Officier Genie Landmacht Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Officier Genie Landmacht? Lees de functieomschrijving.

Als Officier Genie geef je leiding aan een geniepeloton van zo'n 45 personen. Samen met dit team wordt binnen een eenheid van de pantsergeniecompagnie, constructiecompagnie of NBC-ontsmettingscompagnie (Nucleaire, Biologische en Chemische) gewerkt. Binnen het peloton is de Officier Genie verantwoordelijk voor alle personele en materiële zaken en voor de uitvoering van de orders. De Officier dient zorg te dragen voor kwalitatief goede uitvoering van werkzaamheden, voor goede opleidingen binnen het peloton en voor een plezierige en functionele werksfeer. Naast de controlerende en sturende taken binnen zijn peloton is de Officier Genie belast met adviserende taken omtrent de inzet van gemechaniseerde eenheden.

De Genie werkt als 'bouwbedrijf' binnen de organisatie van de Landmacht. De pantsergenie houdt zich bezig met gevechtsondersteunende taken. Zo dienen ze de Landmacht mobiel te houden, de vijand te verzwakken met 'contramobiele' acties, bescherming te leveren en 'standaard' geniewerk, het bouwen en afbreken van zaken, uit te voeren. De constructiecompagnie werkt achter het front en treedt meer voorbereidend op: voor aanvang van missies en oefeningen wordt het materieel gebruiksklaar gemaakt. De NBC-ontsmettingsgenie houdt zich bezig met (en oefent) de ontsmetting van landmachtseenheden bij een eventuele 'vuile' aanval.

Als Officier Genie krijg je te maken met onregelmatige werktijden en diverse weers- en omgevingsomstandigheden. Er moet tevens rekening worden gehouden met internationale oefeningen en uitzendingen in het kader van NAVO- en VN-missies: een '9 tot 5' mentaliteit is bij de krijgsmacht ongewenst. De Officier Genie dient zich daarnaast representatief te gedragen, tijdens en buiten zijn werktijd, om het goede voorbeeld te geven voor zijn manschappen en om Defensie correct te representeren.

Wil je werken als Officier Genie Landmacht?

Werk je al als Officier Genie Landmacht en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Officier Genie Landmacht worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Officier Genie Landmacht, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Officier Genie Landmacht in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Officier
 • Genie Team
 • Gemechaniseerde Eenheden
 • Burger

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2173 tot €9502

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Officier Genie Landmacht

Wat verdient een Officier Genie Landmacht?

De Officier Genie begint vanaf de start van de opleiding direct met het verdienen van loon. In het begin heeft de toekomstige Genist nog niet zijn uiteindelijke rang bereikt en krijgt hij dus nog niet het volledige loon betaald. Naarmate de opleiding echter vordert, zal de rang, en dus ook het loon, van de gegadigde stijgen. Wanneer het loon bepaald wordt, kan er rekening worden gehouden met ervaring en leeftijd. Aan het einde van zijn opleiding verdient hij ca. €2173 wat op kan lopen tot maximaal €9502.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden je opleiding, uniform en studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van een collectieve zorgverzekering, een reis- en onkostenvergoedingsregeling, zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten en is er onder bepaalde voorwaarden een mogelijkheid om een rijbewijs te halen. Bovendien is er op kosten (geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van de opleiding) van de Landmacht na afronding van de opleiding tot Officier Genie een studie te volgen naar keuze. Tot slot is er een ABP pensioen.

Salarisschaal Officier Genie Landmacht

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Officier Genie Landmacht

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Officier Genie Landmacht

Hoe goed is de toekomst voor de Officier Genie Landmacht? 

Binnen de Landmacht is er de mogelijkeid om na afronding van een dienstperiode bij te tekenen voor dezelfde functie. Tevens kan de Officier Genie doorgroeien naar de hogere Officiersfuncties binnen de Landmacht en binnen Defensie. Het is ook mogelijk om voor een ander krijgsmachtsonderdeel of overkoepelend orgaan van de krijgsmacht te komen werken.

Buiten Defensie kan de Officier Genie werkzaam worden binnen het bedrijfsleven of bij de overheid. Met de technische achtergrond ligt het voor de hand dat de toekomstige werkzaamheden binnen een technische bedrijfstak zullen vallen. Echter hoeft dit niet persé, aangezien oud-militairen vaak gewild zijn bij allerlei soorten bedrijven.

