Gratis omscholen tot Zonnepanelenmonteur en binnen 4 weken een Baan!

Gratis omscholen tot zonnepanelenmonteur en al binnen vier weken een nieuwe baan? Het klinkt bijna te goed om waar te zijn... Maar dat is het niet!

Wij helpen je ontdekken of je het in je hebt om Zonnepanelen monteur te worden. We leiden je gratis op en als je de opleiding gehaald hebt en gemotiveerd bent, helpen we je ook nog aan een passende baan!

Voor wie is de omscholing tot Zonnepanelen monteur interessant?

  • Wil jij graag een baan met toekomst krijgen?
  • Houd jij van werken in de buitenlucht en heb je technisch inzicht?
  • Vind jij slimme energieopwekking belangrijk en interessant?
  • Wil je graag iets nieuws leren, maar wil je daarvoor niet een jaar in de schoolbanken zitten?
  • Werk je graag samen met collega's en vind je het leuk om iets te maken?

 

Als je jezelf meerdere keren ja hebt horen zeggen, willen wij graag een kwartiertje met je bellen. We maken kort kennis, geven je uitleg over de mogelijkheden en stellen je een paar vragen. Wanneer jij en wij na dit kwartier denken dat een omscholing tot Zonnepanelenmonteur bij jou past, gaan we naar de volgende stap. 

Hoe werkt deze omscholing tot Zonnepanelen monteur?

Tijdens de eerste kennismaking kijken we ook of onze manier van gratis omscholing bij jou past. Kijk jij al vaak tutorials of how-to video's om erachter te komen hoe je iets kan aanpakken? Dan past onze gratis opleiding waarschijnlijk goed bij jou.

Je kan dan met een half uur per dag binnen een maand jouw omscholing tot monteur zonnepanelen doen. In je eigen tijd, op je eigen telefoon. Waar en wanneer jij wilt. 

Wanneer je de eerste 3 modules hebt gehaald, krijg je een afspraak met onze Talent Matcher. Samen stellen jullie een mooi profiel op zodat wij je kunnen voorstellen aan de best bij jou passende werkgever.

Als je je sollicitatiegesprek goed hebt gedaan, ga je naar de meeloopdag. Daar ga je echt merken of je het werken als een zonnepanelenmonteur leuk vindt en bij jou past. 

Wanneer dit allemaal goed is verlopen, krijg je een contractvoorstel van de werkgever. Nadat je de proeftijd en de opleiding hebt afgerond, ontvang je ook nog eens een officieel diploma Zonnepanelen monteur!

Hoe kan ik me aanmelden voor de gratis omscholing Zonnepanelen monteur?

Vul hieronder je naam, woonplaats en telefoonnummer in zodat we snel een kwartiertje met elkaar kunnen bellen. 

Wat moet je doen om binnen vier weken een nieuwe baan te krijgen?

Je zal niet de eerste zijn die via onze omscholing binnen 4 weken een nieuwe baan heeft gevonden! Dit is wat je ervoor moet doen: 

  • Meld je aan voor de omscholing. Vul je naam, telefoonnumer en woonplaats in zodat we snel met je kunnen bellen.  
  • Behaal de eerste 3 modules binnen twee weken. Onze cursus bestaat uit 5 modules. Wanneer jij de eerste 3 modules hebt gehaald kan je beginnen met solliciteren.
  • Krijg jouw motivatie helder op je netvlies. Als jij dit echt leuk vindt en de wil hebt, zijn we vrijwel zeker dat we je snel kunnen plaatsen bij een passende werkgever.  
  • Voer een goed sollicitatiegesprek. Als je niet je best doet kan je de wedstrijd niet winnen. Zo werkt het ook met sollicitatiegesprekken en de meeloopdag. Als je het daar laat afweten kunnen wij je natuurlijk niet aan een baan helpen. Maar wees gerust... onze Talent Matcher kan je goed helpen met de voorbereiding van jouw sollicitatie.

 

Wat ga je verdienen als Zonnepanelenmonteur?

