Werken als Verpleegkundige in een Verpleeghuis

Beroepsprofiel verpleegkundige in een Verpleeghuis

Een Verpleegkundige in een Verpleeghuis behandelt voornamelijk ouderen die dagelijkse zorg nodig hebben of door een ziekte in het verpleeghuis terecht komen. Dit kunnen ouderen zijn met geestelijke problemen (dementie, psychische of sociale problemen) of met lichamelijk klachten. Het is belangrijk dat een Verpleegkundige zich in kan leven in de situatie van de patiënt en dat de zorg afgestemd wordt op de behoeften van de cliënt.

De Verpleegkundige helpt bij de lichamelijke verzorging van de cliënt (bijvoorbeeld wassen), bij het aankleden en bij het eten, als de patiënt hier zelf niet toe instaat is. Niet alle ouderen kunnen aangeven wat ze nodig hebben, denk aan verwarde of verzwakte ouderen of ouderen met dementie. De Verpleegkundige moet dan ook goed kunnen observeren en interpreteren. Andere taken van een Verpleegkundige in een Verpleeghuis zijn het eventueel aanleggen van een infuus, het in de gaten houden van medicijn gebruik van de patiënten, het verzorgen van wonden en het in de gaten houden van de gezondheidssituatie van de patiënten.

Het is belangrijk dat een Verpleegkundige in een Verpleeghuis stressbestendig en besluitvaardig is. In stresssituaties moet de Verpleegkundige adequaat reageren en de juiste mensen waarschuwen. Daarnaast krijg hij te maken met verschillende sterfgevallen. De Verpleegkundige moet daarnaast een vertrouwensband opbouwen met de cliënten om een veilige sfeer voor hen te creëeren.
Naast de verzorgende taken moet een Verpleegkundige ook administratieve zaken bijhouden en onderhoudt hij contacten met artsen en specialisten. De Verpleegkundige is ook een aanspreek punt voor familieleden

Ongeveer 8 procent van de afgestudeerde Verpleegkundigen gaat werken in een ziekenhuis.  (Bron: carrièretijger)

Een Verpleegkundige kan onregelmatige werktijden hebben en heeft zowel avond als weekenddiensten.

Mensen vonden ons op: Job Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Baan Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Verpleegkundige in een Verpleeghuis Worden, Functie-eisen Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Verantwoordelijkheden Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Functieprofiel Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Wat doet een Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Werken als Verpleegkundige in een Verpleeghuis.

Verpleegkundige in een Verpleeghuis worden: Opleiding tot verpleegkundige in een Verpleeghuis

Om een Verpleegkundige in een Verpleeghuis te worden moet je minimaal de MBO opleiding Verpleegkundige hebben afgerond. Dit is een niveau-4 opleiding die vier jaar duurt. Daarnaast zou je de HBO opleiding Verpleegkunde kunnen volgen. Ook deze duurt vier jaar.

Na je opleiding kun je in verschillende sectoren van de verpleegkunde terecht, bijvoorbeeld in ziekenhuizen, de thuiszorg, psychiatrie, verpleeghuizen, de GGD, de kraamzorg en de gehandicaptenzorg. Je zou je ook nog verder kunnen specialiseren in bijvoorbeeld ouderenzorg of als specialist chronisch zieken.

Daarnaast zijn er ook nog verschillende cursussen en bijscholingen waarmee je je vaardigheden kunt verbeteren.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Verpleegkundige in een Verpleeghuis Worden, Opleidingsniveau Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Scholing Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Studie Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Bijscholing Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Omscholing Verpleegkundige in een Verpleeghuis.

Organisaties waar een verpleegkundige in een Verpleeghuis doorgaans werkzaam is

 • Psychogeriatrisch verpleeghuis
 • Somatisch verpleeghuis
 • Verpleeghuis
 • Zorgorganisatie
Mensen vonden ons op: Studeren voor Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Verpleegkundige in een Verpleeghuis Worden, Opleidingsniveau Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Scholing Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Studie Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Bijscholing Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Omscholing Verpleegkundige in een Verpleeghuis.

Arbeidsvoorwaarden verpleegkundige in een Verpleeghuis

Een Verpleegkundige in een verpleeghuis verdient tussen de €1680 en €2730.

Het salaris is hierbij afhankelijk van de instelling waar je werkt, de opleiding die je gedaan hebt, je werkervaring en CAO schalen.

 

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • 8% vakantietoeslag
 • Eindejaarsuitkering
 • Onregelmatigheidstoeslag die tussen de 22 en 60 % van je salaris ligt
Mensen vonden ons op: Salaris Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Loon Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Wat verdien je als Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Salarisschaal Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Salarisindicatie Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Bonus Verpleegkundige in een Verpleeghuis, CAO Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Brutoloon Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Nettoloon Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Vakantiedagen Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Pensioen Verpleegkundige in een Verpleeghuis.

Competenties, skills & vaardigheden verpleegkundige in een verpleeghuis

 • Integriteit
 • Stressbestendigheid
 • Motiveren
 • Sociabiliteit
 • Luisteren
 • Empathisch vermogen
 • Geduld
 • Observeren
 • Kennis van geriatrie
Mensen vonden ons op: Kennis Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Vaardigheden Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Attitude Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Kwalificaties Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Competentieprofiel Verpleegkundige in een Verpleeghuis.

Persoonstypen verpleegkundige in een Verpleeghuis

Je moet warm, betrokken en verzorgend zijn naar je patiënten toe en je moet rekening houden met de behoeften van anderen (Gever).

Je moet verantwoordelijk, betrouwbaar en loyaal zijn omdat je vertrouwelijik om moet gaan met de gegevens van je patiënten en omdat zij jou moeten vertrouwen (Loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Karakter Verpleegkundige in een Verpleeghuis.

Netwerk verpleegkundige in een Verpleeghuis

Je werkt voornamelijk zelfstandig maar je houdt  contact met de arts van het verzorgingshuis en je raadpleegt of waarschuwt hem wanneer nodig. Daarnaast moet je ook contact houden met fysiotherapeuten, psychologen en andere professionals die betrokken zijn bij de cliënt.  Er wordt dan overlegd over allerlei zaken die betrekking hebben op de patiënt zoals medicijngebruik. Tot slot onderhoud je ook contacten met de familie van de patiënt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Medewerkers Verpleegkundige in een Verpleeghuis.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden verpleegkundige in een Verpleeghuis

Door de vergrijzing is het vooruitzicht op een baan in de ouderenzorg erg gunstig. Naar verwachting zal er genoeg werk te vinden zijn voor een Verpleegkundige die een baan in een verpleeghuis zoekt.

 

Je kunt je laten bijscholingen zodat je een managementfunctie op je kunt nemen. Daarnaast zou je hoofdverpleegkundige, praktijkleider of coördinator kunnen worden.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Promotie mogelijkheden Verpleegkundige in een Verpleeghuis, Carriere Verpleegkundige in een Verpleeghuis.

Interviews met verpleegkundige in een Verpleeghuis

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Deel dit beroep

Deel dit beroep met je vrienden, collega’s en netwerk.

Beoordeling Verpleegkundige in een Verpleeghuis

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Verpleegkundige in een Verpleeghuis' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Verpleegkundige in een Verpleeghuis

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep

Vacatures Verpleegkundige in een Verpleeghuis

Vacatures zoeken
Op zoek naar een baan als Verpleegkundige in een Verpleeghuis?