Paraveterinair Dierenfysiotherapeut Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Paraveterinair Dierenfysiotherapeut? Lees de functieomschrijving.

Een Dierfysiotherapeut houdt zich eigenlijk met  hetzelfde bezig als een regulier fysiotherapeut, alleen zijn zijn cliënten dieren in plaats van mensen. Dat wil zeggen dat zijn werk gericht is op de beweging en het functioneren van dieren en daarmee het genezen of in ieder geval verminderen van klachten aangaande lichaamshouding en bewegingsapparaat.

Hoofdzakelijk zijn de problemen van dieren waarmee mensen naar hun Dierfysiotherapeut komen gevolgen van orthopedische of neurologische storingen en aandoeningen. Mensen komen voor advies op het spreekuur van de Dierfysiotherapeut. Deze stelt een diagnose en bedenkt een passende behandeling om het dier op een verantwoorde en haalbare wijze (zoveel mogelijk) van de klachten af te helpen.

De middelen die je tot je beschikking hebt zijn onder andere massagetherapie en bewegingstherapie of technische applicaties als elektrotherapie, laser, ultrasoon geluid en magnetisme.

Veelal zal de Dierfysiotherapeut zelfstandig werkzaam zijn maar soms ook kun je de behandeling en praktijk combineren met een dierenartsenpraktijk.

Wil je werken als Paraveterinair Dierenfysiotherapeut?

Werk je al als Paraveterinair Dierenfysiotherapeut en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Paraveterinair Dierenfysiotherapeut worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Paraveterinair Dierenfysiotherapeut, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Paraveterinair Dierenfysiotherapeut in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Dierenarts
  • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Paraveterinair Dierenfysiotherapeut

Wat verdient een Paraveterinair Dierenfysiotherapeut?

Het beroep van Dierfysiotherapeut kies je niet om rijk te worden. Aangezien je meestal als zelfstandige zult werken is er geen zekerheid van inkomen of werk. Veel Dierfysiotherapeuten doen de dierfysiotherapie dan ook naast hun werk als humaan fysiotherapeut. Er is maar een handjevol mensen dat fulltime aan de slag is op diergebied.

Het is een beroep wat veel vrijheid biedt maar weinig zekerheid. Er is dus ook geen mogelijkheid tot een 13e maand of auto van de zaak.

Salarisschaal Paraveterinair Dierenfysiotherapeut

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Paraveterinair Dierenfysiotherapeut

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Paraveterinair Dierenfysiotherapeut

Hoe goed is de toekomst voor de Paraveterinair Dierenfysiotherapeut? 

Er is maar een handjevol Dierfysiotherapeuten dat daadwerkelijk fulltime in deze functie actief is. Veruit de meeste Dierfysiotherapeuten doen de therapie voor dieren naast reguliere fysiotherapie. Meer als hobby dan als volwaardig beroep. Hoewel vooral op gebied van paarden er wel degelijk vraag is naar de Dierfysiotherapeut, is de markt klein en zijn de kansen dus ook niet zo heel groot.

Wat betreft de doorgroei geldt ook dat er niet veel mogelijkheden zijn. Als Dierfysiotherapeut ben je veelal zelfstandig en eigen baas. Er zit geen functie meer boven die je daarna kunt bekleden.

Baankans Paraveterinair Dierenfysiotherapeut

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Paraveterinair Dierenfysiotherapeut worden: Opleidingen tot Paraveterinair Dierenfysiotherapeut

Hoe word je een Paraveterinair Dierenfysiotherapeut? 

De opleiding tot Dierfysiotherapeut is een vervolgopleiding op een HBO opleiding voor Fysiotherapie. Deze studie duurt vier jaar en daarna komt dus nog de tijd die nodig is voor een specialisatie in de dierenrichting.

De post-HBO opleiding duurt ongeveer anderhalf tot twee jaar en is parttime. Het leidt op tot Paraveterinair Dierenfysiotherapeut.

In de opleiding komen onder andere algemene onderwerpen langs als anatomie, orthopedie en neurologie, maar ook voeding en gedrag. Daarnaast is er aandacht voor specifiekere onderwerpen zoals het traject wat je als Dierfysiotherapeut gaat doorlopen met de patiënt en de diverse technieken en therapieën die gebruikt kunnen worden.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Paraveterinair Dierenfysiotherapeut

Meer opleidingen Paraveterinair Dierenfysiotherapeut

Weet je nog niet of je Paraveterinair Dierenfysiotherapeut wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Paraveterinair Dierenfysiotherapeut of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Paraveterinair Dierenfysiotherapeut

Met wie werkt een Paraveterinair Dierenfysiotherapeut samen? 

De meeste Dierfysiotherapeuten zijn zelfstandig en hebben dus alleen met hun eigen klanten te maken. Mensen komen langs bij de Therapeut voor advies en een behandeling voor hun dier, of de de Dierfysiotherapeut komt langs op locatie.

In uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat je als Dierfysiotherapeut samenwerkt met een dierenarts. De arts kan mensen naar je doorverwijzen of een behandeling wordt op twee gebieden ingezet. In een dergelijk geval is afstemming van de behandeling met de dierenarts van groot belang.


  • Dierenarts
  • Klant
Paraveterinair Dierenfysiotherapeut


Organisaties waar een Paraveterinair Dierenfysiotherapeut werkzaam is

Waar werkt een Paraveterinair Dierenfysiotherapeut meestal? 

De Dierfysiotherapeut zelf maakt geen enorme winsten en de functie is daar ook niet op gericht. Het kan wel zijn dat je in de profit sector zou worden ingezet doordat je klant uit de profit sector komt (paardenhandel).

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Paraveterinair Dierenfysiotherapeut

Waar kun je het beste werken als Paraveterinair Dierenfysiotherapeut? Hieronder vindt je de best door de Paraveterinair Dierenfysiotherapeut beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Paraveterinair Dierenfysiotherapeut.

Competenties, Skills en Vaardigheden Paraveterinair Dierenfysiotherapeut:

Welke competenties heeft een een Paraveterinair Dierenfysiotherapeut nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Paraveterinair Dierenfysiotherapeut

Wat voor persoonlijkheid heb je als Paraveterinair Dierenfysiotherapeut nodig? 

Het beroep van Dierfysiotherapeut draait om het verhelpen van lichamelijke klachten bij dieren. Het is dus belangrijk je te kunnen verplaatsen in de patiënt en de eigenaar, en daarnaast moet je behulpzaam en zorgzaam zijn ingesteld (Gever).

Tevens moet je te allen tijde de reactie van het te behandelen dier in de gaten houden evenals de voortgang van de behandeling. Een dier kan niet zeggen wat het voelt of aangeven of het beter gaat dan de vorige keer. Daarom is het een goede eigenschap oplettend te zijn en opmerkzaam (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Paraveterinair Dierenfysiotherapeut


Gever


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Paraveterinair Dierenfysiotherapeut

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Paraveterinair Dierenfysiotherapeut

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Paraveterinair Dierenfysiotherapeut

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Paraveterinair Dierenfysiotherapeut

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Paraveterinair Dierenfysiotherapeut dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Paraveterinair Dierenfysiotherapeut belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Paraveterinair Dierenfysiotherapeut. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Paraveterinair Dierenfysiotherapeut iets voor je?

Zou je graag Paraveterinair Dierenfysiotherapeut willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Paraveterinair Dierenfysiotherapeut bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


Ga direct naar