Werken als Verpleegkundige Orthopedie afdeling

Beroepsprofiel verpleegkundige Orthopedie afdeling

 

Een verpleegkundige op de Orthopedie afdeling is verantwoordelijk voor een aantal patiënten op de Orthopedie afdeling. Deze patiënten hebben allemaal een aandoening aan hun steun en bewegingsapparaat en en komen daarom op deze afdeling terecht. Ze kunnen bijvoorbeeld botbreuken hebben of gewrichtspijn. De verpleegkundige op de Orthopedie afdeling verzorgt de patiënten die op de afdeling liggen als hij/zij dienst heeft. Het verzorgen van de patiënten bestaat vaak uit het verzorgen van wonden, het aanbrengen of verwisselen van de infusen en de medicatie toedienen.
Tevens neemt de verpleegkundige op de Orthopedie afdeling deel aan het Multidisciplinair Overleg ( MDO ). In dit overleg dient de verpleegkundige op de Orthopedie afdeling de patiënten die hij/zij onder zich heeft te vertegenwoordigen. De verpleegkundige op de Orthopedie afdeling vertelt aan de artsen en andere verpleegkundigen op de afdeling, wat de recente klachten van de patiënt zijn en ook vertelt hij/zij wat volgens hem/haar nodig is voor de verbetering van de gezondheid van de patiënt. Hiervoor is het dus belangrijk dat de verpleegkundige op de Orthopedie afdeling zijn/haar patiënten tijdens de diensten goed observeert. Zo kan de verpleegkundige de juiste informatie overdragen aan de artsen of de verpleging van andere disciplines in het ziekenhuis indien nodig. De verpleegkundige op de Orthopedie afdeling voert ook regelmatig familiegesprekken waarin hij/zij de familie van de patiënt uit moet leggen hoe het met de gezondheid van de patiënt gaat. Tevens rapporteert de verpleegkundige op de Orthopedie afdeling alles wat belangrijk is om te weten over de patiënten voor zijn/haar collega’s. 

Mensen vonden ons op: Job Verpleegkundige Orthopedie afdeling, Baan Verpleegkundige Orthopedie afdeling, Verpleegkundige Orthopedie afdeling Worden, Functie-eisen Verpleegkundige Orthopedie afdeling, Verantwoordelijkheden Verpleegkundige Orthopedie afdeling, Functieprofiel Verpleegkundige Orthopedie afdeling, Wat doet een Verpleegkundige Orthopedie afdeling, Werken als Verpleegkundige Orthopedie afdeling.

Verpleegkundige Orthopedie afdeling worden: Opleiding tot verpleegkundige Orthopedie afdeling

 

Om verpleegkundige op de Orthopedie afdeling  te worden moet je HBOV ( hbo verpleegkunde ) afronden of een opleiding MBO verpleegkunde. Het verschil tussen beide opleidingen is dat de student bij de HBO variant dieper op de stof in gaat dan bij de MBO opleiding. Daardoor weet de HBO verpleegkunde student ook meer van gezondheid of de ziekte van de patiënt dan de MBO verpleegkunde student. Echter, beide studenten krijgen in het uitoefenen van het vak dezelfde taken in het ziekenhuis.
Een aantal jaar geleden was het een vereiste dat de student voor HBOV het profiel Natuur en Gezondheid had afgerond op de middelbare school. Inmiddels echter, is het afronden van het vak biologie voldoende. Voor de MBO opleiding is het afronden van het VMBO met biologie voldoende om toegelaten te worden tot de opleiding. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Verpleegkundige Orthopedie afdeling, Verpleegkundige Orthopedie afdeling Worden, Opleidingsniveau Verpleegkundige Orthopedie afdeling, Scholing Verpleegkundige Orthopedie afdeling, Studie Verpleegkundige Orthopedie afdeling, Bijscholing Verpleegkundige Orthopedie afdeling, Omscholing Verpleegkundige Orthopedie afdeling.

Organisaties waar een verpleegkundige Orthopedie afdeling doorgaans werkzaam is

 

De verpleegkundige op de Orthopedie afdeling zal vooral werkzaam zijn in ziekenhuizen en dus niet voor commerciële instellingen. Een klein percentage zou werkzaam kunnen zijn in een privé kliniek die wel een meer profit-insteek hebben. Dit is dus wel degelijk mogelijk.

 

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Verpleegkundige Orthopedie afdeling, Verpleegkundige Orthopedie afdeling Worden, Opleidingsniveau Verpleegkundige Orthopedie afdeling, Scholing Verpleegkundige Orthopedie afdeling, Studie Verpleegkundige Orthopedie afdeling, Bijscholing Verpleegkundige Orthopedie afdeling, Omscholing Verpleegkundige Orthopedie afdeling.

Arbeidsvoorwaarden verpleegkundige Orthopedie afdeling

 

De verpleegkundige op de Orthopedie afdeling begint vaak met het minimum salaris omdat de salarissen in de zorg niet heel erg hoog zijn. Hoe ouder de verpleegkundige op de Orthopedie afdeling wordt, hoe meer hij/zij zal verdienen en hoe langer hij/zij werkt , hoe meer er verdiend kan worden. Het gaat ook in dit vak om ervaring als verpleegkundige wat zich zal vertalen naar de hoogte van het salaris. Als de verpleegkundige op de Orthopedie afdeling besluit om intern een opleiding in het ziekenhuis te volgen en zich te specialiseren in Maag-Darm-Lever, zal hij/zij een sprong maken in het salaris omdat er dan ook taken van de arts overgenomen kunnen worden door de verpleegkundige op de Orthopedie afdeling.  Dan kan het zeker zo zijn dat de verpleegkundige op de Orthopedie afdeling na jaren van ervaring en een specialisatie veel meer zal gaan verdienen. 

Mensen vonden ons op: Salaris Verpleegkundige Orthopedie afdeling, Loon Verpleegkundige Orthopedie afdeling, Wat verdien je als Verpleegkundige Orthopedie afdeling, Salarisschaal Verpleegkundige Orthopedie afdeling, Salarisindicatie Verpleegkundige Orthopedie afdeling, Bonus Verpleegkundige Orthopedie afdeling, CAO Verpleegkundige Orthopedie afdeling, Brutoloon Verpleegkundige Orthopedie afdeling, Nettoloon Verpleegkundige Orthopedie afdeling, Vakantiedagen Verpleegkundige Orthopedie afdeling, Pensioen Verpleegkundige Orthopedie afdeling.

Competenties, skills & vaardigheden verpleegkundige orthopedie afdeling

 • Samenwerken
 • Discipline
 • Sociabiliteit
 • Luisteren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Verpleegkundige Orthopedie afdeling, Vaardigheden Verpleegkundige Orthopedie afdeling, Attitude Verpleegkundige Orthopedie afdeling, Kwalificaties Verpleegkundige Orthopedie afdeling, Competentieprofiel Verpleegkundige Orthopedie afdeling.

Persoonstypen verpleegkundige Orthopedie afdeling

 

De verpleegkundige op de Orthopedie afdeling moet een echte gever zijn. Het gaat in dit vak om het verzorgen van patiënten en hierin is het belangrijk dat de zorg voorop staat. Daarbij moet het in de persoonlijkheid van de verpleegkundige op de Orthopedie afdeling zitten om het de patiënten zo makkelijk mogelijk te maken en ze gerust te stellen als dit nodig is. De verpleegkundige op de Orthopedie afdeling moet over een bepaalde empathie beschikken om aan te voelen waar de patiënt behoefte aan heeft. Daarbij is het belangrijk dat de verpleegkundige op de Orthopedie afdeling goed kan waarnemen. Dit is belangrijk om te weten of er iets moet worden veranderd in de zorg van de patiënt. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Verpleegkundige Orthopedie afdeling, Karakter Verpleegkundige Orthopedie afdeling.

Netwerk verpleegkundige Orthopedie afdeling

 

Ten eerste heeft de verpleegkundige op de Orthopedie afdeling contact met alles patiënten die onder hem/haar vallen. Met deze patiënten heeft de verpleegkundige op de Orthopedie afdeling meerdere malen per dag contact over zijn/haar gezondheid. Daarbij heeft de verpleegkundige op de Orthopedie afdeling contact met artsen en verpleegkundigen op de Orthopedie afdeling. Het is in dit beroep van het grootste belang dat er goed overleg gepleegd wordt tussen de verpleging en de artsen op de afdeling dus de verpleegkundige op de Orthopedie afdeling zal veel in gesprek zijn met hen over de zorg van de patiënten. Tot slot is het ook belangrijk dat er contact is tussen de verschillende disciplines in een ziekenhuis. Soms kan een patiënt eerst op de Orthopedie afdeling liggen maar blijkt bij nader onderzoek dat de patiënt beter naar een andere afdeling verplaatst kan worden. Deze afdeling moet dan dus volledig op de hoogte zijn van de patiënt in kwestie. Het kan gebeuren dat de verpleegkundige op de Orthopedie afdeling door haar netwerk binnen een ziekenhuis makkelijk naar een andere afdeling verplaatst kan worden als hij/zij dit zou willen. Omdat er zoveel contact is met collega’s en meerderen, kennen andere afdelingen en artsen de verpleegkundige op de Orthopedie afdeling al en dit zou voordelig kunnen zijn als de verpleegkundige op de Orthopedie afdeling overgeplaatst wil worden of hogerop wil komen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Verpleegkundige Orthopedie afdeling, Medewerkers Verpleegkundige Orthopedie afdeling.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden verpleegkundige Orthopedie afdeling

Het is in de zorg vrij makkelijk om een baan te vinden. Als verpleegkundige op de Orthopedie afdeling kun je vaak meteen in een ziekenhuis terecht. Als de verpleegkundige hogerop wil komen, kan hij/zij een interne opleiding in het ziekenhuis volgen en zich specialiseren in Maag-Darm-Lever.  Als afgestudeerd verpleegkundige heb je je nog niet hoeven specialiseren. Dit kan op de afdeling zelf als er al wordt gewerkt. De verpleegkundige op de Orthopedie afdeling zou er dus voor kunnen kiezen om deel te nemen aan de selectie voor een interne opleiding waarin hij/zij specifieke kennis op doet voor de Orthopedie afdeling. Als de verpleegkundige op de Orthopedie afdeling deze opleiding heeft afgerond, mag hij/zij meer dan daarvoor. Zo zal de verpleegkundige in kwestie bepaalde artsengesprekken over mogen nemen en kleine ingrepen mogen verrichten indien nodig. 

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Verpleegkundige Orthopedie afdeling, Promotie mogelijkheden Verpleegkundige Orthopedie afdeling, Carriere Verpleegkundige Orthopedie afdeling.

Interviews met verpleegkundige Orthopedie afdeling

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen verpleegkundige Orthopedie afdeling

 • Verpleegkundige op de Neurologie afdeling
 • Verpleegkundige op de Oncologie afdeling
 • Verpleegkundige op de KNO afdeling

Overzicht

Deel dit beroep

Deel dit beroep met je vrienden, collega’s en netwerk.

Beoordeling Verpleegkundige Orthopedie afdeling

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Verpleegkundige Orthopedie afdeling' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Verpleegkundige Orthopedie afdeling

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep

Vacatures Verpleegkundige Orthopedie afdeling

Vacatures zoeken
Op zoek naar een baan als Verpleegkundige Orthopedie afdeling?