U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Mondhygiënist » Boeken

Boeken Mondhygiënist

Opleidingen en cursussen

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest

Boeken

Advertenties

Eind december 2009 werd het Capaciteitenplan Mondzorg gepresenteerd door het Capaciteitsorgaan. Hierin is te lezen dat veel werkzaamheden van tandartsen worden overgedragen aan Mondhygiënisten en preventieassistenten. Dit onderzoek geeft een vooruitzicht dat in de toekomst 60% van de werkzaamheden van tandartsen naar Mondhygiënisten zal gaan. Daar komt bij dat er op het moment te weinig Mondhygiënisten worden opgeleid. Het arbeidsmarktperspectief is dus gunstig.

 

Doorgroeimogelijkheden:

Er is  een breed aanbod aan cursussen via de Nederlandse Vereniging van Mondhygiënisten (NVM)  (en andere organisaties). Kennis en vaardigheden kunnen hiermee vergroot worden voor meer carrièreperspectief.

Er zijn een hoop verschillende manieren om je te verdiepen in het beroep Mondhygiënist. Je kan een opleiding volgen, maar er zijn nog andere laagdrempelige manieren om aan die kennis te komen. Hieronder kan je diverse boeken, Ebooks of DVD's vinden waarmee je meer kan leren over de functie en de inhoud van het beroep Mondhygiënist. Er zijn boeken voor de beginner of voor de Mondhygiënist die verder wilt ontwikkelen binnen het vakgebied.