Opleidingen Baggermeester

Zou je graag Baggermeester willen worden? Of ben je al Baggermeester en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Baggermeester, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.


Opleidingen, cursussen en trainingen tot Baggermeester

Er zijn geen opleidingen Baggermeester aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Baggermeester in werkt

Bekijk alle opleidingen Luchtvaart & Zeevaart

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Baggermeester

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Baggermeester

Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Hoe word je een Baggermeester? 

Om Baggermeester te worden dient men te beschikken over een MBO-4 diploma Baggermeester. Voor deze opleiding gelden de volgende instroomeisen: men moet beschikken over een MBO-3 diploma in de richting Visserij Officier, een VMBO-Techniek diploma, een overgangsbewijs van HAVO of VWO van klas 3 naar klas 4 of een ander relevant MBO-3 diploma.

De opleidingsduur bedraagt zo'n 4 jaar en kan in vol- en deeltijd gevolgd worden. De stof bedraagt onder andere de technieken van het uitbaggeren van vaarwegen, het besturen van schepen, het navigeren van schepen, de veiligheidsregels en de omgang met ondergeschikten.

Na afronding van de opleiding tot Baggermeester zijn er verschillende HBO-mogelijkheden, waarmee de Baggermeester zijn/haar verantwoordelijkheden zou kunnen vergroten. Hierbij valt te denken aan Baggertechnologie, Civiele Techniek en Maritiem Officier.