U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hoefsmid » Boeken

Boeken Hoefsmid

Opleidingen en cursussen

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest

Boeken

Advertenties

Groeien is in dit beroep mogelijk na scholing of door het opdoen avn ervaring. Als Hoefsmid wordt je dan Hoefsmidspecialist. Het verschil is dat je je naast de gewone werkzaamheden bezighoudt met therapeutisch en corrigerend beslag voor paarden en pony's die afwijkingen hebben in beenstand of problemen hebben met de benen dan wel de hoeven.

Door het relatief zware fysieke werk besluiten veel Hoefsmeden om vroegtijdig te stoppen of hun werk te combineren met iets anders, dan wel de werkzaamheden te verbreden. Een optie is dan om door te leren in een andere richting.

Zo kan je je bijvoorbeeld bekwamen in gebitsverzorging of andere gezondheids- en welzijnsaspecten van paarden. Maar ook kan een Hoefsmid in een adviserende functie terecht komen.

Er zijn een hoop verschillende manieren om je te verdiepen in het beroep Hoefsmid. Je kan een opleiding volgen, maar er zijn nog andere laagdrempelige manieren om aan die kennis te komen. Hieronder kan je diverse boeken, Ebooks of DVD's vinden waarmee je meer kan leren over de functie en de inhoud van het beroep Hoefsmid. Er zijn boeken voor de beginner of voor de Hoefsmid die verder wilt ontwikkelen binnen het vakgebied.