Omscholen tot Helpende Zorg met baangarantie en salaris!

Krijg jij een goed gevoel nadat je iemand hebt kunnen helpen? Maak je graag een praatje? Ben je sociaal en wil je graag een baan met goede toekomst? Dan is werken als Helpende Zorg waarschijnlijk wel iets voor jou.

Een Helpende in de Zorg vindt het fijn om iets voor hulpbehoevende mensen te kunnen betekenen. Een Helpende geeft basiszorg en ondersteuning bij de persoonlijke verzorging, zoals wassen, aankleden en haren kammen. Een Helpende Zorg stimuleert de zelfredzaamheid en de zorgverlening verschilt per cliënt.

Een Helpende werkt bij een instelling of in de thuiszorg. Zij werkt met gevoel, verstand en handen. Zij is zorgzaam, zorgvuldig en sociaal.

Jouw werkdag als Helpende Zorg

Je komt aan in het verzorgingstehuis en pakt eerst een kopje koffie in de pantry. Je overlegt met jouw collega’s van de nachtdienst of er nog bijzonderheden zijn gebeurt. Gelukkig was er niets aan de hand, dus je kan je focussen op de hulp met de algemene dagelijkse levensverrichtingen van jouw cliënten.

Vandaag is mevrouw Kooistra wat chagrijnig, ze heeft er vandaag geen zin in. Ze wil dat jij het allemaal doet, maar normaal gesproken kan ze best veel zelf. Je helpt haar met wassen en maakt een paar grapjes. Met jouw warme en begripvolle aanpak krijg je haar toch in beweging. Ze poetst zelf haar tanden en kamt zelf haar haren. Je voelt geluk, want mevrouw Kooistra is onderhand weer opgevrolijkt.

Aan het eind van de middag ga je nog even langs bij mevrouw Kooistra om een praatje te maken. Haar zoon is langs geweest dus haar bui kan niet meer stuk. Ze kijkt je nog dankbaar aan wanneer je gedag zegt. Je gaat vandaag weer naar huis met een glimlach op je gezicht.

Vind je dit mooi klinken en ben je bereid om in jezelf te investeren? Lees dan verder.

Wat verdient een Helpende in de Zorg?

Een Helpende Plus met veel ervaring kan tot ongeveer €2800,- per maand verdienen. Daar komt dan nog onregelmatigheidstoeslag bovenop die kan oplopen tot 60% en er zijn ook instellingen waar je een 13e maand krijgt uitbetaald.

Wanneer je begint met de omscholing tot Helpende Zorg ligt jouw salaris tijdens het eerste jaar tussen de €1850,- en €2300,- o.b.v. 36 uur per week, afhankelijk van leeftijd en eerdere ervaring. Je krijgt natuurlijk wel een gratis opleiding en dankzij de toeslagen zit je al snel richting €2000,- netto per maand.   

Wat zijn de eisen om te mogen omscholen tot Helpende Zorg?

  • Je wilt in jezelf investeren 
  • Je wilt een baan met toekomst
  • Je bent zorgzaam en vriendelijk
  • Je vindt het fijn om mensen te helpen
  • Je verstaat en spreekt goed Nederlands
  • Je kan luisteren en voelt mensen aan
  • Je wilt graag iets nieuws leren

 

Daarnaast dien je ook tussen de 20 en 36 uur per week beschikbaar te zijn om te werken. En ook bereid zijn om avond- en weekend diensten te werken, want jouw cliënten hebben niet alleen tijdens kantoortijden zorg nodig.

Wil je meer weten? Kijk of het werken in de zorg bij jou past

Doe de test »

Hoe werkt de omscholing tot Helpende Zorg?

We beginnen met een kennismaking en testen of jij het in je hebt om een goede Helpende in de Zorg te worden. Waar we ook vooral naar kijken is jouw motivatie en inzet. Je krijgt namelijk een gratis opleiding en die geven we niet zomaar (en aan iedereen) weg…

Wat er na deze stap gebeurt is afhankelijk van jouw situatie. Wanneer het klikt mag je aan de gratis opleiding beginnen. Afhankelijk van jouw eerdere ervaring kan je starten als Helpende of Helpende Plus.

Gelijk Solliciteren? Doe het mini-assessment 

Start het mini-assessment »

 


Terug naar het overzicht