Sergeant Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Sergeant? Lees de functieomschrijving.

Als Sergeant werk je in het leger, voornamelijk bij de Landmacht. Historisch gezien was de Sergeant degene die de krijgsmacht in het gelid hield en als eerste het strijdtoneel betrad om zijn mannen aan te sturen. Tegenwoordig is een Sergeant nog steeds degene die de dagelijkse leiding heeft en zo de bevelen van zijn leidinggevenden uitvoert.

Om Sergeant te worden moet men eerst een rigoreuze training doorstaan en als soldaat in samenwerkingsverband deelnemen aan missies. Je wordt niet meteen vanuit de opleiding Sergeant, maar zal eerst aan moeten tonen dat je de benodigde leidinggevende vaardigheden bezit.

Opdrachten worden eerst in Nederland uitgevoerd, waar men trainingen volgt en in de bossen tactische missies moet zien te volbrengen. Als hierbij geen (grote) fouten worden gemaakt is men er klaar voor om als eenheid naar het buitenland gezonden te worden, om daar de veiligheid te handhaven of om bepaalde andere opdrachten te volbrengen.

Zowel bij simulaties als tijdens de echte missies is het belangrijk dat de Sergeant het hoofd koel houdt, zodat zijn manschappen veilig thuiskomen en het doel van de missie efficiënt gehaald en uitgevoerd wordt. Fysieke kracht en uithoudingsvermogen zijn ook belangrijk.

Wil je werken als Sergeant?

Werk je al als Sergeant en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Sergeant worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Sergeant, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Sergeant in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Soldaat
  • Commandant
  • Officier

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2100 tot €2925

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

4


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Sergeant

Wat verdient een Sergeant?

Het salaris van een Sergeant is afhankelijk van leeftijd en ervaring en kan zo verschillen van €2100 tot €2925 per maand. De secundaire arbeidsvoorwaarden bij Defensie zijn goed geregeld, met vele toeslagen en opleidingsmogelijkheden en voldoende vergoeding bij ongevallen die in dienst zijn opgelopen.

Salarisschaal Sergeant

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Sergeant

Op zoek naar een nieuwe baan als Sergeant? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Sergeant. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Sergeant vacatures

Onderofficier Technicus Avionica
Ministerie van Defensie
Heb jij het MBO 4-diploma van Technicus Avionica en bij voorkeur aangevuld met de Part 66 categorie B2 certificaten? Wil jij je technische talenten inzetten bij Defensie en eraan bijdragen …
Onderofficier goederenbeheer bij de marine
Ministerie van Defensie
ONDEROFFICIER GOEDERENBEHEER BIJ DE MARINEIn een grote organisatie als de Koninklijke Marine gaat een enorme hoeveelheid goederen om. Die worden opgeslagen in super grote magazijnen aan wal en kleinere …
Onderofficier vliegtuigwapentechniek
Ministerie van Defensie
ONDEROFFICIER VLIEGTUIGWAPENTECHNIEK Heb jij een MBO 3- of 4-diploma? Wil jij eraan bijdragen dat de wapensystemen van de Luchtmacht in perfecte staat zijn en blijven? Solliciteer dan als Onderofficier Vliegtuigwapentechniek. …
Onderofficier Logistieke Dienst Geneeskundige Dienst
Ministerie van Defensie
ONDEROFFICIER GENEESKUNDIGE DIENST BIJ DE MARINE Wil jij werken als verpleegkundige, maar wil je ook wat van de wereld zien? Als militair verpleegkundige bij de Marine werk je wereldwijd op …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Sergeant

Hoe goed is de toekomst voor de Sergeant? 

Na de goede MBO opleiding gevolgd te hebben is het makkelijk om bij Defensie aan het werk te gaan, waar ze voorlopig nog mensen kunnen gebruiken. Dan werkt men zich eerst op tot Sergeant, en kan men vanuit die positie weer verder doorgroeien door opleidingen of cursussen te volgen (op kosten van Defensie). Hoewel er niet veel hoge leidinggevende posities te vergeven zijn, is het mogelijk om met het opleidingsprogramma van de overheid je op alle mogelijke manieren te ontwikkelen, en dus ook weer heel iets anders te gaan doen. Als je als Sergeant binnen Defensie verder wil, zou je Sergeant-Majoor of Luitenant kunnen worden.

Huidige aantal vacatures

4


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Sergeant worden: Opleidingen tot Sergeant

Hoe word je een Sergeant? 

Om Sergeant te worden dient men een opleiding te volgen in Veiligheid en Vakmanschap, waarbij men op MBO niveau-3 opgeleid wordt tot Aankomend Onderofficier Grondoptreden/Maritiem. Vanuit deze opleiding kan men dan voor Defensie gaan werken, waar men vaak de mogelijkheid krijgt om nog verdere opleidingen te volgen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Sergeant

Meer opleidingen Sergeant

Weet je nog niet of je Sergeant wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Sergeant of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Sergeant

Met wie werkt een Sergeant samen? 

De Sergeant werkt samen met de soldaten waarmee hij op pad is gestuurd en heeft soms de leiding over deze mensen. De Sergeant zelf krijgt opdrachten van zijn Commandant, die de tactische aansturing van de troepen regelt.


  • Soldaat
  • Commandant
  • Officier
Sergeant


Organisaties waar een Sergeant werkzaam is

Waar werkt een Sergeant meestal? 

Een Sergeant werkt voor de overheid en zal veelal in het buitenland ingezet worden, of in het eigen land trainingen geven. Het werk is altijd fysiek inspannend en vindt meestal buiten plaats.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Sergeant

Waar kun je het beste werken als Sergeant? Hieronder vindt je de best door de Sergeant beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Sergeant.

Competenties, Skills en Vaardigheden Sergeant:

Welke competenties heeft een een Sergeant nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Sergeant

Wat voor persoonlijkheid heb je als Sergeant nodig? 

De Sergeant moet enig geloof hebben in het land waarvoor hij dient en vertrouwen in zijn meerderen. Zonder loyaliteit aan het leger zal men zich niet goed in kunnen zetten in de praktijk (Loyalist). Verder is het belangrijk dat een Sergeant tijdens een missie alles in de gaten houdt en iedereen goed aanstuurt. Dit perfectionisme zal soms niet gewaardeerd worden door de manschappen maar komt de veiligheid ten goede en vergroot de kans dat de missie succesvol zal zijn (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Sergeant


Loyalist


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Sergeant

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Sergeant

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Sergeant

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Sergeant

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Sergeant dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Sergeant belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Sergeant. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Sergeant iets voor je?

Zou je graag Sergeant willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Sergeant bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Sergeant

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar