Opleidingen Kraanmonteur

Zou je graag Kraanmonteur willen worden? Of ben je al Kraanmonteur en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Kraanmonteur, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.


Opleidingen, cursussen en trainingen tot Kraanmonteur

Er zijn geen opleidingen Kraanmonteur aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Kraanmonteur in werkt

Bekijk alle opleidingen Bouw

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Kraanmonteur

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Kraanmonteur

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Hoe word je een Kraanmonteur? 

Een Kraanmonteur heeft minimaal een technisch MBO-diploma. Meestal in de richting van MTS Elektrotechniek / Werktuigbouwkunde. Soms aangevuld met elektrotechnische opleidingen.

Daarnaast wordt vaak gevraagd naar een rijbewijs B voor Kraanmonteurs die op lokatie moeten werken.

Bovendien is voor de Kraanmonteur op lokatie minimaal een certificaat of diploma VCA-basis (De Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers) vereist. Dat is een certificaat voor de veiligheid op bouwplaatsen. Met deze controlelijst tonen aannemers aan dat zij onder andere aan de wet- en regelgeving zoals de ARBO-wet voldoen. Ook bevat deze norm aanvullende eisen om het veiligheidsbewustzijn tijdens het werk te verhogen.


Filter