Docent landbouwkunde Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Docent landbouwkunde? Lees de functieomschrijving.

De docent landbouwkunde geeft les in het vak landbouwkunde.

De docent landbouwkunde geeft les op een VMBO of MBO opleiding in de richting landbouw of een andere soortgelijke agrarische opleiding. De voornaamste taak van de docent landbouwkunde is zijn leerlingen opleiden naar een baan binnen de landbouwkunde of landbouw of ze, wanneer ze een VMBO opleiding doen, voorbereiden op een MBO opleiding in de richting landbouw. De docent landbouwkunde geeft onder andere les over onderwerpen als bloemen, planten, voeding, groene ruimte, dieren en richt zich op onderdelen als gewasverdeling, mechanisatie, bedrijfseconomie, voedselproductie en landgebruik.

De docent landbouwkunde ontwikkelt over het algemeen zijn eigen lesmateriaal of maakt gebruik van bestaand lesmateriaal. Hij geeft zijn leerlingen/studenten toetsen, huiswerk, theorie en praktijkopdrachten en werkstukken die hij vervolgens nakijkt, met ze bespreekt en becijfert. Na aanleiding van deze resultaten kijkt de docent landbouwkunde naar de studievoortgang van zijn leerlingen en bespreekt deze met ze. Als de resultaten er niet goed voorstaan kan de docent landbouwkunde eventueel individuele begeleiding aanbieden of de leerlingen extra tips en adviezen geven.

De docent landbouwkunde heeft verstand van het vak landbouwkunde en weet dit op een leuke, interessante en educatieve manier op zijn leerlingen over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling zich vervelend gedraagt om zo de orde in de klas te bewaren of te herstellen. Naast zijn werkzaamheden in de klas zal de docent landbouwkunde ook aanwezig zijn tijdens vergaderingen met collega's om te praten over de leerlingen en te kijken naar verbeterpunten binnen de opleiding en school. Ook zal de docent landbouwkunde aanwezig zijn bij ouderavonden om met de ouders van leerlingen de studievoortgang van hun kind te bespreken.

Wil je werken als Docent landbouwkunde?

Werk je al als Docent landbouwkunde en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Docent landbouwkunde worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Docent landbouwkunde, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Docent landbouwkunde in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Collega's
 • Leerlingen
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen
 • Mensen uit het vak

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1500 tot €2100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Docent landbouwkunde

Wat verdient een Docent landbouwkunde?

De docent landbouwkunde verdient, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is, tussen de €1500,- en €2100,- bruto per maand.

Salarisschaal Docent landbouwkunde

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Docent landbouwkunde

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Docent landbouwkunde

Hoe goed is de toekomst voor de Docent landbouwkunde? 

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent landbouwkunde is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid op de verschillende VMBO en MBO opleidingen. Daarnaast kan de docent landbouwkunde ook les in het vak plantenteelt, agrarische economie of een ander soortgelijk vak gaan geven of een mentorrol op zich nemen.

Baankans Docent landbouwkunde

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Docent landbouwkunde worden: Opleidingen tot Docent landbouwkunde

Hoe word je een Docent landbouwkunde? 

De docent landbouwkunde heeft de opleiding ''International Land and Watermanagement gevolgd. Deze opleiding is WO en vierjarig. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Docent landbouwkunde

Meer opleidingen Docent landbouwkunde

Weet je nog niet of je Docent landbouwkunde wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Docent landbouwkunde of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Docent landbouwkunde

Met wie werkt een Docent landbouwkunde samen? 

Het netwerk van de docent landbouwkunde bestaat uit zijn collega's, de leerlingen, de directeur van de school, de ouders van leerlingen tijdens ouderavonden en eventueel mensen uit het vak die op school komen spreken.


 • Collega's
 • Leerlingen
 • Directeur van de school
 • Ouders van leerlingen
 • Mensen uit het vak
Docent landbouwkunde


Organisaties waar een Docent landbouwkunde werkzaam is

Waar werkt een Docent landbouwkunde meestal? 

De docent landbouwkunde werkt op een VMBO of MBO opleiding op een school.

Meer weten over werken in de Onderwijs & Training?

Bekijk werken in Onderwijs & Training

Best beoordeelde werkgevers Docent landbouwkunde

Waar kun je het beste werken als Docent landbouwkunde? Hieronder vindt je de best door de Docent landbouwkunde beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Docent landbouwkunde.

Competenties, Skills en Vaardigheden Docent landbouwkunde:

Welke competenties heeft een een Docent landbouwkunde nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Docent landbouwkunde

Wat voor persoonlijkheid heb je als Docent landbouwkunde nodig? 

De docent landbouwkunde is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang van zijn leerlingen en kijkt goed hoe hij ze kan begeleiden tijdens projecten en praktijkopdrachten. Daarnaast is de docent landbouwkunde een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op het gebied van het vak landbouwkunde over op zijn leerlingen en biedt ze waar nodig individuele begeleiding of tips en adviezen.

Bekijk de persoonstypen voor Docent landbouwkunde


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Docent landbouwkunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Docent landbouwkunde

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Docent landbouwkunde

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Docent landbouwkunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Docent landbouwkunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Docent landbouwkunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Docent landbouwkunde. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Docent landbouwkunde iets voor je?

Zou je graag Docent landbouwkunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Docent landbouwkunde bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Docent landbouwkunde

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar