Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Manager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je manager wordt.

 

Wat is een Manager?

Managers bekleden leidinggevende functies bij alle denkbare bedrijven of organisaties. De term is overgenomen uit het Engels en afgeleid van het Italiaanse manegiarre dat hanteren (van gereedschap) betekent. De Manager 'hanteert' of geeft op zo'n manier leiding aan personeel dat doelstellingen van het bedrijf of de organisatie op de meest effectieve manier gehaald kunnen worden. Managers zijn op drie niveaus actief. Allereerst is er operationeel management; het leiding geven aan uitvoerend personeel op de werkvloer. Het middenmanagement geeft leiding aan deze operationeel Managers en wordt gestuurd door het Topmanagement, dat op directieniveau opereert. Een Manager kan leiding geven aan twee werknemers of aan tweehonderd, in zijn eentje of met andere Managers. 

Een aantal aspecten komt altijd terug in de functie: planning, organisatie, leidinggeven en controle. Een Manager werkt met heldere doelstellingen. Om deze te halen is een goede planning nodig van welke werkzaamheden er verricht moeten worden, wanneer en door wie. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden houdt de Manager in de gaten of er op schema gewerkt wordt of dat er aanpassingen nodig zijn in bijvoorbeeld het beschikbare materieel of personeelsbestand. Externe factoren, veranderingen in de markt, concurrerende organisaties, wegen voor de Manager ook mee. Hij controleert of werk wordt gedaan en of de kwaliteit goed is. Leidinggeven is op alle gebieden van belang, van taakverdeling en werving van personeel tot motiveren van werknemers en het creeëren van ideale werkomstandigheden.

Door optimaal leiding te geven haalt de Manager targets. In kleine organisaties stelt hij deze misschien zelf, maar vaak werkt hij met doelstellingen van hogerhand. Hij is een soort tussenpersoon die leiding en werkvloer bij elkaar brengt en targets vertaalt naar werkzaamheden, waarvan hij de uitvoering zo makkelijk en interessant mogelijk maakt voor het personeel.Wil je werken als Manager?

Werk je al als Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Manager in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Manager

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3039


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Manager

Wat verdient een Manager?

Het inkomen van de Manager loopt sterk uiteen en is afhankelijk van (zijn positie in) de organisatie.

Een Manager (WO) bij een overheidsinstantie die zes bedrijfsleiders en indirect 900 personeelsleden aanstuurt zit in schaal 14 en verdient maximaal €5941 bruto per maand.

Een Manager (HBO/WO) bij een spoorbedrijf, onderdeel van het Managementteam verdient maximaal €6100 bruto per maand.

Een filiaalmanager (MBO+/HBO) bij een bedrijf in auto-onderdelen ontvangt een instroomsalaris van maximaal €2700 per maand.

In de profitsector, bij bijvoorbeeld banken, kunnen salarissen van Managers (o.a.) door de uitkering van bonussen enorm oplopen tot meerdere miljoenen.

Arbeidsvoorwaarden verschillen per werkgever. Regelmatig zijn er goede opleidingsmogelijkheden, ruimte voor persoonlijke groei en doorgroeimogelijkheden. De overheid keert een vakantietoeslag en eindejaarsuitkering uit, winkels bieden kortingen voor medewerkers, grotere commerciële bedrijven auto's en/of telefoons van de zaak.

Salarisschaal Manager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Manager vacatures

Medisch Manager in Terneuzen
TMI Interim
Vacature Medisch Manager in Terneuzen Wilt u uw werkzaamheden als specialist ouderengeneeskunde combineren met managementtaken? Dan hebben we een interessante vacature voor u beschikbaar! De functie is voor 36 uur …
Accountmanager
Work-On
Vacaturebeschrijving: Deze organisatie in Houten verkoopt printers en de software hiervoor voor op kantoor. Ondanks dat dit hun product is, wordt er niet persé van je verwacht dat je technisch …
Digital Marketing Manager
Page Personnel
You will be working closely with the e-Commerce and Marketing teams on digital planning and promotions. In addition, you will be responsible for all paid digital campaigns maximizing ROI. Client …
Business Development Manager Large Accounts
Michael Page International Netherlands SA
Als Business Development Manager Large Account zorg je door jouw unieke wijze voor meer opdrachten en meer zichtbaarheid bij je klant. Je bent van A tot Z betrokken bij de …
Performance Manager
TenneT B.V.
Wat doe je als Performance Manager bij TenneT? Als Performance Manager ben je primair verantwoordelijk voor het transformeren van data naar informatie binnen RPM. Dit doe je samen met een …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Manager

Wat is de toekomst van Manager?

Op verschillende niveaus is veel vraag naar diverse Managers, al dan niet gespecialiseerd. Een groot aantal managementfuncties wordt aangeboden als startfunctie met goede doorgroeimogelijkheden. Doorgroeien is zeker voor operationeel Managers goed mogelijk, zeker op instapfuncties als assistent-filiaalmanager. Door de vele ideeën die bestaan over management en goed management is er in de managementwereld bijzonder veel aandacht voor verdere scholing. Dit heeft een positief effect op de mogelijkheden van de werknemer, die door kan groeien na het volgen van een Management Opleiding

Huidige aantal vacatures

3039


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Manager worden: Opleidingen tot Manager

Wil je manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Manager? 

Managers bestaan er in alle soorten en maten, in verschillende sectoren en met verschillende werknemersaantallen. Managers op operationeel niveau, bijvoorbeeld in een filiaal van een winkel, zijn vaak zelf afkomstig van die werkvloer. Deze Managers worden vaak intern opgeleid m.b.v cursussen. Een afgeronde MBO opleiding is vaak voldoende. Er zijn op alle niveaus opleidingen beschikbaar, waarvan velen een specialistisch karakter hebben. Hierbij valt te denken aan Facilitair Management of Management & Bedrijfskunde (MBO). Op HBO niveau is er heel veel mogelijk, waaronder Management, Economie & Recht, Facility Management, Marketing Management en Small Business & Retailmanagement. Universiteiten bieden bijvoorbeeld International Business & Management, of de Master International Management na een BA Bedrijfskunde.

Verder worden er heel veel cursussen en trainingen aangeboden, op alle denkbare niveaus.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Manager

Google Tag Manager
Je website is allang geen online etalage meer; via 'tags' (stukjes code) verzamelt 'ie allerlei gegevens over de wensen en voorkeuren van je bezoekers. Tenminste, als je die tags geïmplementeerd hebt. Misschien besteed
Inspirerend leiderschap 2.0 & Change Management (verandermanagement)
Wendbaar (Agile) zijn en dus snel kunnen veranderen met realisatiekracht/executiekracht is vandaag de dag een succesfactor voor leiders. Ook je populatie verandert door de diverse XYZ-generaties. En als klap op …
Hoger Management Support
In deze opleiding leer je als management assistent of (directie-)secretaresse aan je persoonlijke ontwikkeling te werken en vergroot je inhoudelijke kennis van de verschillende organisatiedisciplines. Werk je al geruime tijd …
SharePoint Content Management
Ben jij (mede)verantwoordelijk voor het beheer van één of meerdere sitecollecties of omgevingen? Wil jij graag weten hoe je een SharePoint site of sitecollectie kunt inrichten, onderhouden en verwijderen? In …
Winnend Strategisch Leiderschap en Management - The PJ Strategy Academy
Winnend Strategisch Leiderschap en Management– The PJ Strategy Academy In deze opleiding leg je een fundament voor een “future proof” en succesvolle organisatie en het realiseren van je persoonlijke groeiambitie.
Meer opleidingen Manager

Weet je nog niet of je Manager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Manager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Manager

Met wie werkt een Manager samen? 

Het netwerk van de Manager verschilt per organisatie. In kleine organisaties heeft hij waarschijnlijk vooral te maken met uitvoerend en secretarieel personeel. In iets grotere organisaties afhankelijk van zijn positie eventueel met hoger en lager management. Het soort medewerker dat hij aanstuurt kan variëren van verkoopmedewerkers in een schoenenwinkel tot medewerkers van de afdeling pr& communicatie bij een groot internationaal bedrijf.


  • Manager
Manager


Organisaties waar een Manager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Manager meestal werkt.

Waar werkt een Manager?

Managers zijn in (vrijwel) alle organisaties te vinden. Bij culturele instellingen, in het onderwijs, bij ministeries, supermarkten, banken en verzekeringen. Zij werken dus zowel in de profit als de non-profit sector.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Manager

Waar kun je het beste werken als Manager? Hieronder vind je de best door de Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Rebell Horeca

Locatie: Zuid-Holland

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Manager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Manager.

Welke competenties heeft een Manager nodig?

Een Manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Manager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Manager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Manager nodig? 

De Manager heeft een sterke persoonlijkheid. Hij beschikt over het vermogen mensen, medewerkers, bijelkaar te brengen en heeft natuurlijk overwicht. Hij is zelfverzekerd en initiatiefrijk. Hij straalt vertrouwen uit en heeft veel over voor zijn personeel. Hij neemt makkelijk beslissingen en werkt doelgericht (Baas). Ook is hij erg verantwoordelijk en kan zaken van alle kanten tegelijk bekijken. Door zijn objectieve rustige benadering weet hij mensen te overtuigen. Hij kan goed schakelen tussen het omgaan met verschillende mensen en de daarbij mee veranderende verwachtingen (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Manager


Baas


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Interview met een Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Manager iets voor je?

Zou je graag Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Manager

rozemarijn

twijfel economie & recht

Miranda

Gewoon doen.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar