Directeur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Directeur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep directeur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je directeur wordt.

 

Wat is een Directeur?

 

De directeur Inkoop leidt de Inkoop afdeling in een bedrijf. De directeur Inkoop is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. De directeur Inkoop heeft verschillende taken. Ten eerste stuurt de directeur Inkoop de mensen aan die onder hem werken zodat het team goed functioneert. Het is mogelijk dat de directeur Inkoop hier iemand opzet die een aantal zaken van hem of haar overneemt. Echter, de directeur Inkoop is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het team op de Inkoopafdeling dus het is aan hem of haar om het team zelf aan te sturen of er iemand voor in dienst te nemen.
Daarbij is het van het grootste belang dat de directeur Inkoop goed is in het maken en halen van bedrijfsplannen. Het is aan de directeur Inkoop om inzicht te hebben in de markt waarop gewerkt wordt en de lat dusdanig hoog te leggen dat er plannen gehaald kunnen worden maar het wel een uitdaging blijft.  De directeur Inkoop bestudeert daarbij ook de concurrenten op de markt en neemt dit mee in zijn bedrijfsstrategie. Deze zal de directeur Inkoop dan ook van tijd tot tijd moeten aanpassen. Ook is het aan de directeur Inkoop om snel in te zien wanneer iemand of een team op de Inkoop afdeling niet goed functioneert. De directeur Inkoop wil ten alle tijden voorkomen dat het niet goed functioneren van iemand invloed heeft op de gang van zaken en zal dus voortijdig in moeten grijpen door iemand te waarschuwen, te instrueren of te ontslaan.
Tevens moet de directeur Inkoop verstand hebben van de afdeling waarop hij/zij werkzaam is. De directeur Inkoop moet zelf ook ervaring hebben opgedaan in de Inkoop zodat hij/zij precies weet wat de valkuilen zijn en hoe iemand op de afdeling zich dient te ontwikkelen tot een goede werknemer. De directeur Inkoop neemt ook mensen aan en moet snel kunnen merken of iemand de potentie heeft om goed te worden in de Inkoop. Tot slot overlegt de directeur Inkoop veel met andere leidinggevende in het bedrijf waar de Inkoop bij hoort. Wil je werken als Directeur?

Werk je al als Directeur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Directeur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Directeur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Directeur in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €4500 tot €6500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

32


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Directeur

Wat verdient een Directeur?

 

Het salaris is afhankelijk van ervaring, leeftijd en het aantal mensen dat de directeur Inkoop onder zich heeft werken. Uitgaande van tussen de 50 en 500 mensen in dienst, verdient een directeur Inkoop tussen de E 4500 en de E 6500  bruto per maand. Echter, dit salaris kan ook beginnen met minder en stijgen naarmate er goed werk wordt afgeleverd en de ervaring groeit.

Salarisschaal Directeur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Directeur

Op zoek naar een nieuwe baan als Directeur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directeur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Directeur vacatures

Vacature Directeur Centre for Educational Support (CES)
Twente
Universiteit Twente zoekt een Directeur Centre for Educational Support (CES) Functie omschrijving Als inspirerend boegbeeld van de dienst CES heb je een leidende rol in de doorvertaling van de nieuwe …
Vacature Kantoordirecteur - Sint-Katelijne-Waver
SBB Accountants & Adviseurs
Als kantoordirecteur zet je SBB en specifiek het kantoor Sint-Katelijne-Waver met klanten in heel regio Antwerpen mee
Vacature Directeur / Bestuurder
ActionAid
ActionAid zet zich in om de positie van vrouwen wereldwijd te verbeteren. Daarom steunen we wereldwijd sterke vrouwen die de macht uitdagen. Als feministische leiders bouwen wij, zij aan zij, …
Vacature Directeur Centre for Educational Support (CES)
Twente
Universiteit Twente zoekt een Directeur Centre for Educational Support (CES) Functie omschrijving Als inspirerend boegbeeld van de dienst CES heb je een leidende rol in de doorvertaling van de nieuwe …
Vacature DIRECTEUR BUREAU
Lucas Onderwijs via Wesselo & Partners
De organisatie Lucas Onderwijs is een dynamische en betrokken stichting voor bijzonder primair en voortgezet onderwijs in de regio Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Delft, Pijnacker/Nootdorp en het Westland. Lucas Onderwijs kenmerkt …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Directeur

Wat is de toekomst van Directeur?

 

De directeur Inkoop moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur Inkoop dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur Inkoop al de hoogste functie is binnen de Inkoop. Wel zou het kunnen dat de directeur Inkoop begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur Inkoop zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen. 

Huidige aantal vacatures

32


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Directeur worden: Opleidingen tot Directeur

Wil je Directeur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Directeur.

Hoe word je een Directeur? 

 

De directeur Inkoop heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of marketing. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Inkoop dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Inkoop verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de Inkoop. Het is van belang dat de directeur Inkoop een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunne zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur Inkoop een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Directeur

Directeur & or
Directeur & or Als directeur of bestuurder overlegt u met de ondernemingsraad. U overlegt niet alleen, u bent zelfs verplicht om de or te betrekken bij veel besluiten op economisch, …
Directeur & or
LeanENT Lego Workshop "de eerste stappen naar Lean"
"De deelname van ons verbeterteam aan de Lego-dag heeft verrassende resultaten en opmerkingen opgeleverd. Het heeft mensen in hele korte tijd op een ongelofelijk duidelijke manier doen inzien dat veranderen …
LeanENT Lego Workshop
Enterprise Design Foundation
Korte beschrijving: De Enterprise Design aanpak, zorgt er voor dat verschillende disciplines vanaf een gedeeld beeld samen een geintegreerde Digital Transformation neerzetten - van grof naar fijn, agile en iteratief.
Enterprise Design Foundation
Nima Sales B Accountmanagement & Verkoopleiding Avondopleiding Incl. Nima B1 & B2 examen (Tevens virtueel te volgen)
Doelgroep: Commerciële directie, commercieel managers, key-accountmanagers, accountmanagers,verkoopleiders Resultaat: Na het afronden van de opleiding ben je in staat om: Accountmanagement door te voeren DMU’s te traceren en optimaal te bewerken …
Nima Sales B Accountmanagement & Verkoopleiding Avondopleiding Incl. Nima B1 & B2 examen (Tevens virtueel te volgen)
(W)OR voor beginnende OR-leden (WOR)
In één dag een goede basis leggen voor uw OR-werk! U bent nieuw in de ondernemingsraad. Een hele uitdaging, maar er komt ook heel wat op u af. U moet ineens …
(W)OR voor beginnende OR-leden (WOR)

Omscholen of doorgroeien tot Directeur

Als je Directeur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Directeur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Directeur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Directeur?

Competenties en Vaardigheden Directeur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Directeur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Directeur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Directeur

Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Organiseren
Organiseren
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Directeur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Directeur. Als Directeur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Directeur:


zie volledige beschrijving persoonstype Directeur

Vakkennis voor een Directeur

Het is voor een Directeur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Directeur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Directeur

Doe niet zo moeilijk (audioboek)
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet Soms lijkt het alsof alles en iedereen jou dwarszit. Frustrerend? Welnee, want jij beheerst de kunst …
Doe niet zo moeilijk (audioboek)
Master Management van IT (MMIT) specialisatie Business intelligence en big data - E-learning
Deze Masteropleiding wordt voornamelijk gevolgd door hoger opgeleide professionals die werkzaam zijn als IT-architect, IT-consultant, IT-manager of een functie ambiëren van IT-directeur. Je bent ve... Met deze Masterspecialisatie van onze …
Master Management van IT (MMIT) specialisatie Business intelligence en big data - E-learning
Reorganisatie bij gemeenten, een casus met Philip Bosman
Deze cursus maakt deel uit van het pakket "Gemeente" dit pakket bestaat uit meerdere opleidingen en cursussen. Reorganisatie bij gemeenten, een casus met Philip Bosman Welkom bij de cursus Reorganisatie bij …
Reorganisatie bij gemeenten, een casus met Philip Bosman
Master Management en IT (MMIT) - E-learning
Deze Masteropleiding wordt voornamelijk gevolgd door hoger opgeleide professionals die werkzaam zijn als IT-architect, IT-consultant, IT-manager of een functie ambiëren van IT-directeur. Je bent in... Wil je bijdragen aan de …
Master Management en IT (MMIT) - E-learning
Master Management van it (MMIT) specialisatie Agile - E-learning
Deze Masteropleiding wordt voornamelijk gevolgd door hoger opgeleide professionals die werkzaam zijn als IT-architect, IT-consultant, IT-manager of een functie ambiëren van IT-directeur. Je bent ve... De mogelijkheden en toepassingen van …
Master Management van it (MMIT) specialisatie Agile - E-learning

Werkervaring Directeur

Het is voor een startend Directeur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Directeur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Directeur personeelszaken .

Iets anders leren?

Is Directeur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Directeur

Met wie werkt een Directeur samen? 

 

 

Ten eerst heeft de directeur te maken met werknemers omdat de directeur Inkoop deze werknemers aan neemt of ontslaat als dit nodig is. Er is dus ten alle tijden een contact moment met de werknemers op de afdeling. Daarbij is de directeur Inkoop verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk van zijn/haar werknemers. Dit kan betekenen dat de directeur Inkoop de werknemers zelf aanstuurt. In dat geval is er nog meer contact tijdens de werkuren.
Ook kan het zijn dat er leidinggevenden aangewezen worden die elk een team werknemers aansturen. In dat geval zal er veel contact zijn met de leidinggevenden op de afdeling.
Tot slot heeft de directeur Inkoop contact met andere directeuren van het bedrijf. Zo zullen er dagelijks vergaderingen plaatsvinden waar de directeur Inkoop aan deel zal nemen om zijn/haar afdeling te vertegenwoordigen. Het is goed mogelijk dat de directeur Inkoop een secretaresse heeft die zaken voor de directeur Inkoop regelt. Als dit het geval is, zal er veel contact zijn met hem of haar. 


 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse
Directeur


Organisaties waar een Directeur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Directeur meestal werkt.

Waar werkt een Directeur?

 

 

De directeur Inkoop zal bijna altijd voor een profit organisatie werken aangezien het bedrijf vaak is gericht op winst als deze tak bestaat. 

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Directeur

Waar kun je het beste werken als Directeur? Hieronder vind je de best door de Directeur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Directeur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Directeur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Directeur.

Welke competenties heeft een Directeur nodig?

Een Directeur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Directeur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Directeur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Directeur nodig? 

 

De directeur Inkoop dient een goed leidinggevende te zijn. Vaak heeft een directeur Inkoop veel mensen onder zich werken en dient hij/zij een bepaald overwicht te hebben en uit te stralen zodat mensen hem of haar serieus nemen. De directeur Inkoop moet deze leidinggevende rol ten alle tijden opzich nemen zodat het voor iedereen duidelijk is aan wie ze verantwoording af moeten leggen.
Tevens is het belangrijk dat de directeur Inkoop een perfectionist is. Hij/zij moet als directeur perfect willen functioneren en moet ook willen dat iedereen waar de directeur verantwoordelijk is perfect functioneert. Dit dient dan ook het streven te zijn van de directeur Inkoop. Uiteraard gaan er dingen mis die opgelost moeten worden maar het streven is om ten alle tijden perfect werk af te leveren. Zowel in het maken van bedrijfsplannen , als het halen ervan, als het aansturen van het team dat praktiseert. 

Bekijk de persoonstypen voor Directeur


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Directeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Directeur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Directeur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Directeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Directeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Directeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Directeur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Directeur iets voor je?

Zou je graag Directeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Directeur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Directeur?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Directeur

Vacature Algemeen directeur
BeljonWesterterp
• Algemeen directeur, secretaris van het bestuur, schakelt proactief tussen de 26 deelnemers en organisatie. • Verantwoordelijk voor realiseren van missie, visie en beleid, rapporteert aan het bestuur. • Wo-niveau, …
Vacature Directeur bedrijfsvoering
Stichting Carmelcollege
Directeur bedrijfsvoering Scholengroep Carmel Hengelo, Centrale directie, Hengelo Heb jij een duidelijke visie op bedrijfsvoering binnen het onderwijs? Zet je daarbij ook sterk in op de ontwikkeling van medewerkers? Lees …
Vacature Directeur/ Bestuurder
Stichting De Duynsberg
Stichting De Duynsberg heeft voor haar locatie in Tilburg een vacature voor een Directeur/Bestuurder 1 FTE Wie zijn wij? Stichting De Duynsberg De Duynsberg richt zich als zelfstandige verhuurder van …
Vacature Adjunct-directeur
Headhuntersteam
Namens onze klant, een landelijk accountantskantoor, zijn wij op zoek naar een adjunct directeur die samen met de vestigingsleider de kantoren verder wil laten groeien. Wij zoeken iemand die commercieel is …
Vacature Algemeen directeur
Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant
• Algemeen directeur, secretaris van het bestuur, schakelt proactief tussen de deelnemers en organisatie. • Verantwoordelijk voor realiseren van missie, visie en beleid, rapporteert aan het bestuur.

Actuele blogposts


reacties op Directeur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar