mensen af. Deze mensen hebben over het algemeen een groot netwerk, dat ze inzetten voor verschillende doeleinden. Vaak zijn deze mensen lid van een vereniging of commissie.

Sterke punten
Een competentie die in verband staat met sociabiliteit is de competentie netwerken. Deze mensen hebben vaak een groot netwerk en vergroten dit netwerk met gemak. Daarnaast zijn deze mensen vaak spontaan, ze spreken onbekenden gemakkelijk aan en luisteren met gemeende interesse naar deze mensen.

Zwakke punten
Een zwak punt van deze mensen kan zijn dat ze zich teveel bemoeien met anderen. Zij willen zo graag in contact komen met anderen dat ze zich opdringen.

Vaardigheden Badmeester

  • Luistervaardigheid
  • Belangstelling hebben
  • Vragen stellen
  • Spontaniteit
  • Sociaal gevoel
  • Integriteit
  • Zelfbeheersing
  • Bemiddelingskracht
  • Doorzettingsvermogen
  • Consequent handelen
  • Ambitie
  • Vitaliteit
  • Levenslust
  • Positiviteit
  • Luisteren
  • Analyseren
  • Verbanden leggen
  • Zelfsturing
  • Zelfontwikkeling
  • Durf
Bekijk meer Bekijk minder

Wat voor persoonlijkheid heeft een Badmeester nodig? 

Een badmeester moet goed opletten of alles in het zwembad verloopt zoals het hoort te verlopen. Hij moet op alle baden een oogje in het zeil houden en in actie komen als er een opstootje is, als iemand een vraag heeft of als er iemand in de moeilijkheden zit. (waarnemer)

De badmeester moet accuraat kunnen werken, communicatief vaardig zijn, over een goede conditie beschikken en in stressvolle situaties meteen beslissingen kunnen nemen. Hij moet onafhankelijk zijn en niet bang zijn om op te treden als mensen ongehoord gedrag vertonen (bemiddelaar). Ook kan het voorkomen dat de badmeester mensen van de verdrinking moet redden. Daarom is het beroep van badmeester een zeer verantwoordelijke baan en niet voor iedereen weggelegd. (succesvolle werker).


Eigenschappen Badmeester

  • Enthousiasme
  • Zelfverzekerdheid
  • Ondernemendheid
  • Waarnemendheid
  • Gedetailleerdheid
  • Leergierigheid



Wat zijn de baankansen voor een Badmeester?

Omdat badmeester één van de belangrijkste beroepen in het zwembad is heeft de badmeester met zijn beroep vrijwel het maximale bereikt. Wel kan hij naast het beroep van badmeester andere verantwoordelijkheden en taken krijgen of nemen door ook aan de slag te gaan als strandwacht, zwemleraar of zweminstructeur.


Doorgroei mogelijkheden Badmeester

Het beroep Badmeester is onderdeel van de beroepsfamilie Parkeerwachters, zwembadmedewerkers en beveiligingswerkers n.e.g..


Waar werkt een Badmeester?

De badmeester werkt voornamelijk in zwembaden. Hij kan eventueel ook op een strand als strandwacht werkzaam zijn.


Met wie werkt een Badmeester samen? 

Het netwerk van de badmeester bestaat voornamelijk uit zijn collega's (als die aanwezig zijn) en de gasten die in het zwembad aanwezig zijn. Hij beantwoord vragen van de gasten, komt in actie als er opstootjes zijn, geeft advies en aanwijzingen en is, als er gevaarlijke situaties ontstaan, meteen ter plaatse.

Over het algemeen is de badmeester zelfstandig aan het werk. Daarnaast kan hij wel in aanraking komen met andere mensen in het team van het zwembad (bijvoorbeeld de verkoper van snacks, de kaartjesverkopers, de zwemleraren e.d.).


  • Gasten
  • Collega's
Badmeester

Verwante beroepen Badmeester:

Zweminstructeur
Salaris: €2000 tot €2600
Opleiding: Cursus / Bijscholing
Baankans: Goed

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Strandwacht
Salaris: €1800 tot €2600
Opleiding: Geen Cursus / Bijscholing
Baankans: Onbekend

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het beroep Badmeester in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

  • Gasten
  • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1200 tot €1600

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0



Zoek een ander beroep

Bekijk ook

Ga direct naar