Kleinkunstenaar Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Kleinkunstenaar? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep kleinkunstenaar. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je kleinkunstenaar wordt.

 

Wat is een Kleinkunstenaar?

Een kleinkunstenaar schrijft verhalen en liedjes om hiermee in zijn eigen theaterprogramma (of in een theaterprogramma van anderen) publiek te vermaken.

De kleinkunstenaar schrijft liedjes over gebeurtenissen die hem zijn overkomen, politieke gebeurtenissen en/of over de maatschappij en de wereld om hem heen. Zijn voornaamste doel is om met zijn liedjes het publiek te amuseren alhoewel sommige, meer politiek en maatschappij gerichte kleinkunstenaars met hun liedjes en verhalen het publiek ook aan het denken willen zetten.

Het beroep van de kleinkunstenaar lijkt erg op het beroep van cabaretier maar is niet exact hetzelfde beroep. Het voornaamste verschil is dat (waar de cabaretier veelal gebruik maakt  van o.a. fysieke humor, een rode draad en grote decors) de kleinkunstenaar zich vrijwel alleen richt op zijn verhalen en liedjes. Een theaterprogramma van een kleinkunstenaar kan hierdoor niet alleen in theaters maar ook in café's en kroegen worden gespeeld, dit omdat de meeste kleinkunstenaars alleen hun stem, een kruk en hun muziekinstrument nodig hebben om het publiek te vermaken.

 Wil je werken als Kleinkunstenaar?

Werk je al als Kleinkunstenaar en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Kleinkunstenaar worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Kleinkunstenaar, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Kleinkunstenaar in één oogopslag

Netwerk:

  • Kleinkunstenaars
  • Publiek

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Kleinkunstenaar

Wat verdient een Kleinkunstenaar?

Omdat de inkomsten en arbeidsvoorwaarden verschillen per kleinkunstenaar is hier geen precieze richtlijn voor te geven.

Salarisschaal Kleinkunstenaar

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Kleinkunstenaar

Er zijn geen vacatures Kleinkunstenaar aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Kleinkunstenaar in werkt.

Meer weten over de sector waar een Kleinkunstenaar in werkt

Bekijk werken in Kunst & Cultuur & Entertainment

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Kleinkunstenaar

Wat is de toekomst van Kleinkunstenaar?

Het is voor de, nog onbekende kleinkunstenaar, vrij moeilijk om voet aan de grond te krijgen. Theaters zullen niet snel een nog onbekende naam boeken dus het regelen van optredens kan erg moeilijk zijn. Daarom doen de meeste kleinkunstenaars mee aan een kleinkunstfestival. Tijdens zo'n festival strijden meerdere kleinkunstenaars om de eerste plek. De winnaar van het festival krijgt (voornamelijk bij de grotere festivals) landelijke bekendheid en een korte theatertoernee waarin hij het publiek kennis kan laten maken met zijn werk en zijn theaterprogramma.

Het arbeidsperspectief en de doorgroeimogelijkheden zijn voor de nog kleine, onbekende kleinkunstenaar relatief klein. Hij zal echt hard moeten werken om bekendheid te genereren en publiek aan zich te binden om zo enkel van zijn theaterprogramma's te kunnen leven. Daarom werken de meeste kleinkunstenaars ook als tekstschrijvers voor collega's, muzikanten, tv-programma's en cabaretiers zodat ze toch van hun werk rond kunnen komen.

 

Baankans Kleinkunstenaar

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Kleinkunstenaar worden: Opleidingen tot Kleinkunstenaar

Wil je Kleinkunstenaar worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Kleinkunstenaar.

Hoe word je een Kleinkunstenaar? 

Alhoewel de kleinkunstenaar (omdat het een apart vak in een aparte sector is) met een diploma niet verzekerd is van werk zijn er wel opleidingen voor het beroep van kleinkunstenaar. De bekendste opleiding is de Kleinkunstacademie in Amsterdam.

De opleidingen tot kleinkunstenaar zijn vierjarige HBO opleidingen. Op deze opleidingen leer je alle aspecten die met het vak van kleinkunst te maken hebben; van stem-expressie tot het schrijven van liedjes en verhalen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Kleinkunstenaar

Er zijn geen opleidingen Kleinkunstenaar aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Kleinkunstenaar in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment

Omscholen of doorgroeien tot Kleinkunstenaar

Als je Kleinkunstenaar wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Kleinkunstenaar zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Kleinkunstenaar

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Kleinkunstenaar?

Competenties en Vaardigheden Kleinkunstenaar

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Kleinkunstenaar nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Kleinkunstenaar nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Kleinkunstenaar

Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid

Persoonlijkheid van een Kleinkunstenaar

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Kleinkunstenaar. Als Kleinkunstenaar wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Kleinkunstenaar:


zie volledige beschrijving persoonstype Kleinkunstenaar

Vakkennis voor een Kleinkunstenaar

Het is voor een Kleinkunstenaar ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Kleinkunstenaar zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Kleinkunstenaar


Werkervaring Kleinkunstenaar

Het is voor een startend Kleinkunstenaar die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Kleinkunstenaar is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Stand up comedian, Cabaretier, Dichter .

Iets anders leren?

Is Kleinkunstenaar het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Kleinkunstenaar

Met wie werkt een Kleinkunstenaar samen? 

De kleinkunstenaar komt het meest in aanmerking met publiek. Zij zijn de mensen waarvoor hij zijn theaterprogramma's schrijft en de mensen waarvoor hij optreedt.

Daarnaast kan de kleinkunstenaar met of voor andere kleinkunstenaars werken door bijvoorbeeld liedjes of verhalen voor zijn collega's te schrijven.

Het netwerk van de kleinkunstenaar verschilt daarom (afhankelijk van zijn eigen keuzes) per persoon.

 


  • Kleinkunstenaars
  • Publiek
Kleinkunstenaar


Organisaties waar een Kleinkunstenaar werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Kleinkunstenaar meestal werkt.

Waar werkt een Kleinkunstenaar?

De kleinkunstenaar werkt meestal als zelfstandige. Wel kan het zo zijn dat hij is opgenomen in een boekingskantoor of impresariaat, die de boekingen en financiële zaken voor hem regelen. De kleinkunstenaar leeft van de kaartverkoop van zijn theaterprogramma's, de verkoop van cd's en eventueel van het werk als tekstschrijver voor collega's, muzikanten of andere theatermakers.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Kleinkunstenaar

Waar kun je het beste werken als Kleinkunstenaar? Hieronder vind je de best door de Kleinkunstenaar beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Kleinkunstenaar.

Competenties, Skills en Vaardigheden Kleinkunstenaar:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Kleinkunstenaar.

Welke competenties heeft een Kleinkunstenaar nodig?

Een Kleinkunstenaar heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Kleinkunstenaar

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Kleinkunstenaar passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Kleinkunstenaar nodig? 

Omdat de meeste kleinkunstenaars schrijven over de wereld om hen heen zijn ze echte waarnemers. Ze kijken, observeren, en gebruiken de kleinste details waarmee ze hun liedjes kunnen perfectioneren.

Daarnaast is de kleinkunstenaar een succesvolle werker. Hij is zijn eigen merk en moet zichzelf aan de man brengen. De nog onbekende kleinkunstenaar moet niet alleen een eigen theaterprogramma schrijven en spelen maar moet ook zijn eigen boekingen regelen. Hierdoor is de kleinkunstenaar vrijwel elk moment van de dag bezig met zijn werk.

 

Bekijk de persoonstypen voor Kleinkunstenaar


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Kleinkunstenaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Kleinkunstenaar

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Kleinkunstenaar

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Kleinkunstenaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Kleinkunstenaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Kleinkunstenaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Kleinkunstenaar. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Kleinkunstenaar iets voor je?

Zou je graag Kleinkunstenaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Kleinkunstenaar bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Kleinkunstenaar

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar