Opleidingen tot Onderofficier Cavalerie Landmacht

Opleidingen en cursussen

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest

Boeken

Advertenties

Zou je graag Onderofficier Cavalerie Landmacht willen worden? Of ben je al Onderofficier Cavalerie Landmacht en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Onderofficier Cavalerie Landmacht, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

De Onderofficier Cavalerie (Verkenning) dient minimaal in het bezit te zijn van een VMBO- kaderberoepsgerichte leerweg diploma, een Vrede & Veiligheid niveau-2 met een voltooide BBT-contractperiode en een Gatb niveau 30 test of een VMBO niveau-2 met een voltooide functie, met positief advies van de commandant, positieve Gatb niveau 30 test en ini-0 voorschakeltraject.

Hierbij moet gemeld worden dat de tweede en derde toelatingsvormen gelden voor militairen die in een lagere rang dan Onderofficier zijn begonnen en die door middel van deze opleiding dus door kunnen groeien.

Tevens zijn er enkele fysieke eisen. De Onderofficier Cavalerie (Verkenning) mag niet langer zijn dan 1.90 meter en niet korter dan 1.55 meter. Hij mag geen bril of contactlenzen dragen.

De toekomstige Onderofficier moet een dienstperiode van minimaal vier jaar kunnen uitdienen, met een proefperiode van zes maanden, voor zijn35e.

De opleiding tot Onderofficier Cavalerie en tot Onderofficier Cavalerie Verkenning duurt zo'n anderhalf jaar. De eerste drie maanden worden gebruikt voor een Algemene Militaire Opleiding, de volgende vijf maanden beslaan een Algemene Instructie Bekwaamheidscurus waarin de Onderofficier leiding leert geven. Dit gedeelte van de opleiding wordt in Weert gegeven. Het laatste gedeelte, de vakgerichte 'manoeuvre' opleiding, wordt gegeven in Amersfoort.