Een startende leerling Zonnepanelen monteur verdient gemiddeld €2300,- per maand. Dat is niet slecht en ook nog eens het begin! Het salaris, de baankansen en de doorgroeimogelijkheden voor een zonnepanelen monteur zijn uitstekend.

Het salaris van een ervaren Zonnepanelen monteur ligt het gemiddeld tussen de €2500,- en €3000,- per maand. Je kunt hierna ook doorgroeien tot Installateur Zonnepanelen of Elektromonteur Zonnepanelen. Dat salaris kan oplopen tot ongeveer €3500,- bruto per maand!

Het salaris van een hoofdmonteur of voorman zonnepanelen kan zelfs oplopen tot €3800,- bruto per maand. Een omscholing tot zonnepanelenmonteur kan dus het begin zijn van een goed verdienende carrière.

Waarom Omscholen tot Zonnepanelen monteur?

Er is een heel groot tekort aan kundige Zonnepanelen monteurs. Nu de Energietransitie op volle toeren begint te komen, wordt de vraag nog veel groter. Daarom zijn er veel omschooltrajecten tot zonnepanelen monteur. Maar waarom zou jij je dan moeten omscholen tot zonnepanelen monteur?

1. De baankansen en het toekomst perspectief zijn buitengewoon goed!

Als jij je werk goed uitvoert ben je dus verzekerd van werk. Voor nu en in de toekomst. Want er moeten nog heel veel zonnepanelen worden geplaatst! En deze zonnepanelen hebben ook onderhoud nodig.

2. De doorgroeimogelijkheden voor een zonnepanelen monteur zijn ook nog eens goed!

En de doorgroeimogelijkheden zijn ook nog eens goed. Wanneer jij je omschoolt tot zonnepanelen monteur kan dit het begin zijn van een mooie carrière binnen de energietransitie en/of elektrotechniek. Je kan binnen een paar jaar doorgroeien naar hoofdmonteur zonnepanelen. 

3. Het salaris van een zonnepanelen monteur is bovengemiddeld hoog

Als startende zonnepanelenmonteur verdien je gemiddeld €2300,- bruto per maand. Met een aantal jaren hard werken en doorleren kan daar zomaar €500,- tot €1000,- per maand bijkomen... Dat is uitzonderlijk!

4. Je kan GRATIS omscholen tot zonnepanelen monteur

Je wordt eerst gratis opgeleid en ook nog eens aan een passende werkgever geholpen. Wanneer je in dienst komt en het vak in de praktijk leert, wordt jij ook nog eens betaald. Dat is eerst gratis omscholen en daarna de praktijk leren met salaris! Erg fijn. 

5.  Je vindt slimme techniek interessant

Nu je weet dat omscholen tot zonnepanelenmonteur goed is voor jouw baanzekerheid, toekomst en salaris komt misschien wel het belangrijkste punt. Jij vindt techniek eigenlijk gewoon gaaf. Nieuwe innovaties vind je mooi en slimme energieopwekking is toch gewoon interessant? Deze techniek blijft ook gewoon innoveren dus je stapt een branche in die niet stil staat. Dus jij ook niet!

6. Je wilt eigenlijk ook graag doorgroeien 

Wanneer je omschoolt tot zonnepanelenmonteur leer je gelijk veel nieuws. Je hebt vele doorontwikkel mogelijkheden, maar de techniek staat zelf ook niet stil. Je blijft op de hoogte van nieuwe technieken en leert zo stapgewijs steeds meer. De technieksector innoveert zelf ook hard, dus doorleren binnen de techniek wordt straks een gewoonte als het aan de brancheorganisaties ligt.

7. Je bent graag op pad en ook graag buiten

Zonnepanelen doen het niet als je ze binnen hangt. Als jij straks start als leerling Zonnepanelenmonteur ben je vaak buiten te vinden. En dan kom je ook nog eens op veel verschillende locaties. Dus als je ervan houdt om de deur uit te gaan, past die omscholing tot zonnepanelenmonteur ook om die reden bij jou! 

Ps... hadden we je al verteld dat je misschien wel binnen 4 weken een nieuwe baan hebt??? Plan dus snel dat kwartiertje bellen in!

Terug naar het overzicht