U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Lachcoach

Lachcoach worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een lachcoach? Lees de functieomschrijving.

Een Lachcoach is iemand  die mensen door middel van lachtherapie zich beter laat voelen. Hij of zij geeft cursussen of workshops aan bedrijven of particulieren. Dit kan in een eigen praktijk of op locatie. Hij/zij vertelt over de positieve effecten van lachen en doet enkele lachoefeningen. Eventueel geeft de Lachcoach ook les aan volwassenen of kinderen met psychische problemen.
 
Soms geeft een Lachcoach tevens lezingen om zijn kennis over te dragen. Ook kan hij trainingen geven om Lachcoaches op te leiden. 
 
Overigens bestaat er ook lachyoga. Ook kan de Lachcoach lachwandelingen aanbieden.
 
Mensen vonden ons op: Job Lachcoach, Baan Lachcoach, Lachcoach Worden, Functie-eisen Lachcoach, Verantwoordelijkheden Lachcoach, Functieprofiel Lachcoach, Wat doet een Lachcoach, Werken als Lachcoach.

Lachcoach worden: Opleiding tot lachcoach

Er bestaat in Nederland geen opleiding tot Lachcoach. Wel zijn er cursussen. In België is er een opleiding voor Lachanimator. Ook is er een internationale Opleiding voor Lachcoaching in Denemarken. Er is in Zwitserland een opleiding tot docent lachyoga. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Lachcoach, Lachcoach Worden, Opleidingsniveau Lachcoach, Scholing Lachcoach, Studie Lachcoach, Bijscholing Lachcoach, Omscholing Lachcoach.

Organisaties waar een lachcoach doorgaans werkzaam is

Een Lachcoach werkt over het algemeen voor zichzelf. Hij biedt cursussen aan in zijn eigen praktijk of bij een bedrijf of particulier thuis. Hij kan ook ingehuurd worden door yogascholen bijvoorbeeld.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Lachcoach, Lachcoach Worden, Opleidingsniveau Lachcoach, Scholing Lachcoach, Studie Lachcoach, Bijscholing Lachcoach, Omscholing Lachcoach.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden lachcoach

Hoeveel je verdient, hangt af van de prijzen die je vraagt en het aantal opdrachten dat je krijgt. Een Lachcoach vraagt rond de 250 euro per workshop voor groepen tot 10 personen. Dit is dan over het algemeen zonder BTW en reiskosten. Verder zijn prijzen vaak in overleg.
 
Aangezien je als zzp’er werkt, zijn er geen secundaire arbeidsvoorwaarden van toepassing.
 
Mensen vonden ons op: Salaris Lachcoach, Loon Lachcoach, Wat verdien je als Lachcoach, Salarisschaal Lachcoach, Salarisindicatie Lachcoach, Bonus Lachcoach, CAO Lachcoach, Brutoloon Lachcoach, Nettoloon Lachcoach, Vakantiedagen Lachcoach, Pensioen Lachcoach.

Competenties, skills & vaardigheden lachcoach

 • Energie
 • Ondernemerschap
 • Coachen
 • Motiveren
 • Netwerken
 • Optimistisch
Mensen vonden ons op: Kennis Lachcoach, Vaardigheden Lachcoach, Attitude Lachcoach, Kwalificaties Lachcoach, Competentieprofiel Lachcoach.

Boeken voor het beroep lachcoach

Wil je meer weten over het beroep lachcoach? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je lachcoach bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken lachcoach te komen.

Der kleine Laufcoach | Ulrich Strunz

Laufen wie im Flow - Duitstalig | Druk: 1 | Paperback | 9783453604414 | 160 pagina's

...

Der kleine Laufcoach | Ulrich Strunz

Laufen wie im Flow - Duitstalig | E-book | 9783641210489

...

Der Lauf-Coach | Dorling Kindersley Verlag

Gezieltes Training vom Einstieg bis zum Marathon - Duitstalig | Druk: 1 | Onbekende bindwijze | 9783831027194 | 192 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Lachcoach, Lachcoach ebooks, boek Lachcoach.

Persoonstypen lachcoach

Persoonstypen die passen bij een Lachcoach zijn Levensgenieter en Gever.
 
De Lachcoach is optimistisch en energiek. Hij kan zijn optimisme goed overdragen op anderen. Hij is overtuigend en innovatief. Hij kan anderen goed motiveren (Levensgenieter).
 
Ook is de Lachcoach een warm persoon die gevoelig is voor de behoeftes van andere mensen. Hij is sociaal en wil mensen helpen zich beter te voelen of beter te presteren (Gever).
 
Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Lachcoach, Karakter Lachcoach.

Netwerk lachcoach

Als Lachcoach kom je uiteraard veel in aanraking met mensen. Denk aan zakenmensen, mensen die een verjaardag vieren, mensen met psychische problemen, kinderen, etcetera.

Mensen vonden ons op: Collega’s Lachcoach, Medewerkers Lachcoach.

Is het beroep lachcoach iets voor jou?

Zou je graag lachcoach willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als lachcoach bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Lachcoach, beroepskeuzetest Lachcoach, beroep Lachcoach kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden lachcoach

Het beroep van Lachcoach is niet erg bekend. Er zijn daarom weinig vacatures. Echter, als Lachcoach werk je meestal voor jezelf.
 
Het is belangrijk om een netwerk op te bouwen en wat publiciteit te krijgen. Dan kun je steeds meer werk krijgen. Je kunt uiteindelijk je eigen praktijk of school openen. 
 
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Lachcoach, Promotie mogelijkheden Lachcoach, Carriere Lachcoach.

Solliciteren op de functie lachcoach

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als lachcoach dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor lachcoach belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als lachcoach. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Lachcoach, CV Lachcoach, sollicitatie Lachcoach.

Interviews met lachcoach

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen lachcoach

Vacatures lachcoach

Op zoek naar een nieuwe baan als Lachcoach? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Lachcoach. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Lachcoach is iemand  die mensen door middel van lachtherapie zich beter laat voelen. Hij of zij geeft cursussen of workshops aan bedrijven of particulieren. Dit kan in een eigen praktijk of op locatie.

Beoordeling Lachcoach

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Lachcoach' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Lachcoach

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep