U bevindt zich hier: Home » Opleidingen » Non Profit

Opleidingen Sector Non Profit

Zoek je een opleiding voor de sector Non Profit, dan kan je via de beroepen die binnen de sector Non Profit vallen een opleiding vinden die met dat beroep te maken heeft. Veel opleidingen voor een bepaald beroep zullen voor meerdere sectoren relevant zijn, dus het kan zijn dat je dezelfde opleiding binnen verschillende sectoren vinden.

Non-profit Sector | Non-profit beroepen/functies/vacatures

Non-profit organisaties zijn organisaties die geen winstoogmerk hebben. Ze houden zich bezig met het welzijn van mens, dier, natuur en/of maatschappij. Dit zijn organisaties/goede doelen als Greenpeace, Amnesty International of Stichting AAP. Denk ook aan organisaties die bezig zijn met kunst, educatie, politiek of onderzoek. 

Hoewel het doel van non-profit organisaties niet is om winst te maken, hebben ze wel inkomsten nodig. Deze verkrijgen ze door middel van subsidies, giften en contributies. De organisaties die subsidie krijgen van de overheid, worden gecontroleerd door de overheid. Is de kwaliteit niet goed, dan kan de subsidie komen te vervallen.

 

 

Wat wordt er verdiend in de non-profit sector?

Zoals hierboven al vermeld, wordt er niet veel verdiend in deze sector. De salarissen zullen daardoor ook niet erg hoog zijn. Wel kunnen bijvoorbeeld directeuren veel van de inkomsten opstrijken. Verder hangt het ook af van de ervaring, subbranche en functie van de mederwerker.

 

Opleidingen Buurtbemiddelaar

Arbeidsvoorwaarden Onbekend
Opleiding Geen, Cursus / Bijscholing

Opleidingen Luchtwachter

Arbeidsvoorwaarden Onbekend
Opleiding Geen