Cliniclown Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Cliniclown? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep cliniclown. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je cliniclown wordt.

Wat is een Cliniclown?

De Cliniclown heeft een bijzonder beroep. Een Cliniclown haalt een kind die een moeilijke gezondheidssituatie zit even uit de werkelijkheid van elke dag. Kinderen die gehandicapt of ernstig ziek zijn, kunnen oprecht contact met een Cliniclown krijgen. De Cliniclowns zorgen voor afleiding en plezier en laten de kinderen even vergeten dat zij ziek zijn.

 

Doel en activiteiten

Spelen kan de kinderen helpen om echt weer even kind te zijn en de realiteit van elke dag even te vergeten. Dit kan het voor de kinderen makkelijker maken om de vaak moeilijke situaties beter te verwerken. Cliniclowns proberen zoveel mogelijke kinderen te bereiken en bieden daarom meerdere activiteiten. De Cliniclown komen aan het bed van kinderen, maar er is ook een rondreizend circus en er kan een bezoek gebracht worden aan het Cliniclowns College. De kinderen kunnen één-op-één contact krijgen, maar ook aan activiteiten met andere kinderen deelnemen. Er wordt geprobeerd steeds een gevarieerd aanbod van activiteiten te kunnen bieden.

 

Taken

De Cliniclown heeft als belangrijkste taak om het kind even de realiteit van elke dag te laten vergeten. Door middel van een clowneske aanpak wordt geprobeerd de fantasie en zintuigen van het kind te prikkelen. Het is belangrijk dat de Cliniclown kan inspelen op de belevingswereld en de mogelijkheden van het kind. De Cliniclown moet de lichaamstaal van het kind kunnen lezen en zo het contact zo persoonlijk mogelijk maken. Er moet een klik ontstaan tussen de wereld van de Cliniclown en de wereld van het kind.

Wil je werken als Cliniclown?

Werk je al als Cliniclown en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Cliniclown worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Cliniclown, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Cliniclown in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2813 tot €4836

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Cliniclown

Wat verdient een Cliniclown?

De Cliniclown valt onder een aparte CAO stichting Cliniclowns. De Cliniclown verdient tussen de €2813,- en €4836,- afhankelijk van de ervaring. Tot de overige arbeidsvoorwaarden behoren onder meer een vakantietoeslag en reiskostenvergoeding.

Salarisschaal Cliniclown

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Cliniclown

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Cliniclown

Wat is de toekomst van Cliniclown?

In Nederland zijn ongeveer 70 Cliniclowns actief. Enkele keren per jaar worden er audities voor Cliniclowns georganiseerd. Door aanvullende opleidingen en trainingen te volgen kan de Cliniclown doorgroeien in zijn vakgebied.

Baankans Cliniclown

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Cliniclown worden: Opleidingen tot Cliniclown

Wil je cliniclown worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Cliniclown? 

Mensen die graag Cliniclown willen worden kunnen een interne opleiding volgen bij de stichting Cliniclowns. Het is belangrijk dat je al een goed clownspersonage hebt ontwikkeld. Een opleiding op het gebied van drama of theater aan gevuld met scholing op het gebied van clownerie is dan ook een pré evenals praktijkervaring. Daarnaast wordt HBO werk- en denkniveau gevraagd en moet de Cliniclown ervaring met kinderen hebben.

 

De Cliniclown moet eerst auditie doen. Als de Cliniclown hier doorheen is, gaat hij of zij meelopen met ervaren Cliniclowns en wordt daarna in de praktijk opgeleid. Ook zal de Cliniclown in het eerste jaar nog aanvullende trainingen volgen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Cliniclown

Meer opleidingen Cliniclown

Weet je nog niet of je Cliniclown wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Cliniclown of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Cliniclown

Met wie werkt een Cliniclown samen? 

De Cliniclown werkt voor de stichting Clinclowns en werkt regelmatig samen met andere Cliniclowns. Verder heeft de Cliniclown voornamelijk contact met de kinderen en zijn of haar familieleden. Daarnaast kan de Cliniclown ook de dokters en verplegers bij het spel betrekken.


Cliniclown


Organisaties waar een Cliniclown werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Cliniclown meestal werkt.

Waar werkt een Cliniclown?

De Cliniclown werkt voor de stichting Cliniclowns. Dit is een non-profit stichting. De Cliniclown komt vaak in ziekenhuizen, kinderhospices, instellingen voor kinderen met een verstandelijke beperking en in kinderrevalidatiecentra.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Cliniclown

Waar kun je het beste werken als Cliniclown? Hieronder vind je de best door de Cliniclown beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Cliniclown.

Competenties, Skills en Vaardigheden Cliniclown:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Cliniclown.

Welke competenties heeft een Cliniclown nodig?

Een Cliniclown heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Cliniclown

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Cliniclown passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Cliniclown nodig? 

De Cliniclown moet beschikken over uitstekende communicatieve vaardigheden en de Nederlandse taal goed beheersen. De Cliniclown moet kunnen inspelen op de belevingswereld van het kind (Gever) en het spel op zijn behoeften afstemmen. De Cliniclown is flexibel, kan goed improviseren en met onverwachte situaties omgaan. De Cliniclown moet ook kunnen samenwerken met andere Cliniclowns (Levensgenieter).

Bekijk de persoonstypen voor Cliniclown


Gever


Lees meer

Levensgenieter


Lees meer

Interview met een Cliniclown

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Cliniclown

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Cliniclown

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Cliniclown

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Cliniclown dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Cliniclown belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Cliniclown. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Cliniclown iets voor je?

Zou je graag Cliniclown willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Cliniclown bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Cliniclown

Gerard

Ik vind het teleurstellend dat deze activiteit een zeer goed betaalde baan is en geen vrijwilligersactiviteit ....

coenen

Hallo , wij zijn beiden altijd zorgkundige geweest bij demente bejaarden , wij kennen het beroep van cliniclouns .Wij zouden dit graag doen hier in Spanje , Alicante; de vraag is , waar kunnen wij onze diensten aanbieden. Liefst bij kinderen !Of kunnen wij hier voor jullie iets betekenen. Vriendelijke groeten , nancy  

Kelly

Kijk eens op de site van de cliniclowns-www.cliniclowns.nl.Gr.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar