Gratis omscholen tot Autoschadehersteller met baangarantie!

Vind je leuk om iets dat beschadigd is weer mooi te maken? Houd je van auto’s en wil je graag een baan met goede toekomst? Dan is werken als Autoschadehersteller misschien wel iets voor jou. 

Een Autoschadehersteller vind het mooi om een auto er weer als nieuw uit te laten zien. Vooral wanneer deze auto flink beschadigd was. Hij deukt uit, vervangt carrosserieonderdelen, doet soms ook spuitwerk en nog vele andere werkzaamheden om de auto weer mooi en veilig te maken. 

Een Autoschadehersteller mag dagelijks met zijn hobby bezig zijn. Hij vindt het mooi om zowel “ouderwets vakwerk” te doen en met de nieuwste technieken te werken.

Jouw werkdag als Autoschadehersteller

Je komt aan in de werkplaats en drinkt eerst een kop koffie met je collega’s. Daarna loop je naar jouw werkplaats en daar zie je haar staan. Een Volkswagen Golf met een flinke deuk aan de passagierskant. Ruitschade, lakschade, carrosserieschade en een hangende zijspiegel. Dat wordt een aantal dagen werk voordat je deze weer als nieuw kunt afleveren. 

Je begint met het demonteren van het voorportier en de zijspiegel. De zijspiegel zal in zijn geheel worden vervangen en het voorportier breng je naar de plaatwerkerij. Die ga je daar uitdeuken, zodat je deze op een later moment kan voorbewerken en spuiten. Het uitdeuken doe je met de modernste uitdeuk- en lasapparatuur. Omdat de schade best groot is, breng je de auto ook naar de richtbank om de carrosserie recht te trekken. 

Tegen het einde van de dag heb je al het plaatwerk gedaan. Je maakt alvast een begin met de voorbewerking. Je plamuurt het uitgedeukte carrosseriedeel met 2K plamuur. Morgenochtend ga je verder met schuren, voor nu zit jouw dag erop.

Vind je dit mooi klinken en ben je bereid om in jezelf te investeren? Lees dan verder.

Wat verdient een Autoschadehersteller?

Een Autoschadehersteller kan goed verdienen. Als je goed werk levert kan je tot wel ruim €3700,- bruto per maand verdienen. Vooral wanneer je een aantal jaren ervaring hebt en alle facetten van schadeherstel onder de knie hebt, ben je praktisch verzekerd van een prima salaris. 

Nadat je jouw gratis opleiding Autoschadehersteller van één maand hebt afgerond ligt jouw startsalaris tussen de €2100,- en €2400,- bruto per maand. Dit salaris afhankelijk van jouw leeftijd en eerdere ervaring. Als je op dit moment een uitkering hebt kan je deze tijdens de opleiding behouden.

Wat zijn de eisen om te mogen omscholen tot Autoschadehersteller?

  • Je wilt in jezelf investeren
  • Je wilt een baan met toekomst
  • Je vindt het leuk om naar auto’s te kijken
  • Je houdt van precies werken en maakt het graag mooi
  • Je hebt een rijbewijs of bent bereid om deze te halen
  • Je wilt graag iets nieuws leren en bent bereid om 4 weken opleiding te volgen  
  • Je woont in de omgeving van Rotterdam, Regio Waalwijk, Noord Holland of Midden-Nederland (Utrecht / Amersfoort / Barneveld).

 

inschrijving-tijdelijk-gesloten.jpg 

 

→ Schrijf je in voor de Gratis online infosessie omscholing naar de IT!

 

Hoe werkt de omscholing tot Autoschadehersteller?

We beginnen met een kennismaking en testen of jij het in je hebt om een goede Autoschadehersteller te worden. Waar we ook vooral naar kijken is jouw motivatie en inzet. Je krijgt namelijk een gratis opleiding en geven we niet zomaar (en aan iedereen) weg…

Wat er na deze stap gebeurt is afhankelijk van jouw situatie. Wanneer het klikt en jij er zin in hebt mag je aan de gratis opleiding beginnen. Als je op dit moment een uitkering hebt kan je deze tijdens de opleiding behouden. 

Daarna begin je met jouw gratis opleiding Autoschadehersteller. In 4 weken ga je 4 dagen per week intensief aan de slag met het hele proces dat te maken heeft met het herstellen van autoschade. 

Aan de Vakschool start je met plaatwerken. Je leert werken met een spotter (uitdeukapparaat), kundig demonteren en monteren en het met de hand uitkloppen van een scherm met de hamer en een tas. 

Daarnaast ga je voorbewerken, schuren en het aanmaken en aanbrengen van 2K plamuur, strak schuren inpakken en kitten. Je gaat merken dat één van deze facetten meer je ding is dan het ander, waardoor je je daar het meest op gaat focussen en dat bij de toekomstige opdrachtgever helemaal je ding wordt. 

Na deze 4-weekse opleiding doe jij examen. Het examen wordt afgenomen door het VOC (vakopleiding carrosseriebedrijf). Als je het examen behaald, ontvang je een officieel certificaat voor basis Autoschadehersteller.

 

inschrijving-tijdelijk-gesloten.jpg 

 

→ Schrijf je in voor de Gratis online infosessie omscholing naar de IT!

 


Terug naar het overzicht