Omscholen tot Schilder met baangarantie en salaris!

Word jij blij als iets er goed uit ziet? Kom je graag op verschillende plekken? Heb jij een vaste hand en wil je graag een baan met goede toekomst? Dan is een baan als Schilder misschien wel iets voor jou.

Een Schilder houdt ervan om dingen mooi te maken en is ook trots op het resultaat. Als Schilder maak je ook nog eens de dromen van anderen waar, want jouw schilderwerk is het detail van iemands droomhuis, droompand of ander bouwwerk waar iemand blij van wordt! 

Een Schilder houdt van de afwerking. Hij of zij wil graag meters maken, maar vindt het ook fijn om geduldig en gedisciplineerd de puntjes op de i te zetten.

Jouw werkdag als Schilder

Je begint jouw schilderopdracht met het bekijken van het object dat geschilderd moet worden. Dat kan van alles zijn: muren, kozijnen of ander houtwerk. In woningen, bedrijfspanden of andere locaties. Binnen of buiten, op een etagevloer of op hoogte. Je komt op vele verschillende plekken voor een grote diversiteit aan opdrachten. 

Zo kan je werken in de nieuwbouw of de verbouw. In woningen of in de utiliteit (dat zijn alle gebouwen die geen woning zijn). Je hebt als schilder dan ook nog verschillende opdrachten en specialisaties. Van allround schilder, constructie schilder en nieuwbouw schilder tot onderhoud- en renovatie schilder. Maar je kunt ook werken als houtrot specialist, glaszetter of spuiter.

Nadat je jouw schilderobject hebt bestudeerd, de verfkeuze en andere wensen hebt overlegd ga je aan het werk. Van de voorbereiding tot de finishing touch, je bent er op gericht om het mooiste werk af te leveren. Wanneer het klaar is loop je alles nog een keer na en voelt je weer trots op het moois dat jij hebt gemaakt. 

Vind je dit mooi klinken en ben je bereid om in jezelf te investeren? Lees dan verder.


Wat verdient Schilder?

Een Schilder kan goed verdienen. Als je goed werk levert kan je tot ruim €3500,- per maand verdienen en daar komen soms ook nog toeslagen bovenop. 

Wanneer je de omscholing tot Schilder volgt ligt jouw startsalaris rond de €2100,- per maand. Jij krijgt dan wel een gratis opleiding en hebt terwijl je deze volgt ook nog eens inkomsten! 

Wat zijn de eisen om te mogen omscholen tot Schilder?

  1. Je wilt in jezelf investeren 
  2. Je wilt een baan met toekomst
  3. Je werkt precies en netjes
  4. Je maakt het graag mooi
  5. Je wilt liever niet stil zitten
  6. Je kan zowel zelfstandig als samen werken.
  7. Je wilt graag iets nieuws leren

 

Meer weten? 

Vraag meer informatie aan

Hoe werkt de omscholing tot Schilder?

We beginnen met een kennismaking en testen of jij het in je hebt om een goede Schilder te worden. Waar we ook vooral naar kijken is jouw motivatie en inzet. Je krijgt namelijk een gratis opleiding en praktijkleerperiode van totaal 14 weken en die geven we niet zomaar (en aan iedereen) weg…

Wat er na deze stap gebeurt is afhankelijk van jouw situatie. Wanneer het klikt kom je in dienst voor de opleidingsperiode. Als je op dit moment een uitkering hebt kan je deze behouden.

Daarna begin je met 4 weken op de vakschool waar je de basistechnieken en de kneepjes van het vak leert. Zowel de theorie als veel praktijk, je krijgt alle ruimte om te oefenen en te leren. Als je de opleiding goed doorloopt ga je aan de slag bij één van de praktijk partners. Dit is een leer-werkperiode van tien weken. Tijdens deze praktijkperiode wordt je goed ondersteund door jouw persoonlijke begeleider. Heb je dit goed doorlopen? Dan krijg je een nieuw contract!

Vraag meer informatie aan

Terug naar het overzicht