Interview met een dress coach

Glancy van Elst is Dress Coach.

Waarom ben jij Dresscoach geworden?

Ik ben DressCoach geworden omdat ik graag mensen wilde helpen zich lekkerder in hun vel te laten voelen, ik ben een helper, zelfverzekerder te laten voelen. Omdat ik weet dat als je lekker in je vel zit en je zelfverzekerd bent, je dit ook uitstraalt en daardoor een fijner leven creëert voor jezelf met alle mogelijkheden die er maar zijn.  

Welke opleiding heb je gevolgd om Dresscoach te worden? Hoe ben je hier naar toe gegroeid?
Ik heb allereerst een opleiding tot Image Consultant gevolgd maar kwam er al snel achter dat dat niet mijn ding was. Het was mij teveel in hokjes plaatsen van mensen en dat is niet zo mijn ding. Eigenlijk heb ik mezelf aangeleerd om op een andere manier naar mensen te kijken. Ik heb me meer verdiept in de innerlijke mens door bijvoorbeeld de opleiding voor De Reis naar Binnen te volgen, een cursus NLP en Jump Movement.

Kun je een gemiddelde werkdag beschrijven?
Oei een gemiddelde werkdag heb ik niet echt want iedere dag is anders. Als DressCoach ging ik met name met vrouwen aan de slag om ze te begeleiden naar een zelfverzekerd gevoel, kleding was hierin een tool om het ook aan de buitenkant zichtbaar te maken. Ik deed dit o.a. tijdens een garderobecheck en of door personal shoppen. Vaak was ik meer bezig op het innerlijke stuk dan met de buitenkant.

Nu geef ik eigenlijk alleen nog meer de opleiding tot DressCoach, dus leid ik andere vrouwen op. De lesdagen zijn super leuk om te doen, want iedere lesdag is uiteraard weer anders. Ik zie bij de cursisten een enorme groei ontstaan en tegelijkertijd leer ik ook iedere keer weer over mezelf, dat is prachtig.

Welke competenties zijn belangrijk in je beroep? 
Groot inlevingsvermogen, goed kunnen luisteren en doorvragen, adviseren (ipv iets opleggen).

Wat is de grootste uitdaging in je werk?
De grootste uitdaging is om ECHT goed te luisteren en door te vragen. Als je het ECHTE verhaal van iemand niet kent dan kun je wat mij betreft ook geen vertaalslag maken met de juiste kleding.

Wat geeft jouw baan de meeste voldoening?
Als DressCoach geeft het de meeste voldoening dat je mensen ECHT kunt helpen. Dat ze zich na jouw hulp weer fijn en zelfverzekerd voelen en stralen.

Wat zijn de minder leuke kanten van je baan?
Die zijn er niet!

Wat zou je doen als je geen Dresscoach zou zijn?
Dan zou ik les geven en andere vrouwen leren hoe zij een goede DressCoach kunnen zijn, precies wat ik nu doe :)

Wat was je droombaan als kind?
Ik had maar 1 droom en dat was moeder worden! En dat is gelukt want ik ben moeder van een prachtige dochter van 13!

Hoe zie je de toekomst van Dresscoach?
De toekomst zie ik heel rooskleurig want ik heb me sinds dit jaar volledig gefocust op de opleiding die ik geef. Ik merk dat sinds ik focus heb, lees ook een helder doel, dat het heel veel rust en flow geeft.

Welk advies zou jij mensen die Dresscoach willen worden geven?
Als jij een ‘helper’ bent, als mensen vaak hun verhaal aan jou kwijt willen, als jij een groot inlevingsvermogen hebt, als jij gevoel hebt voor stijl, als jij snapt dat kleding over zoveel meer gaat dan alleen de buitenkant, dan zou dit voor jou weleens het beroep kunnen zijn!
Mijn advies zou dan zijn: neem contact met me op of meld je aan voor de kennismakingsdag, dan kunnen we kijken of de opleiding tot DressCoach echt iets voor jou is. 


Over Glancy 
Sinds 1 januari 2016 werk ik vanuit mijn eigen naam, www.glancy.nl. Dit omdat ik toe was aan de volgende stap. 11 jaar lang heb ik als DressCoach gewerkt maar de naam paste mij letterlijk niet meer, door persoonlijke ontwikkeling ben ik de naam ontgroeid. Altijd zal ik DressCoach zijn maar ik haal nu mijn geluk uit het lesgeven, het inspireren, enthousiasmeren, spiegelen, het leren aan andere vrouwen die mijn vak willen leren.

 


Terug naar het overzicht

Zoek een ander beroep