Opleidingen Officier Genie Landmacht

Zou je graag Officier Genie Landmacht willen worden? Of ben je al Officier Genie Landmacht en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Officier Genie Landmacht, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Om Officier Genie te worden, dient er eerst een opleiding tot Officier Genie te worden volbracht. Er zijn twee opleidingsmogelijkheden. Ten eerste is er de anderhalf jaar durende verkorte Officiersopleiding. Ten tweede is er de 4,5 jaar durende Militair Wetenschappelijke Opleiding. Na afronding van de opleidingen geldt een dienverplichting van vier jaar voor de korte en zeven jaar voor de lange opleiding.

Om toegelaten te worden tot de verkorte opleiding dient de gegadigde minimaal in het bezit te zijn van een HBO opleiding in Civiele Techniek, Bouwkunde, Werktuigbouwkunde of Bouwtechnische Bedrijfskunde. Voor het Nucleaire, Biologische en Chemische-ontsmettingspeloton dient men een Hogere Laboratorium Opleiding te hebben afgerond. Voor de lange opleiding is minimaal een VWO diploma met de profielen N&T (met wiskunde B/D) of N&G (met wiskunde A/B en natuurkunde) of oude stijl (met wiskunde B en natuurkunde).

Als fysieke eisen wordt er gesteld dat de toekomstige Officier minimaal 1.55 meter lang moet zijn en minstens 55 kg moet wegen. Het is toegestaan om lenzen of een bril te dragen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Officier Genie Landmacht

Er zijn geen opleidingen Officier Genie Landmacht aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Officier Genie Landmacht in werkt

Bekijk alle opleidingen Defensie