Montagemedewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Montagemedewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep montagemedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je montagemedewerker wordt.

 

Wat is een Montagemedewerker?

De montagemedewerker monteert en assembleert onderdelen binnen de industrie waarin hij werkt.

De montagemedewerker werkt binnen een bepaalde industrie en is daarin gespecialiseerd. Zo kan de montagemedewerker, afhankelijk van de industrie waarin hij werkzaam is, onder andere cv ketels repareren en onderhouden, gevelelementen monteren, werken aan skeletbouw of kan hij werkzaam zijn als montagemedewerker binnen de timmer of metaalindustrie.

De montagemedewerker kan met verschillende materialen en gereedschappen werken om zo de onderdelen te kunnen monteren. Zo is de montagemedewerker binnen de timmerindustrie voornamelijk bezig om met behulp van werktekeningen ramen, kozijnen, deuren en dakkapellen te maken en doet hij dit met behulp van houtbewerkingsmachines en monteert hij zowel de beglazing als het hang en sluitwerk. De montagemedewerker die met cv ketels werkt zal zich daarentegen voornamelijk bezighouden met het monteren en assembleren van onderdelen in cv ketels. De werkzaamheden en de materialen en gereedschappen die de montagemedewerker gebruikt hangen dus af van de industrie waarin hij werkzaam is en waarin hij is gespecialiseerd.

De montagemedewerker heeft technisch inzicht, kan met gereedschappen en materialen werken, let op details, heeft een no nonsense aanpakkersmentaliteit, kan verantwoordelijk werken en let op zijn eigen veiligheid en die van anderen. Hij kan samenwerken maar kan ook zelfstandig werkzaam zijn. De montagemedewerker werkt bij een bedrijf, organisatie of instelling en voert opdrachten uit voor opdrachtgevers. 

 

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Montagemedewerker?

Werk je al als Montagemedewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Montagemedewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Montagemedewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Montagemedewerker in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • Opdrachtgevers
  • Collega's

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1200 tot €2200

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

493


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Montagemedewerker

Wat verdient een Montagemedewerker?

De montagemedewerker verdient, afhankelijk van de industrie waarin hij werkzaam is, tussen de €1200,- en €2200,- bruto per maand.

Salarisschaal Montagemedewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Montagemedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Montagemedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Montagemedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Montagemedewerker vacatures

Vacature Montagemedewerker monteur
Olympia
Bedrijfsomschrijving In Deurne. Het bedrijf bedenkt, ontwerpt en bouwt voertuigen. Dit doen ze voor klanten over de hele wereld. Ze bestaan al ruim 20 jaar. Ondanks de groei, merk je …
Vacature Montagemedewerker
Olympia
Bedrijfsomschrijving Je komt te werken bij een klein bedrijf gevestigd in Druten, een dorp in de buurt van Nijmegen, Oss & Arnhem. Zij zijn gespecialiseerd in het monteren en plaatsen …
Vacature Montagemedewerker licht metaal
Olympia
Bedrijfsomschrijving Je gaat via Olympia aan de slag bij een mooi en dynamisch productiebedrijf in Staphorst die actief is in de metaalbranche. Je werkt mee aan natuurlijke ventilatieoplossingen die minder …
Vacature Montagemedewerker
Randstad
Functieomschrijving Als montagemedewerker bouw je geheel zelfstandig complete installaties of gedeeltes hiervan. Op basis van werktekeningen, instructies en schema’s ga je zelfstandig of in een team werken aan een product. …
Vacature Montagemedewerker dagdienst
Randstad
Functieomschrijving In Scheemda staat een hard groeiende onderneming genaamd Hoza. Met een echte hands-on cultuur en trots voor het product zoeken zij naar nieuwe montagemedewerkers. Ben jij de montagemedewerker die …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Montagemedewerker

Wat zijn de baankansen voor een Montagemedewerker?

Het arbeidsmarktperspectief voor de montagemedewerker is groot; er is veel werkgelegenheid.

Daarnaast kan de montagemedewerker doorgroeien door zich zoveel mogelijk te ontwikkelen binnen elke verschillende industrie om zo zoveel mogelijk opdrachten te kunnen aannemen en zo zoveel mogelijk werkzaamheden te kunnen uitvoeren.

De actuele kans op werk voor een Montagemedewerker

De kans op werk voor het beroep Montagemedewerker is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

493

Baankans Montagemedewerker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Montagemedewerker worden: Opleidingen tot Montagemedewerker

Wil je Montagemedewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Montagemedewerker.

Hoe word je een Montagemedewerker? 

De montagemedewerker heeft minimaal een mbo opleiding montagemedewerker of montagemedewerker timmerindustrie gevolgd (vierjarig), heeft een rijbewijs en moet over het algemeen ook over een rijbewijs, een VCA beschikken. Daarnaast kan het mogelijk zijn dat hij ook over een heftruckcertificaat moet beschikken.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Montagemedewerker

Er zijn geen opleidingen Montagemedewerker aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Montagemedewerker in werkt

Bekijk alle opleidingen Techniek

Omscholen tot Montagemedewerker

Als je je wilt omscholen tot Montagemedewerker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Montagemedewerker zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Montagemedewerker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Leerling vacatures Montagemedewerker

Vacature Leerling montagemedewerker (M/ V)
Werkis
Beschik jij over technisch inzicht en ben jij graag onderweg naar nieuwe plekken door heel Nederland. Lees dan snel verder, want dan is deze vacature mogelijk wat voor jou!Als leerling …
Vacature (Leerling) montagemedewerker
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Jouw toekomstige werkgever is gespecialiseerd in de montage van zonwering en reclame elementen. Elke vrijdagmiddag is er een gezellige borrel met je collega's. Het bedrijf is klein en informeel …
Vacature Montagemedewerker Leerling - Soest
Covebo, Soest
Medewerker Voormontage - Als montagemedewerker ga je ondersteunen bij de kelderbouw. Je helpt de monteurs met het plaatsten van wanden en monteren van ondergrondse kelders. Dit zijn voornamelijk betonkelders. Daarnaast …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Montagemedewerker

Als je Montagemedewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Montagemedewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Montagemedewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Montagemedewerker?

Competenties en Vaardigheden Montagemedewerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Montagemedewerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Montagemedewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Montagemedewerker

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Doorzettingsvermogen
Doorzettingsvermogen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Montagemedewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Montagemedewerker. Als Montagemedewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Montagemedewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Montagemedewerker

Vakkennis voor een Montagemedewerker

Het is voor een Montagemedewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Montagemedewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Montagemedewerker


Werkervaring Montagemedewerker

Het is voor een startend Montagemedewerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Montagemedewerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Bankwerker, Machinebankwerker, Montagechef .

Iets anders leren?

Is Montagemedewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Montagemedewerker

Met wie werkt een Montagemedewerker samen? 

Het netwerk van de montagemedewerker bestaat uit de opdrachtgevers, zijn leidinggevende, de mensen die hij tijdens zijn werkzaamheden eventueel moet ondersteunen en zijn collega montagemedewerkers.


  • Opdrachtgevers
  • Collega's
Montagemedewerker


Organisaties waar een Montagemedewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Montagemedewerker meestal werkt.

Waar werkt een Montagemedewerker?

De montagemedewerker werkt profit voor een technisch bedrijf in de industrie waarin hij werkzaam is.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Montagemedewerker

Waar kun je het beste werken als Montagemedewerker? Hieronder vind je de best door de Montagemedewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Montagemedewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Montagemedewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Montagemedewerker.

Welke competenties heeft een Montagemedewerker nodig?

Een Montagemedewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Montagemedewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Montagemedewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Montagemedewerker nodig? 

De montagemedewerker is een waarnemer; hij kijkt wat er moet gebeuren, welke onderdelen of producten gemaakt moeten worden en welke materialen hij hiervoor het beste kan gebruiken. De montagemedewerker let tijdens zijn werkzaamheden op details en zijn veiligheid en werkt resultaatgericht. Daarnaast is de montagemedewerker een succesvolle werker; hij wil de werkzaamheden zo goed en snel mogelijk uit kunnen voeren en heeft een no nonsense aanpakkersmentaliteit.

Bekijk de persoonstypen voor Montagemedewerker


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Montagemedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Montagemedewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Montagemedewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Montagemedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Montagemedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Montagemedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Montagemedewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Montagemedewerker iets voor je?

Zou je graag Montagemedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Montagemedewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Montagemedewerker?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Montagemedewerker

Vacature Montagemedewerker
NS Groep
Deze vacature wordt vervuld in samenwerking met Randstad. Ben jij geïnteresseerd en wil je solliciteren? Klik dan op 'solliciteren op werkgever site'. Je wordt dan direct doorgestuurd naar Functieomschrijving Ben …
Vacature Montagemedewerker Buitendienst
APS Personeelservices
Bedrijfsomschrijving Dit dorpse en familiaire bedrijf bestaat al ruim 25 jaar. Met een hechte club van collega’s waarvan er sommigen al 20 jaar werken heerst er een gemoedelijke sfeer. Ze …
Vacature Montagemedewerker elektrotechniek
Olympia
Bedrijfsomschrijving De opdrachtgever is een jong, informeel en professioneel bedrijf dat werkzaam is in de regio van Gorinchem en goed bereikbaar via Utrecht, Dordrecht of Waalwijk.De klanten die zij bedienen …
Vacature Montagemedewerker deuren
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Jouw toekomstige werkgever is een snelgroeiend bedrijf dat gespecialiseerd is in houtbewerking. Zij maken houten vloeren, trappen en deuren. Er heerst een fijne werksfeer omdat er veel waarde word …
Vacature Montagemedewerker aluminimum Veendam
Manpower
Over de functie Ben jij technisch sterk en ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? In Veendam is Manpower op zoek naar montagemedewerkers die op locatie aan de slag …

Actuele blogposts


reacties op Montagemedewerker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar