Omscholen tot Verzorgende IG met baangarantie en salaris

Vind jij het fijn om iets te kunnen betekenen voor mensen? Praat je graag en heb je aandacht voor behoeftes? Wil je graag een baan met goede toekomst? Dan is werken als Verzorgende waarschijnlijk wel iets voor jou. 

Een Verzorgende IG is verantwoordelijk voor de totale verzorging van hulpbehoevende mensen. Een Verzorgende voert verpleegtechnische handelingen uit zoals medicatie of injecties geven, zwachtelen en wondzorg. Daarnaast helpt hij of zij de cliënten met hun zelfzorg en motiveert hen zoveel mogelijk zelf te doen.  

Een Verzorgende IG geeft de juiste aandacht en zorgt ervoor dat haar cliënten zich op hun gemak voelen. Hij of zij is empathisch, sociaal en zorgzaam. Een Verzorgende coördineert de zorg en is het aanspreekpunt voor de familie en collega zorgverleners.

Jouw werkdag als Verzorgende IG

Je komt binnen bij het verpleeghuis en pakt samen met jouw collega een bakje koffie. Nog even en dan beginnen jullie aan de ochtendzorg ronde. Dit is een van jouw favoriete momenten, want tijdens de ochtendzorg kan je er helemaal voor jouw cliënten zijn. 

Je helpt ze met wassen, aankleden en de persoonlijke verzorging. Daar neem je de tijd voor, vooral ook om met jouw cliënten te kletsen en ze de aandacht te geven die ze nodig hebben. Want jij hebt een belangrijke rol in hun leven. Je bent niet alleen de spin in het web die ervoor zorgt dat jouw cliënten de zorg krijgen die ze nodig hebben, je bent voor jouw cliënten ook een vertrouwenspersoon en een luisterend oor. 

Na de ochtendzorg ronde help je meneer Bakker met de wondverzorging. Hij had zich de week ervoor gestoten en daar had hij een snee aan overgehouden. Je opent het verband en ziet dat het al goed geheeld is. Het verband mag eraf en terwijl je hem hiermee helpt praten jullie over van alles. Hij is altijd erg blij als jij er bent, maar vooral nu is hij erg dankbaar dat je hem zo goed hebt verzorgd. Dat is waar je het voor doet, je voelt je weer goed.

Vind je dit mooi klinken en ben je bereid om in jezelf te investeren? Lees dan verder.

Wat verdient een Verzorgende IG?

Een Verzorgende IG met veel ervaring kan tot ongeveer €3160,- per maand verdienen. Daar komt dan nog onregelmatigheidstoeslag bovenop die kan oplopen tot 60% en er zijn ook instellingen waar je een 13e maand krijgt uitbetaald.

Wanneer je begint met jouw omscholing tot Verzorgende IG ligt jouw salaris tijdens het eerste jaar tussen de €12,90 en €16,40 per uur, afhankelijk van leeftijd en eerdere ervaring. Daarnaast krijgt je een gratis opleiding, reiskosten en toeslagen.

Wat zijn de eisen om te mogen omscholen tot Verzorgende IG?

  • Je wilt in jezelf investeren 
  • Je wilt een baan met toekomst
  • Je bent zorgzaam en vriendelijk
  • Je wil graag iets voor iemand betekenen
  • Je verstaat en spreekt goed Nederlands
  • Je kan luisteren en voelt mensen aan
  • Je wilt graag iets nieuws leren
  • Je hebt minimaal een VMBO-T, VMBO-K of Mavo diploma (niet zorg gerelateerd)

 

Daarnaast dien je ook tussen de 20 en 36 uur per week beschikbaar te zijn om te werken. En ook bereid zijn om avond- en weekend diensten te werken, want jouw cliënten hebben niet alleen tijdens kantoortijden zorg nodig.

Wil je meer weten? Kijk of werken in de zorg bij jou past.

Doe de test »

Hoe werkt de omscholing tot Verzorgende IG?

We beginnen met een kennismaking en testen of jij het in je hebt om een goede Verzorgende IG te worden. Waar we ook vooral naar kijken is jouw motivatie en inzet. Je krijgt namelijk een gratis opleiding en die geven we niet zomaar (en aan iedereen) weg…

Wanneer het tussen ons klikt stellen we je voor bij een passende werkgever. Je solliciteert voor jouw nieuwe baan en nadat je bent aangenomen kan je aan jouw opleiding beginnen. 

Het gehele traject van werken en leren duurt 15 tot 24 maanden, afhankelijk hoe snel jij je modules behaalt. Na deze periode kan je doorwerken als gediplomeerd Verzorgdende IG!

Gelijk Solliciteren? Doe het mini assessment

Start het mini-assessment »

 


Terug naar het overzicht