Opleidingen Paraveterinair Dierenfysiotherapeut

Zou je graag Paraveterinair Dierenfysiotherapeut willen worden? Of ben je al Paraveterinair Dierenfysiotherapeut en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Paraveterinair Dierenfysiotherapeut, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

De opleiding tot Dierfysiotherapeut is een vervolgopleiding op een HBO opleiding voor Fysiotherapie. Deze studie duurt vier jaar en daarna komt dus nog de tijd die nodig is voor een specialisatie in de dierenrichting.

De post-HBO opleiding duurt ongeveer anderhalf tot twee jaar en is parttime. Het leidt op tot Paraveterinair Dierenfysiotherapeut.

In de opleiding komen onder andere algemene onderwerpen langs als anatomie, orthopedie en neurologie, maar ook voeding en gedrag. Daarnaast is er aandacht voor specifiekere onderwerpen zoals het traject wat je als Dierfysiotherapeut gaat doorlopen met de patiënt en de diverse technieken en therapieën die gebruikt kunnen worden.