Opleidingen Verzekeringsarts

Zou je graag Verzekeringsarts willen worden? Of ben je al Verzekeringsarts en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Verzekeringsarts, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

De Verzekeringsarts is een Basisarts met een vervolgopleiding op zak in de richting van de verzekeringsgeneeskunde. Om Basisarts te worden heeft men de studie geneeskunde (WO) afgerond en zijn alle co-schappen behaald. De arts kan dan direct aan de slag als Basisarts maar kan zich ook specialiseren tot Huisarts of als de verzekeringstak hem meer ligt juist tot Verzekeringsarts. De opleiding arbeid en gezondheid-verzekeringsgeneeskunde is dan de WO-opleiding die met succesvol gevolg afgesloten moet worden.

De opleiding arbeid en gezondheid-verzekeringsgeneeskunde duurt vier jaar en bestaat uit een praktijkopleiding in de eigen werksituatie, onder begeleiding van een opleider. Daarnaast omvat de opleiding cursorisch onderwijs verzorgd door het opleidingsinstituut. Als laatste moet de Verzekeringsarts verschillende stages volbrengen van in totaal twaalf weken. 

Na de opleiding krijgt de Verzekeringsarts een registratie als Verzekeringsarts en kan hij gecertificeerd aan de slag. Voor herregistratie na een bepaalde periode zijn eisen vastgesteld waar de Verzekeringsarts aan moet voldoen wil hij zijn ambt voortzetten. De eisen bestaan onder meer uit het volgen van relevante nascholing en intercollegiale toetsing. 

 

De 1 beste opleidingen voor een Verzekeringsarts:

Cursus De eerste drie ziektejaren

Arbeidsrecht | Open inschrijving |€ 1250.00 | Max. deelnemers: 29 | Totale lesduur: 2

Concrete antwoorden op vragen over de eerste drie ziektejaren Als advocaat of bedrijfsjurist, die te maken heeft met zieke werknemers, wil je op de hoogte zijn van actuele thema’s en ontwikkelingen in het arbeidsrecht en het sociaal zekerheidsrecht. Met deze opleiding ben je helemaal up-to-date. Zo werk je optimaal aan je ontwikkeling als jurist. In …