U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Kleinkunstenaar » Boeken

Boeken Kleinkunstenaar

Opleidingen en cursussen

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest

Boeken

Advertenties

Het is voor de, nog onbekende kleinkunstenaar, vrij moeilijk om voet aan de grond te krijgen. Theaters zullen niet snel een nog onbekende naam boeken dus het regelen van optredens kan erg moeilijk zijn. Daarom doen de meeste kleinkunstenaars mee aan een kleinkunstfestival. Tijdens zo'n festival strijden meerdere kleinkunstenaars om de eerste plek. De winnaar van het festival krijgt (voornamelijk bij de grotere festivals) landelijke bekendheid en een korte theatertoernee waarin hij het publiek kennis kan laten maken met zijn werk en zijn theaterprogramma.

Het arbeidsperspectief en de doorgroeimogelijkheden zijn voor de nog kleine, onbekende kleinkunstenaar relatief klein. Hij zal echt hard moeten werken om bekendheid te genereren en publiek aan zich te binden om zo enkel van zijn theaterprogramma's te kunnen leven. Daarom werken de meeste kleinkunstenaars ook als tekstschrijvers voor collega's, muzikanten, tv-programma's en cabaretiers zodat ze toch van hun werk rond kunnen komen.

 

Er zijn een hoop verschillende manieren om je te verdiepen in het beroep Kleinkunstenaar. Je kan een opleiding volgen, maar er zijn nog andere laagdrempelige manieren om aan die kennis te komen. Hieronder kan je diverse boeken, Ebooks of DVD's vinden waarmee je meer kan leren over de functie en de inhoud van het beroep Kleinkunstenaar. Er zijn boeken voor de beginner of voor de Kleinkunstenaar die verder wilt ontwikkelen binnen het vakgebied.