U bevindt zich hier: Home » Beroepen » HR Officer

Werken als HR Officer

Beroepsprofiel HR Officer

Het beroep HR Officer kan gezien worden als een beroep met een administratief karakter. Onder deze administratieve taken vallen het verwerken van indienst- en uitdiensttredingen en andere mutaties in het personeelsinformatiesysteem. Het opstellen van standaard correspondentie, zoals onder andere schriftelijke bevestigingen van mutaties, gesprekverslagen en arbeidsovereenkomsten opmaken, vormt de kern van de functie. Deze administratieve taken zijn er ondersteuning van het HR Management.

Naast deze administratieve taken is de HR Officer samen met het HR Management verantwoordelijk voor de werving en selectie van nieuwe medewerkers. Het opstellen van vacatureteksten, het onderhouden van contacten met uitzendbureaus, de voorselectie van kandidaten, het organiseren van sollicitatiegesprekken en de administratieve registratie van alle acties in het personeelsinformatiesysteem behoren tot de werkzaamheden. De HR Officer ondersteunt het HR Management dus bij het hele werving- en selectieproces.

Naast deze primaire taken heeft de HR Officer een algemeen ondersteunende functie voor de personeelsafdeling. Hieronder vallen de administratieve taken, ziekteverzuimbegleiding en andere personele aangelegenheden. Ook het ondersteunen van medewerkers op het gebied van arbeidsongeschiktheid en het onderhouden van contacten met de arbo-dienstverlener en  bedrijfsarts horen tot het takenpakket van de HR Officer.

Mensen vonden ons op: Job HR Officer, Baan HR Officer, HR Officer Worden, Functie-eisen HR Officer, Verantwoordelijkheden HR Officer, Functieprofiel HR Officer, Wat doet een HR Officer, Werken als HR Officer.

HR Officer worden: Opleiding tot HR Officer

De opleiding die het best aansluit bij de functie HR Officer is de opleiding Personeel en Arbeid (HBO). Deze opleiding duurt vier jaar.  Werkervaring in een administratieve HR functie is altijd gunstig. Verder komt kennis van arbeidsrecht, sociale wetgeving en HRM-instrumenten goed van pas.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor HR Officer, HR Officer Worden, Opleidingsniveau HR Officer, Scholing HR Officer, Studie HR Officer, Bijscholing HR Officer, Omscholing HR Officer.

Organisaties waar een HR Officer doorgaans werkzaam is

Voor een HR Adviseur is het mogelijk om binnen een profit en non-profit organisatie te opereren. In beide sectoren is namelijk sprake van personeelsbeleid.

Mensen vonden ons op: Studeren voor HR Officer, HR Officer Worden, Opleidingsniveau HR Officer, Scholing HR Officer, Studie HR Officer, Bijscholing HR Officer, Omscholing HR Officer.

Arbeidsvoorwaarden HR Officer

Het salaris van een HR Officer start ongeveer bij €2000 per maand en kan na enige werkervaring oplopen tot €3500 per maand. Het  is afhankelijk van veel variabelen. Het aantal jaren werkervaring speelt een rol en daarnaast speelt ook de sector waarin het bedrijf opereert een grote rol. Er zullen dus uitschieters naar beneden en boven zijn.

Mensen vonden ons op: Salaris HR Officer, Loon HR Officer, Wat verdien je als HR Officer, Salarisschaal HR Officer, Salarisindicatie HR Officer, Bonus HR Officer, CAO HR Officer, Brutoloon HR Officer, Nettoloon HR Officer, Vakantiedagen HR Officer, Pensioen HR Officer.

Competenties, skills & vaardigheden hr officer

 • Samenwerken
 • Organiseren
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis HR Officer, Vaardigheden HR Officer, Attitude HR Officer, Kwalificaties HR Officer, Competentieprofiel HR Officer.

Persoonstypen HR Officer

Een HR Officer vervult een ondersteunende functie in een bedrijf. Hij verleent zijn diensten om te zorgen dat alles op de personeelsafdeling goed verloopt. De HR Officer denkt aan het belang van de gehele personeelsafdeling en aan het belang van de hele organisatie en niet aan zijn eigen belang (Gever).

Een HR Officer is loyaal aan zijn werkgever en ondersteunt deze in zijn werkzaamheden, onder andere bij het werving- en selectieproces. De HR Officer is medelevend voor het personeel in het bedrijf, onderhoudt contact met het personeel dat arbeidsongeschikt is en voelt zich verantwoordelijk voor de taken die hij moet vervullen. Dit maakt de HR Officer een loyale werknemer (Loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid HR Officer, Karakter HR Officer.

Netwerk HR Officer

De HR Officer is veel in contact met de HR Manager, omdat de HR Officer deze ondersteunt. Hij helpt de HR Manager bij het werving- en selectieproces en vervult veel administratieve taken van de HR Manager. Naast deze intensieve relatie heeft de HR Officer ook een intensieve relatie met de werknemers van de organisatie. De HR Officer organiseert verschillende processen waarbij werknemers betrokken zijn. Hierbij kan gedacht worden aan functioneringsgesprekken en ziekteverzuimbegeleiding.

Bij het wervings- en selectieproces maakt de HR Officer al kennis met veel sollicitanten voor nieuwe functies.

Mensen vonden ons op: Collega’s HR Officer, Medewerkers HR Officer.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden HR Officer

Tachtig procent van de afgestudeerde studenten Personeel en Arbeid vindt binnen een jaar een baan, meestal op opleidingsniveau (HBO). Na het vervullen van een administratieve functie op HR gebied, is een baan als HR Officer een goede doorgroeimogelijkheid.

De doorgroeimogelijkheden van HR Officer zijn gemiddeld. Na een aantal jaar als HR Officer te hebben gewerkt en ervaring te hebben opgedaan in sector HRM en met het personeelsbeleid is het voor een HR Officer mogelijk om door te groeien naar andere functies binnen de sector HRM, tot aan het niveau van de HR Manager. Hij kan dan een baan gaan vervullen met minder administratieve kanten en meer verantwoordelijkheden.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten HR Officer, Promotie mogelijkheden HR Officer, Carriere HR Officer.

Interviews met HR Officer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen HR Officer

Deel dit beroep

Deel dit beroep met je vrienden, collega’s en netwerk.

Beoordeling HR Officer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep HR Officer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep HR Officer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep

Vacatures HR Officer

Vacatures zoeken
Op zoek naar een baan als HR Officer?