Momenteel heeft de Landmacht nog vacatures openstaan voor de functie Officier Genie. Het is onbekend wat de gevolgen van de toekomstige bezuinigingen bij Defensie zullen betekenen voor de Genie.

Baankans Officier Genie Landmacht

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Officier Genie Landmacht worden: Opleidingen tot Officier Genie Landmacht

Hoe word je een Officier Genie Landmacht? 

Om Officier Genie te worden, dient er eerst een opleiding tot Officier Genie te worden volbracht. Er zijn twee opleidingsmogelijkheden. Ten eerste is er de anderhalf jaar durende verkorte Officiersopleiding. Ten tweede is er de 4,5 jaar durende Militair Wetenschappelijke Opleiding. Na afronding van de opleidingen geldt een dienverplichting van vier jaar voor de korte en zeven jaar voor de lange opleiding.

Om toegelaten te worden tot de verkorte opleiding dient de gegadigde minimaal in het bezit te zijn van een HBO opleiding in Civiele Techniek, Bouwkunde, Werktuigbouwkunde of Bouwtechnische Bedrijfskunde. Voor het Nucleaire, Biologische en Chemische-ontsmettingspeloton dient men een Hogere Laboratorium Opleiding te hebben afgerond. Voor de lange opleiding is minimaal een VWO diploma met de profielen N&T (met wiskunde B/D) of N&G (met wiskunde A/B en natuurkunde) of oude stijl (met wiskunde B en natuurkunde).

Als fysieke eisen wordt er gesteld dat de toekomstige Officier minimaal 1.55 meter lang moet zijn en minstens 55 kg moet wegen. Het is toegestaan om lenzen of een bril te dragen.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Officier Genie Landmacht

Meer opleidingen Officier Genie Landmacht

Weet je nog niet of je Officier Genie Landmacht wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Officier Genie Landmacht of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Officier Genie Landmacht

Met wie werkt een Officier Genie Landmacht samen? 

Binnen de organisatie van de Landmacht worden opdrachten uitgevoerd van Leidinggevende Officieren binnen het Genie Team waaraan de Officier Genie leiding geeft bij het uitvoeren van de gevechtsondersteunende taken aan de Gemechaniseerde Eenheden.

Buiten de organisatie kan er tijdens het uitvoeren van de taken contact worden gelegd met burgers en met vijanden. Deze contacten kunnen van verschillende aard zijn. De ene keer worden er putten geslagen voor burgers in Afghanistan, de andere keer kan er een brug moeten worden gebouwd om bij 'de vijand' te komen.


 • Officier
 • Genie Team
 • Gemechaniseerde Eenheden
 • Burger
Officier Genie Landmacht


Organisaties waar een Officier Genie Landmacht werkzaam is

Waar werkt een Officier Genie Landmacht meestal? 

Na afronding van de opleiding tot Officier Genie wordt de Officier geplaatst bij een landmachtsonderdeel in Nederland. Met dit onderdeel wordt deelgenomen aan (internationale) oefeningen en is er een kans om uitgezonden te worden in het kader van buitenlandse missies.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Officier Genie Landmacht

Waar kun je het beste werken als Officier Genie Landmacht? Hieronder vindt je de best door de Officier Genie Landmacht beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Officier Genie Landmacht.

Competenties, Skills en Vaardigheden Officier Genie Landmacht:

Welke competenties heeft een een Officier Genie Landmacht nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Officier Genie Landmacht

Wat voor persoonlijkheid heb je als Officier Genie Landmacht nodig? 

De Officier Genie heeft een analytische, volhardende, objectieve, gevoelige, scherpzinnige, opmerkzame en ruimdenkende persoonlijkheid (Waarnemer). Tevens is de Officier Genie ijverig, zelfverzekerd, praktisch en energiek (Succesvolle werker).

De Officier Genie weet deze eigenschappen te gebruiken bij het verlenen van gevechtsondersteuning aan de gevechtseenheden.

Bekijk de persoonstypen voor Officier Genie Landmacht


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Officier Genie Landmacht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Officier Genie Landmacht

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Officier Genie Landmacht

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Officier Genie Landmacht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Officier Genie Landmacht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Officier Genie Landmacht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Officier Genie Landmacht. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Officier Genie Landmacht iets voor je?

Zou je graag Officier Genie Landmacht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Officier Genie Landmacht bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Officier Genie Landmacht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar