Competentie Sensitiviteit Competentie Sensitiviteit

Sensitiviteit

Steekwoorden: inlevingsvermogen, gevoeligheid, sociabiliteit, waardering, respect

Omschrijving

Deze mensen houden rekening met meningen, gedachten en gevoelens van anderen. Ze zijn zich bewust van hun gedrag en ze letten op hoe ze overkomen bij anderen. Deze mensen geven in een gesprek altijd ruimte aan de ander en ze tonen waardering voor wat een ander te zeggen heeft.

Sterke punten
Deze mensen zijn goede luisteraars, zij tonen oprecht interesse in de meningen en gevoelens van anderen. Ze proberen te helpen waar dat kan en zullen zich te allen tijde respectvol gedragen. Bij deze competentie past ook de competentie ‘integriteit’. Deze mensen houden rekening met anderen en zichzelf en kijken altijd naar verschillende morele opvattingen.

Zwakke punten
Sommige mensen houden teveel rekening met anderen, waardoor ze zichzelf kunnen verliezen. Op die manier kunnen anderen hen bestempelen als onzeker of als iemand die ‘met alle winden mee waait’. Ook kunnen deze mensen overkomen als onduidelijk en onzeker. Ze willen graag alle meningen van anderen meenemen en vinden het dan lastig om een duidelijk standpunt in te nemen.

83 Beroepen met competentie Sensitiviteit

Actieve filters:
  • Verfijn op sector
   • Meer
  • Verfijn op beroepsgroep
   • Meer
  • Verfijn op salaris niveau
   • Meer
  • Verfijn op studierichtingen
   • Meer
  • Verfijn op opleidingsniveaus
   • Meer
  Verpleegkundige
  Salaris: €1979 tot €2828
  Opleiding: MBO, HBO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep verpleegkundige. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je verpleegkundige wordt.
  Helpende
  Salaris: €1400 tot €2600
  Opleiding: MBO
  Baankans: Goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep helpende. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je helpende wordt.
  Supervisor
  Salaris: onbekend
  Opleiding: MBO, HBO, WO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep supervisor. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je supervisor wordt.
  Psychiatrisch Verpleegkundige
  Salaris: €1670 tot €3180
  Opleiding: MBO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep psychiatrisch verpleegkundige. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je psychiatrisch verpleegkundige wordt.
  Verslavingsdeskundige
  Salaris: €2100 tot €3800
  Opleiding: HBO
  Baankans: Goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep verslavingsdeskundige. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je verslavingsdeskundige wordt.
  Prakijk Ondersteuner Huisartsenzorg
  Salaris: €2200 tot €3300
  Opleiding: HBO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep prakijk ondersteuner huisartsenzorg. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je prakijk ondersteuner huisartsenzorg wordt.
  Docent bouwkunde
  Salaris: €1500 tot €2100
  Opleiding: HBO
  Baankans: Goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep docent bouwkunde. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je docent bouwkunde wordt.
  Personeel en Organisatie Adviseur
  Salaris: €2300 tot €3700
  Opleiding: Cursus / Bijscholing, HBO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep personeel en organisatie adviseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je personeel en organisatie adviseur wordt.
  Hartfunctielaborant
  Salaris: €2665 tot €4466
  Opleiding: HBO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep hartfunctielaborant. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je hartfunctielaborant wordt.
  Gedragswetenschapper
  Salaris: €2535 tot €5590
  Opleiding: HBO, WO
  Baankans: Goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep gedragswetenschapper. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je gedragswetenschapper wordt.
  per pagina

  Filter