Montagemedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Montagemedewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep montagemedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je montagemedewerker wordt.

 

Wat is een Montagemedewerker?

De montagemedewerker monteert en assembleert onderdelen binnen de industrie waarin hij werkt.

De montagemedewerker werkt binnen een bepaalde industrie en is daarin gespecialiseerd. Zo kan de montagemedewerker, afhankelijk van de industrie waarin hij werkzaam is, onder andere cv ketels repareren en onderhouden, gevelelementen monteren, werken aan skeletbouw of kan hij werkzaam zijn als montagemedewerker binnen de timmer of metaalindustrie.

De montagemedewerker kan met verschillende materialen en gereedschappen werken om zo de onderdelen te kunnen monteren. Zo is de montagemedewerker binnen de timmerindustrie voornamelijk bezig om met behulp van werktekeningen ramen, kozijnen, deuren en dakkapellen te maken en doet hij dit met behulp van houtbewerkingsmachines en monteert hij zowel de beglazing als het hang en sluitwerk. De montagemedewerker die met cv ketels werkt zal zich daarentegen voornamelijk bezighouden met het monteren en assembleren van onderdelen in cv ketels. De werkzaamheden en de materialen en gereedschappen die de montagemedewerker gebruikt hangen dus af van de industrie waarin hij werkzaam is en waarin hij is gespecialiseerd.

De montagemedewerker heeft technisch inzicht, kan met gereedschappen en materialen werken, let op details, heeft een no nonsense aanpakkersmentaliteit, kan verantwoordelijk werken en let op zijn eigen veiligheid en die van anderen. Hij kan samenwerken maar kan ook zelfstandig werkzaam zijn. De montagemedewerker werkt bij een bedrijf, organisatie of instelling en voert opdrachten uit voor opdrachtgevers. 

 Wil je werken als Montagemedewerker?

Werk je al als Montagemedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Montagemedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Montagemedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Montagemedewerker in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • Opdrachtgevers
  • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1200 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Huidige aantal vacatures

198


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Montagemedewerker

Wat verdient een Montagemedewerker?

De montagemedewerker verdient, afhankelijk van de industrie waarin hij werkzaam is, tussen de €1200,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Montagemedewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Montagemedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Montagemedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Montagemedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Montagemedewerker vacatures

Vacature Montagemedewerker RVS Jachtbouw
Xelvin B.V.
Organisatie Onze opdrachtgever is een toonaangevende relatie binnen de superjachtbouw waarbij je bij goed bevallen ten alle tijde kans maakt op een vast dienstverband. Functiebeschrijving Wil jij aan boord van …
Vacature Montagemedewerker RVS Jachtbouw
Xelvin B.V.
Organisatie Onze relatie is een grote naam binnen de internationale superjachtbouw en maakt jachten tot 65 meter. De productie van deze jachten vindt plaats in het pitoreske Monnickendam en de …
Vacature Montagemedewerker Jachtbouw
Xelvin B.V.
Organisatie Onze opdrachtgever is een gerenomeerde jachtbouwer die voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Functiebeschrijving Wil jij meewerken aan het afbouwen van luxe megajachten? Dat kan! Als Montagemedewerker Jachtbouw ben jij …
Vacature Scheepstimmerman Exterieur / Montagemedewerker Jachtbouw
Xelvin B.V.
Organisatie Onze relatie in de nabije omgeving van Sneek is een gerenommeerde jachtbouwer in het luxe segment. De Friese werf is gespecialiseerd in de bouw van zeer luxe tenders. Functiebeschrijving
Vacature Montagemedewerker
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Montagewerkzaamheden van raambekleding in het ruimste zin van het woord. Bedrijf bestaat nu al een paar jaar, maar door de groei kan de eigenaar het niet meer alleen af. …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Montagemedewerker

Wat is de toekomst van Montagemedewerker?

Het arbeidsmarktperspectief voor de montagemedewerker is groot; er is veel werkgelegenheid.

Daarnaast kan de montagemedewerker doorgroeien door zich zoveel mogelijk te ontwikkelen binnen elke verschillende industrie om zo zoveel mogelijk opdrachten te kunnen aannemen en zo zoveel mogelijk werkzaamheden te kunnen uitvoeren.

Baankans Montagemedewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

198


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Montagemedewerker worden: Opleidingen tot Montagemedewerker

Wil je Montagemedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Montagemedewerker.

Hoe word je een Montagemedewerker? 

De montagemedewerker heeft minimaal een mbo opleiding montagemedewerker of montagemedewerker timmerindustrie gevolgd (vierjarig), heeft een rijbewijs en moet over het algemeen ook over een rijbewijs, een VCA beschikken. Daarnaast kan het mogelijk zijn dat hij ook over een heftruckcertificaat moet beschikken.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Montagemedewerker

Er zijn geen opleidingen Montagemedewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Montagemedewerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Techniek

Omscholen of doorgroeien tot Montagemedewerker

Als je Montagemedewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Montagemedewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Montagemedewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Montagemedewerker?

Competenties en Vaardigheden Montagemedewerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Montagemedewerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Montagemedewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Montagemedewerker

Trainingen & cursussen Aanpassingsvermogen
Aanpassingsvermogen
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Montagemedewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Montagemedewerker. Als Montagemedewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Montagemedewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Montagemedewerker

Vakkennis voor een Montagemedewerker

Het is voor een Montagemedewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Montagemedewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Montagemedewerker


Werkervaring Montagemedewerker

Het is voor een startend Montagemedewerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Montagemedewerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Bankwerker, Machinebankwerker, Montagechef .

Iets anders leren?

Is Montagemedewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Montagemedewerker

Met wie werkt een Montagemedewerker samen? 

Het netwerk van de montagemedewerker bestaat uit de opdrachtgevers, zijn leidinggevende, de mensen die hij tijdens zijn werkzaamheden eventueel moet ondersteunen en zijn collega montagemedewerkers.


  • Opdrachtgevers
  • Collega's
Montagemedewerker


Organisaties waar een Montagemedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Montagemedewerker meestal werkt.

Waar werkt een Montagemedewerker?

De montagemedewerker werkt profit voor een technisch bedrijf in de industrie waarin hij werkzaam is.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Montagemedewerker

Waar kun je het beste werken als Montagemedewerker? Hieronder vind je de best door de Montagemedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Montagemedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Montagemedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Montagemedewerker.

Welke competenties heeft een Montagemedewerker nodig?

Een Montagemedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Montagemedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Montagemedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Montagemedewerker nodig? 

De montagemedewerker is een waarnemer; hij kijkt wat er moet gebeuren, welke onderdelen of producten gemaakt moeten worden en welke materialen hij hiervoor het beste kan gebruiken. De montagemedewerker let tijdens zijn werkzaamheden op details en zijn veiligheid en werkt resultaatgericht. Daarnaast is de montagemedewerker een succesvolle werker; hij wil de werkzaamheden zo goed en snel mogelijk uit kunnen voeren en heeft een no nonsense aanpakkersmentaliteit.

Bekijk de persoonstypen voor Montagemedewerker


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Montagemedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Montagemedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Montagemedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Montagemedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Montagemedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Montagemedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Montagemedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Montagemedewerker iets voor je?

Zou je graag Montagemedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Montagemedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Montagemedewerker?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Montagemedewerker

Vacature Montagemedewerker buitendienst
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Jouw toekomstige werkgever is een specialist in het beheersen van de luchtkwaliteit in gecontroleerde ruimten. Op basis van dit specialisme is het bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevend fabrikant van …
Vacature Allround montagemedewerker
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is het montage bedrijf voor kabelgoten, ladderbanen en andere ;Als totaal aannemer van kabelgoten en kabelmanagementsystemen hebben zij een ruime ervaring met systemen van Niedax, legrand (van …
Vacature Montagemedewerker dak- en gevelbekleding
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Het bedrijf waar je komt te werken is gespecialiseerd in dakbedekking, gevelbekleding, werkkleding en gereedschappen. Zij hebben dankzij hun grote projecten echt een naam opgebouwd in de regio. Naast …
Vacature Ervaren montagemedewerker dak en gevelbekleding
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Het bedrijf waar je komt te werken is gespecialiseerd in dakbedekking, gevelbekleding, werkkleding en gereedschappen. Zij hebben dankzij hun grote projecten echt een naam opgebouwd in de regio. Naast …
Vacature Montagemedewerker
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Jouw toekomstige werkgever is specialist in kachels en haarden in Noord-Holland sinds 2003. Kwaliteit en expertise zijn de kernwaarden. Met die insteek leveren zij al sinds 2003 vakwerk af …

Actuele blogposts


reacties op Montagemedewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar