Opleidingen Bibliothecaris/ Directeur Universiteitsbibliotheek

Zou je graag Bibliothecaris/ Directeur Universiteitsbibliotheek willen worden? Of ben je al Bibliothecaris/ Directeur Universiteitsbibliotheek en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Bibliothecaris/ Directeur Universiteitsbibliotheek, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

De Bibliothecaris van een Universiteitsbibliotheek is een manager met een wetenschappelijke achtergrond. Door de snel veranderende vraag naar verschillende soorten informatie moet de Bibliothecaris niet alleen kennis hebben van informatievoorziening en wetenschap, maar ook over managementkwaliteiten beschikken om in te springen op moderne ontwikkelingen. Bibliothecarissen van de Universiteit hebben dan ook vaak managementervaring opgedaan in eerdere functies.

Er zijn een Universitaire bachelor en master die opleiden in informatiewetenschap: Culturele Informatiewetenschap. Dit is een goede, maar niet noodzakelijke voorbereiding op hogere functies in een (Universiteits)bibliotheek.