U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Montagemedewerker

Montagemedewerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een montagemedewerker ? Lees de functieomschrijving.

De montagemedewerker monteert en assembleert onderdelen binnen de industrie waarin hij werkt.

De montagemedewerker werkt binnen een bepaalde industrie en is daarin gespecialiseerd. Zo kan de montagemedewerker, afhankelijk van de industrie waarin hij werkzaam is, onder andere cv ketels repareren en onderhouden, gevelelementen monteren, werken aan skeletbouw of kan hij werkzaam zijn als montagemedewerker binnen de timmer of metaalindustrie.

De montagemedewerker kan met verschillende materialen en gereedschappen werken om zo de onderdelen te kunnen monteren. Zo is de montagemedewerker binnen de timmerindustrie voornamelijk bezig om met behulp van werktekeningen ramen, kozijnen, deuren en dakkapellen te maken en doet hij dit met behulp van houtbewerkingsmachines en monteert hij zowel de beglazing als het hang en sluitwerk. De montagemedewerker die met cv ketels werkt zal zich daarentegen voornamelijk bezighouden met het monteren en assembleren van onderdelen in cv ketels. De werkzaamheden en de materialen en gereedschappen die de montagemedewerker gebruikt hangen dus af van de industrie waarin hij werkzaam is en waarin hij is gespecialiseerd.

De montagemedewerker heeft technisch inzicht, kan met gereedschappen en materialen werken, let op details, heeft een no nonsense aanpakkersmentaliteit, kan verantwoordelijk werken en let op zijn eigen veiligheid en die van anderen. Hij kan samenwerken maar kan ook zelfstandig werkzaam zijn. De montagemedewerker werkt bij een bedrijf, organisatie of instelling en voert opdrachten uit voor opdrachtgevers. 

 

Mensen vonden ons op: Job Montagemedewerker , Baan Montagemedewerker , Montagemedewerker Worden, Functie-eisen Montagemedewerker , Verantwoordelijkheden Montagemedewerker , Functieprofiel Montagemedewerker , Wat doet een Montagemedewerker , Werken als Montagemedewerker .

Montagemedewerker worden: Opleiding tot montagemedewerker

De montagemedewerker heeft minimaal een mbo opleiding montagemedewerker of montagemedewerker timmerindustrie gevolgd (vierjarig), heeft een rijbewijs en moet over het algemeen ook over een rijbewijs, een VCA beschikken. Daarnaast kan het mogelijk zijn dat hij ook over een heftruckcertificaat moet beschikken.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Montagemedewerker , Montagemedewerker Worden, Opleidingsniveau Montagemedewerker , Scholing Montagemedewerker , Studie Montagemedewerker , Bijscholing Montagemedewerker , Omscholing Montagemedewerker .

Organisaties waar een montagemedewerker doorgaans werkzaam is

De montagemedewerker werkt profit voor een technisch bedrijf in de industrie waarin hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Montagemedewerker , Montagemedewerker Worden, Opleidingsniveau Montagemedewerker , Scholing Montagemedewerker , Studie Montagemedewerker , Bijscholing Montagemedewerker , Omscholing Montagemedewerker .

Salaris en Arbeidsvoorwaarden montagemedewerker

De montagemedewerker verdient, afhankelijk van de industrie waarin hij werkzaam is, tussen de €1200,- en €2200,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Montagemedewerker , Loon Montagemedewerker , Wat verdien je als Montagemedewerker , Salarisschaal Montagemedewerker , Salarisindicatie Montagemedewerker , Bonus Montagemedewerker , CAO Montagemedewerker , Brutoloon Montagemedewerker , Nettoloon Montagemedewerker , Vakantiedagen Montagemedewerker , Pensioen Montagemedewerker .

Competenties, skills & vaardigheden montagemedewerker

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Doorzettingsvermogen
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Aanpassingsvermogen
 • Onafhankelijkheid
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Montagemedewerker , Vaardigheden Montagemedewerker , Attitude Montagemedewerker , Kwalificaties Montagemedewerker , Competentieprofiel Montagemedewerker .

Boeken voor het beroep montagemedewerker

Wil je meer weten over het beroep montagemedewerker ? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je montagemedewerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken montagemedewerker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Montagemedewerker , Montagemedewerker ebooks, boek Montagemedewerker .

Persoonstypen montagemedewerker

De montagemedewerker is een waarnemer; hij kijkt wat er moet gebeuren, welke onderdelen of producten gemaakt moeten worden en welke materialen hij hiervoor het beste kan gebruiken. De montagemedewerker let tijdens zijn werkzaamheden op details en zijn veiligheid en werkt resultaatgericht. Daarnaast is de montagemedewerker een succesvolle werker; hij wil de werkzaamheden zo goed en snel mogelijk uit kunnen voeren en heeft een no nonsense aanpakkersmentaliteit.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Montagemedewerker , Karakter Montagemedewerker .

Netwerk montagemedewerker

Het netwerk van de montagemedewerker bestaat uit de opdrachtgevers, zijn leidinggevende, de mensen die hij tijdens zijn werkzaamheden eventueel moet ondersteunen en zijn collega montagemedewerkers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Montagemedewerker , Medewerkers Montagemedewerker .

Is het beroep montagemedewerker iets voor jou?

Zou je graag montagemedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als montagemedewerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Montagemedewerker , beroepskeuzetest Montagemedewerker , beroep Montagemedewerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden montagemedewerker

Het arbeidsmarktperspectief voor de montagemedewerker is groot; er is veel werkgelegenheid.

Daarnaast kan de montagemedewerker doorgroeien door zich zoveel mogelijk te ontwikkelen binnen elke verschillende industrie om zo zoveel mogelijk opdrachten te kunnen aannemen en zo zoveel mogelijk werkzaamheden te kunnen uitvoeren.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Montagemedewerker , Promotie mogelijkheden Montagemedewerker , Carriere Montagemedewerker .

Solliciteren op de functie montagemedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als montagemedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor montagemedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als montagemedewerker . Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Montagemedewerker , CV Montagemedewerker , sollicitatie Montagemedewerker .

Interviews met montagemedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen montagemedewerker

Vacatures montagemedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Montagemedewerker ? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Montagemedewerker . Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De montagemedewerker monteert en assembleert onderdelen binnen de industrie waarin hij werkt. De montagemedewerker werkt binnen een bepaalde industrie en is daarin gespecialiseerd. Zo kan de montagemedewerker, afhankelijk van de industrie waarin hij werkzaam is, onder andere cv ketels repareren en onderhouden, gevelelementen monteren, werken aan skeletbouw of kan hij werkzaam zijn als montagemedewerker binnen de timmer of metaalindustrie.

Beoordeling Montagemedewerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Montagemedewerker ' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Montagemedewerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep