Directeur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Directeur? Lees de functieomschrijving.

 

De directeur Inkoop leidt de Inkoop afdeling in een bedrijf. De directeur Inkoop is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers de deadlines halen die nodig zijn om winst te maken. De directeur Inkoop heeft verschillende taken. Ten eerste stuurt de directeur Inkoop de mensen aan die onder hem werken zodat het team goed functioneert. Het is mogelijk dat de directeur Inkoop hier iemand opzet die een aantal zaken van hem of haar overneemt. Echter, de directeur Inkoop is eindverantwoordelijk voor het functioneren van het team op de Inkoopafdeling dus het is aan hem of haar om het team zelf aan te sturen of er iemand voor in dienst te nemen.
Daarbij is het van het grootste belang dat de directeur Inkoop goed is in het maken en halen van bedrijfsplannen. Het is aan de directeur Inkoop om inzicht te hebben in de markt waarop gewerkt wordt en de lat dusdanig hoog te leggen dat er plannen gehaald kunnen worden maar het wel een uitdaging blijft.  De directeur Inkoop bestudeert daarbij ook de concurrenten op de markt en neemt dit mee in zijn bedrijfsstrategie. Deze zal de directeur Inkoop dan ook van tijd tot tijd moeten aanpassen. Ook is het aan de directeur Inkoop om snel in te zien wanneer iemand of een team op de Inkoop afdeling niet goed functioneert. De directeur Inkoop wil ten alle tijden voorkomen dat het niet goed functioneren van iemand invloed heeft op de gang van zaken en zal dus voortijdig in moeten grijpen door iemand te waarschuwen, te instrueren of te ontslaan.
Tevens moet de directeur Inkoop verstand hebben van de afdeling waarop hij/zij werkzaam is. De directeur Inkoop moet zelf ook ervaring hebben opgedaan in de Inkoop zodat hij/zij precies weet wat de valkuilen zijn en hoe iemand op de afdeling zich dient te ontwikkelen tot een goede werknemer. De directeur Inkoop neemt ook mensen aan en moet snel kunnen merken of iemand de potentie heeft om goed te worden in de Inkoop. Tot slot overlegt de directeur Inkoop veel met andere leidinggevende in het bedrijf waar de Inkoop bij hoort. 

Wil je werken als Directeur?

Werk je al als Directeur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Directeur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Directeur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Directeur in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €4500 tot €6500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

37


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Directeur

Wat verdient een Directeur?

 

Het salaris is afhankelijk van ervaring, leeftijd en het aantal mensen dat de directeur Inkoop onder zich heeft werken. Uitgaande van tussen de 50 en 500 mensen in dienst, verdient een directeur Inkoop tussen de E 4500 en de E 6500  bruto per maand. Echter, dit salaris kan ook beginnen met minder en stijgen naarmate er goed werk wordt afgeleverd en de ervaring groeit.

Salarisschaal Directeur

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Directeur

Op zoek naar een nieuwe baan als Directeur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Directeur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Directeur vacatures

Inkoop Manager
Huhtamaki Fiber Technology
Na een dag werken plof je op de bank. Je start de nieuwste natuurserie op Netflix: ‘Our Planet’. De beelden zijn confronterend: dieren die verdrinken in de plasticsoep en drijvende
Directeur-bestuurder
Carins
Eindverantwoordelijk voor de organisatie; verder ontwikkelen van organisatie en medewerkers, inrichten en optimaliseren dienstverlening.Profileren van Carins als toegankelijke, stevige speler; samenwerking aangaan met partnerorganisaties.
Algemeen directeur, regionaal commandant Brandweer
Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant
Algemeen directeur, 1e adviseur van het bestuur, regionaal commandant brandweer.Verantwoordelijk voor realisatie van beleidsplan en adequaat functioneren van de organisatie.
Bedrijfsdirecteur
Ergon
Lid MT, geeft leiding aan twee businessunitmanagers en is actief in de samenwerkingsketen.Verantwoordelijk voor realisatie taakstelling en innovatie om tot sluitende businesscase te komen.
plantmanager
Selectin Personeelsdiensten
Als plantmanager draagt u er zorg voor dat alle processen binnen het bedrijf vlekkeloos verlopen. Tevens dient het proces van 'continu verbeteren' verder ontwikkelt te worden en uitgerold / verankerd te …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Directeur

Hoe goed is de toekomst voor de Directeur? 

 

De directeur Inkoop moet zich eerst heel erg bewijzen om voor deze baan in aanraking te komen. Er van uitgaande dat de directeur Inkoop dit heeft gedaan en op verschillende plekken relevante ervaring heeft opgedaan, is het alsnog moeilijk om een dergelijke functie te bekleden. Dit omdat de concurrentie zeer groot is en deze functie binnen een bedrijf maar voor een of twee mensen is weggelegd.
Het is niet echt mogelijk om door te groeien omdat de functie van directeur Inkoop al de hoogste functie is binnen de Inkoop. Wel zou het kunnen dat de directeur Inkoop begint met 50 mensen die onder hem of haar werken en dat dit na een tijd een groter aantal wordt als de directeur Inkoop zich heeft bewezen. Het salaris zal dan ook stijgen. 

Huidige aantal vacatures

37


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Directeur worden: Opleidingen tot Directeur

Hoe word je een Directeur? 

 

De directeur Inkoop heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of marketing. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Inkoop dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Inkoop verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de Inkoop. Het is van belang dat de directeur Inkoop een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunne zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur Inkoop een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Directeur

Acquisitie training
Leuk, spannend en het maakt jou commercieel ijzersterk Hoe kom je aan nieuwe klanten? Netwerken? Mailen? Via via? Cold of warm call? In alle gevallen dient het initiatief van jou
Directeur van buiten
Directeur van buiten Binnen het onderwijs bestaat op dit moment een tekort aan leidinggevenden. Daarnaast is het onderwijs gebaat bij impulsen van buiten het onderwijs. Zo ook op het gebied …
Basistraining personeelsvertegenwoordiging
Training bevoegdheden van de personeelsvertegenwoordiging Tijdens deze eendaagse training leert u de belangrijkste rechten van de PVT. U gaat aan de slag met de Wet op de ondernemingsraden, de positie …
Directeur & or
Lever als directeur uw bijdrage aan een kwalitatief zeer goede or. Als Directeur of Bestuurder overlegt u met de ondernemingsraad, over het algemeen beleid in de onderneming, over reorganisaties, over
NIMA Sales B Verkoopleiding & Accountmanagement dagopleiding Incl. NIMA B1 & B2 examen
Doelgroep: Commerciële directie, commercieel managers, key-accountmanagers, accountmanagers,verkoopleiders Resultaat: Na het afronden van de opleiding ben je in staat om: Accountmanagement door te voeren DMU’s te traceren en optimaal te bewerken …
Meer opleidingen Directeur

Weet je nog niet of je Directeur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Directeur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Directeur

Met wie werkt een Directeur samen? 

 

 

Ten eerst heeft de directeur te maken met werknemers omdat de directeur Inkoop deze werknemers aan neemt of ontslaat als dit nodig is. Er is dus ten alle tijden een contact moment met de werknemers op de afdeling. Daarbij is de directeur Inkoop verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk van zijn/haar werknemers. Dit kan betekenen dat de directeur Inkoop de werknemers zelf aanstuurt. In dat geval is er nog meer contact tijdens de werkuren.
Ook kan het zijn dat er leidinggevenden aangewezen worden die elk een team werknemers aansturen. In dat geval zal er veel contact zijn met de leidinggevenden op de afdeling.
Tot slot heeft de directeur Inkoop contact met andere directeuren van het bedrijf. Zo zullen er dagelijks vergaderingen plaatsvinden waar de directeur Inkoop aan deel zal nemen om zijn/haar afdeling te vertegenwoordigen. Het is goed mogelijk dat de directeur Inkoop een secretaresse heeft die zaken voor de directeur Inkoop regelt. Als dit het geval is, zal er veel contact zijn met hem of haar. 


 • Werknemers
 • Leidinggevenden
 • Andere directeuren
 • Secretaresse
Directeur


Organisaties waar een Directeur werkzaam is

Waar werkt een Directeur meestal? 

 

 

De directeur Inkoop zal bijna altijd voor een profit organisatie werken aangezien het bedrijf vaak is gericht op winst als deze tak bestaat. 

Meer weten over werken in de Logistiek, Transport & Inkoop?

Bekijk werken in Logistiek, Transport & Inkoop

Best beoordeelde werkgevers Directeur

Waar kun je het beste werken als Directeur? Hieronder vindt je de best door de Directeur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Directeur.

Competenties, Skills en Vaardigheden Directeur:

Welke competenties heeft een een Directeur nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Directeur

Wat voor persoonlijkheid heb je als Directeur nodig? 

 

De directeur Inkoop dient een goed leidinggevende te zijn. Vaak heeft een directeur Inkoop veel mensen onder zich werken en dient hij/zij een bepaald overwicht te hebben en uit te stralen zodat mensen hem of haar serieus nemen. De directeur Inkoop moet deze leidinggevende rol ten alle tijden opzich nemen zodat het voor iedereen duidelijk is aan wie ze verantwoording af moeten leggen.
Tevens is het belangrijk dat de directeur Inkoop een perfectionist is. Hij/zij moet als directeur perfect willen functioneren en moet ook willen dat iedereen waar de directeur verantwoordelijk is perfect functioneert. Dit dient dan ook het streven te zijn van de directeur Inkoop. Uiteraard gaan er dingen mis die opgelost moeten worden maar het streven is om ten alle tijden perfect werk af te leveren. Zowel in het maken van bedrijfsplannen , als het halen ervan, als het aansturen van het team dat praktiseert. 

Bekijk de persoonstypen voor Directeur


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Directeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Directeur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Directeur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Directeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Directeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Directeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Directeur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Directeur iets voor je?

Zou je graag Directeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Directeur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Directeur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar