Opleidingen Cliniclown

Zou je graag Cliniclown willen worden? Of ben je al Cliniclown en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Cliniclown, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Mensen die graag Cliniclown willen worden kunnen een interne opleiding volgen bij de stichting Cliniclowns. Het is belangrijk dat je al een goed clownspersonage hebt ontwikkeld. Een opleiding op het gebied van drama of theater aan gevuld met scholing op het gebied van clownerie is dan ook een pré evenals praktijkervaring. Daarnaast wordt HBO werk- en denkniveau gevraagd en moet de Cliniclown ervaring met kinderen hebben.

 

De Cliniclown moet eerst auditie doen. Als de Cliniclown hier doorheen is, gaat hij of zij meelopen met ervaren Cliniclowns en wordt daarna in de praktijk opgeleid. Ook zal de Cliniclown in het eerste jaar nog aanvullende trainingen volgen.