Docent agrarische techniek Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent agrarische techniek? Lees de functieomschrijving.

De docent agrarische techniek geeft les in het vak agrarische techniek.

De docent agrarische techniek geeft les op een VMBO of MBO opleiding in de richting agrarische techniek of een andere soortgelijke agrarische opleiding. De voornaamste taak van de docent agrarische techniek is zijn leerlingen opleiden naar een baan binnen de agrarische techniek of landbouw of ze, wanneer ze een VMBO opleiding doen, voorbereiden op een MBO opleiding in de richting landbouw. De docent agrarische techniek geeft onder andere les in de verschillende landbouwmachines, de toepassing van de moderne techniek binnen de landbouw, rekenen, de verschillende klimaten en elektrische installatie.

De docent agrarische techniek ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten toetsen, huiswerk, theorie en praktijkopdrachten en werkstukken die hij vervolgens nakijkt, met ze bespreekt en becijfert. Na aanleiding van deze resultaten kijkt de docent agrarische techniek naar de studievoortgang van zijn leerlingen en bespreekt deze met ze. Als de resultaten er niet goed voorstaan kan de docent agrarische techniek eventueel individuele begeleiding aanbieden of de leerlingen extra tips en adviezen geven.

De docent agrarische techniek heeft verstand van het vak agrarische techniek en weet dit op een leuke, interessante en educatieve manier op zijn leerlingen over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling zich vervelend gedraagt om zo de orde in de klas te bewaren of te herstellen. Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent agrarische techniek ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om te praten over de leerlingen en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en school. Ook zal de docent agrarische techniek aanwezig zijn bij ouderavonden om met de ouders van leerlingen de studievoortgang van hun kind te bespreken.

Wil je werken als Docent agrarische techniek?

Werk je al als Docent agrarische techniek en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent agrarische techniek worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent agrarische techniek, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Docent agrarische techniek in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Leerlingen
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent agrarische techniek

Wat verdient een Docent agrarische techniek?

De docent agrarische techniek verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent agrarische techniek

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent agrarische techniek

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent agrarische techniek

Hoe goed is de toekomst voor de Docent agrarische techniek? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent agrarische techniek is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende VMBO en MBO opleidingen. Daarnaast kan de docent agrarische techniek ook les in het vak plantenteelt of het vak agrarische economie gaan geven of een mentorrol op zich nemen.

Baankans Docent agrarische techniek

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent agrarische techniek worden: Opleidingen tot Docent agrarische techniek

Hoe word je een Docent agrarische techniek? 

De docent agrarische techniek heeft een opleiding ''Educatie en Kennismanagement Groene Sector'', ''Learning and Innovation'' of ''Organic Agriculture'' gevolgd. Deze opleidingen zijn HBO en vierjarig. Ook kan de docent agrarische techniek na jaren werkervaring binnen de agrarische techniek een onderwijsbevoegdheid hebben gehaald om vervolgens les te gaan geven in het vak agrarische techniek.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent agrarische techniek

Meer opleidingen Docent agrarische techniek

Weet je nog niet of je Docent agrarische techniek wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent agrarische techniek of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent agrarische techniek

Met wie werkt een Docent agrarische techniek samen? 

Het netwerk van de docent agrarische techniek bestaat uit zijn collega's, de leerlingen, de directeur van de school, de ouders van leerlingen tijdens ouderavonden en eventueel mensen uit het vak die op school komen spreken.


 • Collega's
 • Leerlingen
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen
 • Mensen uit het vak
Docent agrarische techniek


Organisaties waar een Docent agrarische techniek werkzaam is

Waar werkt een Docent agrarische techniek meestal? 

De docent agrarische techniek werkt op een VMBO of MBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent agrarische techniek

Waar kun je het beste werken als Docent agrarische techniek? Hieronder vindt je de best door de Docent agrarische techniek beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent agrarische techniek.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent agrarische techniek:

Welke competenties heeft een een Docent agrarische techniek nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent agrarische techniek

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent agrarische techniek nodig? 

De docent agrarische techniek is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen en kijkt goed hoe hij ze kan begeleiden tijdens projecten en praktijkopdrachten. Daarnaast is de docent agrarische techniek een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak agrarische techniek over op zijn leerlingen en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent agrarische techniek


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent agrarische techniek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent agrarische techniek

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent agrarische techniek

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent agrarische techniek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent agrarische techniek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent agrarische techniek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent agrarische techniek. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent agrarische techniek iets voor je?

Zou je graag Docent agrarische techniek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent agrarische techniek bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent agrarische techniek

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar