U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Werkplaatsbeheerder

Werkplaatsbeheerder worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een werkplaatsbeheerder? Lees de functieomschrijving.

De Werkplaatsbeheerder is een persoon regelt en onderhoudt een bepaald geheel. Dit geheel is een werkplaats. In een werkplaats wordt een specifiek vak of ambacht uitgeoefend. De Werkplaatsbeheerder werkt meestal in een technische werkplaats of magazijn. Zo kan de Werkplaatsbeheerder werkzaam zijn bij een school, bij een technische dienst of in een magazijn.

De Werkplaatsbeheerder heeft als het ware de leiding over de werkplaats. De Werkplaatsbeheerder weet wat er in de werkplaats gebeurt en welke materialen, stoffen, gereedschappen en andere voorraden in de werkplaats aanwezig zijn. De Werkplaatsbeheerder zorgt dat deze voorraden indien nodig aangevuld worden en zorgt voor onderhoud van de gereedschappen. De Werkplaatsbeheerder grijpt in als de voorraden niet kloppen of en houdt de levering van de bestelde voorraden in de gaten.

De Werkplaatsbeheerder weet ook van het te beoefenen vak of ambacht af. De Werkplaatsbeheerder kan instructies geven en anderen bij hun werkzaamheden helpen. Ook zorgt de Werkplaatsbeheerder voor een goed en veilig gebruik van de werkplaats en de gereedschappen. Ook doet de Werkplaatsbeheerder suggesties om het werken in de werkplaats te verbeteren. Zo kan de Werkplaatsbeheerder werkmethodes, procedures en de inrichting van de werkplaats optimaliseren.

Mensen vonden ons op: Job Werkplaatsbeheerder, Baan Werkplaatsbeheerder, Werkplaatsbeheerder Worden, Functie-eisen Werkplaatsbeheerder, Verantwoordelijkheden Werkplaatsbeheerder, Functieprofiel Werkplaatsbeheerder, Wat doet een Werkplaatsbeheerder, Werken als Werkplaatsbeheerder.

Werkplaatsbeheerder worden: Opleiding tot werkplaatsbeheerder

De Werkplaatsbeheerder heeft vaak een technische opleiding gedaan. Hier heeft de Werkplaatsbeheerder kennis opgedaan van de verschillende materialen en gereedschappen. Er is geen specifieke opleiding tot Werkplaatsbeheerder.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Werkplaatsbeheerder, Werkplaatsbeheerder Worden, Opleidingsniveau Werkplaatsbeheerder, Scholing Werkplaatsbeheerder, Studie Werkplaatsbeheerder, Bijscholing Werkplaatsbeheerder, Omscholing Werkplaatsbeheerder.

Organisaties waar een werkplaatsbeheerder doorgaans werkzaam is

De Werkplaatsbeheerder kan bij verschillende organisaties werkzaam zijn. Vereiste is natuurlijk wel dat de organisatie over een werkplaats beschikt. De Werkplaatsbeheerder kan onder meer werkzaam zijn bij een school, bij de technische dienst van een organisatie of in een magazijn. De Werkplaatsbeheerder is meestal werkzaam in de profit sector, maar kan ook in de non-profit sector werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Werkplaatsbeheerder, Werkplaatsbeheerder Worden, Opleidingsniveau Werkplaatsbeheerder, Scholing Werkplaatsbeheerder, Studie Werkplaatsbeheerder, Bijscholing Werkplaatsbeheerder, Omscholing Werkplaatsbeheerder.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden werkplaatsbeheerder

Als Werkplaatsbeheerder verdien je gemiddeld tussen de €1800,- en €3200,- per maand. Het salaris is afhankelijk van de werkervaring, naarmate de Werkplaatsbeheerder meer werkervaring heeft, zal het salaris hoger worden. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de Werkplaatsbeheerder werkt. 

Mensen vonden ons op: Salaris Werkplaatsbeheerder, Loon Werkplaatsbeheerder, Wat verdien je als Werkplaatsbeheerder, Salarisschaal Werkplaatsbeheerder, Salarisindicatie Werkplaatsbeheerder, Bonus Werkplaatsbeheerder, CAO Werkplaatsbeheerder, Brutoloon Werkplaatsbeheerder, Nettoloon Werkplaatsbeheerder, Vakantiedagen Werkplaatsbeheerder, Pensioen Werkplaatsbeheerder.

Competenties, skills & vaardigheden werkplaatsbeheerder

 • Energie
 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Plannen en organiseren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Werkplaatsbeheerder, Vaardigheden Werkplaatsbeheerder, Attitude Werkplaatsbeheerder, Kwalificaties Werkplaatsbeheerder, Competentieprofiel Werkplaatsbeheerder.

Boeken voor het beroep werkplaatsbeheerder

Wil je meer weten over het beroep werkplaatsbeheerder? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je werkplaatsbeheerder bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken werkplaatsbeheerder te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Werkplaatsbeheerder, Werkplaatsbeheerder ebooks, boek Werkplaatsbeheerder.

Persoonstypen werkplaatsbeheerder

De Werkplaatsbeheerder moet goed het overzicht kunnen houden, analytisch en inzichtelijk sterk zijn (Waarnemer). De Werkplaatsbeheerder moet de voorraden in de gaten houden en weten wat er in de werkplaats speelt. De Werkplaatsbeheerder moet anderen willen helpen, vriendelijk zijn en ondersteunend (Bemiddelaar).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Werkplaatsbeheerder, Karakter Werkplaatsbeheerder.

Netwerk werkplaatsbeheerder

De Werkplaatsbeheerder heeft veel contact met andere medewerkers binnen de organisatie. Vooral de medewerkers die gebruik maken van de werkplaats. De Werkplaatsbeheerder geeft hen waar nodig instructies en zorgt dat de benodigde materialen en gereedschappen aanwezig zijn.

Mensen vonden ons op: Collega’s Werkplaatsbeheerder, Medewerkers Werkplaatsbeheerder.

Is het beroep werkplaatsbeheerder iets voor jou?

Zou je graag werkplaatsbeheerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als werkplaatsbeheerder bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Werkplaatsbeheerder, beroepskeuzetest Werkplaatsbeheerder, beroep Werkplaatsbeheerder kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden werkplaatsbeheerder

Er zijn voldoende vacatures beschikbaar voor de functie van Werkplaatsbeheerder. De doorgroeimogelijkheden zijn echter wel beperkt.

Arbeidsmarktperspectief score werkplaatsbeheerder

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep werkplaatsbeheerder. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Werkplaatsbeheerder, Promotie mogelijkheden Werkplaatsbeheerder, Carriere Werkplaatsbeheerder.

Solliciteren op de functie werkplaatsbeheerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als werkplaatsbeheerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor werkplaatsbeheerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als werkplaatsbeheerder. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Werkplaatsbeheerder, CV Werkplaatsbeheerder, sollicitatie Werkplaatsbeheerder.

Interviews met werkplaatsbeheerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen werkplaatsbeheerder

Vacatures werkplaatsbeheerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Werkplaatsbeheerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Werkplaatsbeheerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Werkplaatsbeheerder is een persoon regelt en onderhoudt een bepaald geheel. Dit geheel is een werkplaats. In een werkplaats wordt een specifiek vak of ambacht uitgeoefend.

Beoordeling Werkplaatsbeheerder

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Werkplaatsbeheerder' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Werkplaatsbeheerder

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep