Werkplaatsbeheerder Worden Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Wat doet een Werkplaatsbeheerder? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Werkplaatsbeheerder, zoals: "Wat doet een Werkplaatsbeheerder?", of "Wat verdient een Werkplaatsbeheerder? of "Hoe word je een Werkplaatsbeheerder?".

Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Werkplaatsbeheerder nodig heeft.Wat is een Werkplaatsbeheerder?

De Werkplaatsbeheerder is een persoon regelt en onderhoudt een bepaald geheel. Dit geheel is een werkplaats. In een werkplaats wordt een specifiek vak of ambacht uitgeoefend. De Werkplaatsbeheerder werkt meestal in een technische werkplaats of magazijn. Zo kan de Werkplaatsbeheerder werkzaam zijn bij een school, bij een technische dienst of in een magazijn.

De Werkplaatsbeheerder heeft als het ware de leiding over de werkplaats. De Werkplaatsbeheerder weet wat er in de werkplaats gebeurt en welke materialen, stoffen, gereedschappen en andere voorraden in de werkplaats aanwezig zijn. De Werkplaatsbeheerder zorgt dat deze voorraden indien nodig aangevuld worden en zorgt voor onderhoud van de gereedschappen. De Werkplaatsbeheerder grijpt in als de voorraden niet kloppen of en houdt de levering van de bestelde voorraden in de gaten.

De Werkplaatsbeheerder weet ook van het te beoefenen vak of ambacht af. De Werkplaatsbeheerder kan instructies geven en anderen bij hun werkzaamheden helpen. Ook zorgt de Werkplaatsbeheerder voor een goed en veilig gebruik van de werkplaats en de gereedschappen. Ook doet de Werkplaatsbeheerder suggesties om het werken in de werkplaats te verbeteren. Zo kan de Werkplaatsbeheerder werkmethodes, procedures en de inrichting van de werkplaats optimaliseren.

Past het beroep Werkplaatsbeheerder bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Vacatures Werkplaatsbeheerder

Er zijn geen vacatures Werkplaatsbeheerder aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Werkplaatsbeheerder in werkt.

Meer weten over de sector waar een Werkplaatsbeheerder in werkt

Bekijk werken in Onderwijs

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Werkplaatsbeheerder

Wat verdient een Werkplaatsbeheerder?

Als Werkplaatsbeheerder verdien je gemiddeld tussen de €1800,- en €3200,- per maand. Het salaris is afhankelijk van de werkervaring, naarmate de Werkplaatsbeheerder meer werkervaring heeft, zal het salaris hoger worden. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de Werkplaatsbeheerder werkt. 

Salarisschaal Werkplaatsbeheerder

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Werkplaatsbeheerder

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Werkplaatsbeheerder


Werkplaatsbeheerder worden: Opleidingen tot Werkplaatsbeheerder

Wil je Werkplaatsbeheerder worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Werkplaatsbeheerder.

Hoe word je een Werkplaatsbeheerder? 

De Werkplaatsbeheerder heeft vaak een technische opleiding gedaan. Hier heeft de Werkplaatsbeheerder kennis opgedaan van de verschillende materialen en gereedschappen. Er is geen specifieke opleiding tot Werkplaatsbeheerder.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Werkplaatsbeheerder

Er zijn geen opleidingen Werkplaatsbeheerder aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Werkplaatsbeheerder in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs


Werkplaatsbeheerder worden: Omscholen tot Werkplaatsbeheerder

Als je je wilt omscholen tot Werkplaatsbeheerder is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Werkplaatsbeheerder zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Werkplaatsbeheerder dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Werkplaatsbeheerder

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Werkplaatsbeheerder

Als je Werkplaatsbeheerder wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Werkplaatsbeheerder zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Werkplaatsbeheerder

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Werkplaatsbeheerder?


Competenties en Vaardigheden Werkplaatsbeheerder:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Werkplaatsbeheerder.

Welke competenties heeft een Werkplaatsbeheerder nodig?

Een Werkplaatsbeheerder heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Anticiperen
Anticiperen

Steekwoorden: analytisch vermogen, initiatief ontplooien, inzicht in omgeving, inlevingsvermogen

Omschrijving

Deze personen lopen vaak voorop en herkennen situaties. Ze weten vervolgens hoe ze deze het beste kunnen aanpakken. Deze personen leggen verbanden tussen verleden, heden en proberen hier in de toekomst op in te spelen.

Sterke punten
Deze personen hebben over het algemeen een sterk ontwikkeld analytisch vermogen. Ze leggen verbanden en scheiden hoofd- en bijzaken. Daarnaast nemen deze personen vaak initiatief en proberen ze zich in te leven in de situatie en andere personen.

Zwakke punten
Doordat deze personen veel van te voren weren, kan ze voorspelbaar overkomen. Door sommige mensen wordt dit als saai ervaren. Verder kan deze competentie de creativiteit beperken. Doordat veel zaken van tevoren vast liggen, is er minder ruimte voor creatieve oplossingen.

Energie
Energie

Steekwoorden: vitaliteit, uithoudingsvermogen, actief, levenlust.

Omschrijving

Energiekelingen zitten vol levenslust. Ze willen graag werken en dit kunnen ze dan ook uren achter elkaar. Deze mensen zetten hun energie gericht in en plannen efficiënt hun taken in, waardoor ze geen onnodige energie verspillen. Ook al krijgt deze persoon extra werk en draait hij veel overuren, deze mensen hoor je niet. Ze laten zich niet zomaar uit het veld slaan.

Sterke punten
Mensen met een hoog energielevel zijn vaak doorzetters. Als zich problemen voordoen, blijven ze optimistisch en pakken ze het probleem met beide handen aan. Ook zijn energiekelingen vaak behoorlijk stressbestendig. Omdat ze hun energie effeciënt inzetten, ervaren ze vaak minder stress dan anderen. Deze mensen kunnen als actief worden omschreven. Naast het werk hebben ze nog veel andere bezigheden. Een ander sterk punt van deze mensen is de resultaatgerichtheid. Ze willen graag presteren en door hun energie effectief te verdelen, boeken ze vele resultaten.

Zwakke punten
De uitdrukking ‘teveel hooi op je vork nemen’ komt bij deze mensen vaker voor. Ze willen graag anderen helpen en nemen hen werk uit handen. Er zijn energiekelingen die weleens willen doorslaan. Aan het eind van een lange werkdag willen ze graag nog een vergadering om bepaalde punten te bespreken of gaan eenmaal thuis meteen weer andere energiekostende dingen doen.

Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Steekwoorden: structureel, kritisch, resultaat- en taakgericht, prioriteiten

Omschrijving

Voordat deze mensen beginnen aan de uitvoer van een bepaalde taak, hebben zij een goede werkplanning gemaakt. De complete opdracht staat structureel uitgewerkt in een plan van aanpak. Hierbij gebruiken deze mensen het doel van de opdracht als uitgangspunt, vervolgens hangen zij hier de verschillende taken aan op plus de daarbij behorende prioriteiten.

Sterke punten
Deze mensen werken structureel en kunnen hoofd- en bijzaken goed van elkaar scheiden. Deze mensen zijn zowel resultaat- als taakgericht. Prioriteiten worden hierbij scherp in de gaten gehouden. Deze mensen zijn dan ook vaak kritisch en kijken afzonderlijk naar de verschillende deeltaken.

Zwakke punten
Mensen die teveel plannen en organiseren verliezen soms hun spontaniteit, hierdoor kan ook de creativiteit achteruit gaan. Het kan voor deze mensen moeilijk zijn om hun eigen ideeën los te laten en ook anderen input te laten geven. Daarnaast kunnen sommige mensen die van plannen en organiseren houden niet goed tegen verandering. Zij laten zich dan nog weleens van de wijs brengen. 

Samenwerken
Samenwerken

Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit

Omschrijving

Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.

Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.

Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.

Vaardigheden Werkplaatsbeheerder

 • Analytisch vermogen
 • Methodisch werken
 • Kritisch denken
 • Initiatief
 • Voorspellen
 • Voorbereiden
 • Prioriteiten stellen
 • Vitaliteit
 • Kracht
 • Positiviteit
 • Sensitiviteit
 • Bemiddelen
 • Gezamenlijk resultaat

Persoonlijkheid en Eigenschappen Werkplaatsbeheerder

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Werkplaatsbeheerder passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Werkplaatsbeheerder nodig? 

De Werkplaatsbeheerder moet goed het overzicht kunnen houden, analytisch en inzichtelijk sterk zijn (Waarnemer). De Werkplaatsbeheerder moet de voorraden in de gaten houden en weten wat er in de werkplaats speelt. De Werkplaatsbeheerder moet anderen willen helpen, vriendelijk zijn en ondersteunend (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Werkplaatsbeheerder


Eigenschappen Werkplaatsbeheerder

 • Empathie
 • Diplomatiek
 • Zorgzaamheid
 • Waarnemend
 • Gedetailleerd
 • LeergierigArbeidsmarktperspectief Werkplaatsbeheerder

Wat zijn de baankansen voor een Werkplaatsbeheerder?

Er zijn voldoende vacatures beschikbaar voor de functie van Werkplaatsbeheerder. De doorgroeimogelijkheden zijn echter wel beperkt.

De actuele kans op werk voor een Werkplaatsbeheerder

De kans op werk voor het beroep Werkplaatsbeheerder is op dit moment onbekend.

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Werkplaatsbeheerder

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Organisaties waar een Werkplaatsbeheerder werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Werkplaatsbeheerder meestal werkt.

Waar werkt een Werkplaatsbeheerder?

De Werkplaatsbeheerder kan bij verschillende organisaties werkzaam zijn. Vereiste is natuurlijk wel dat de organisatie over een werkplaats beschikt. De Werkplaatsbeheerder kan onder meer werkzaam zijn bij een school, bij de technische dienst van een organisatie of in een magazijn. De Werkplaatsbeheerder is meestal werkzaam in de profit sector, maar kan ook in de non-profit sector werkzaam zijn.

Meer weten over werken in de Technisch?

Bekijk werken in Technisch

Netwerk Werkplaatsbeheerder

Met wie werkt een Werkplaatsbeheerder samen? 

De Werkplaatsbeheerder heeft veel contact met andere medewerkers binnen de organisatie. Vooral de medewerkers die gebruik maken van de werkplaats. De Werkplaatsbeheerder geeft hen waar nodig instructies en zorgt dat de benodigde materialen en gereedschappen aanwezig zijn.


Werkplaatsbeheerder

Interview met een Werkplaatsbeheerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Alles over het beroep Werkplaatsbeheerder in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1800 tot €3200

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0Ga direct naar