Filosoof: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Filosoof: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Dus je wilt misschien wel werken als Filosoof? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Filosoof wilt worden.

Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Filosoof, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het werken als Filosoof


Vacatures Filosoof

Er zijn verschillende opties voor een filosoof. Je zal niet vaak een vacature vinden voor filosoof, maar bijvoorbeeld wel voor redacteur filosofie bij een tijdschrift of krant. Maar vooral ook als docent filosofie. Er zijn voor deze beroepen alleen niet heel veel vacatures.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...


Wat is een Filosoof?

Filosoof als zodanig is niet echt een beroep. Een filosoof is simpelweg iemand die filosofeert, en iemand kan dit in principe al doen zonder ooit van het begrip ‘filosofie’ gehoord te hebben. Om echt filosoof van beroep te zijn ligt het eerder voor de hand om iets geschreven te moeten hebben, een boek of minimaal een aantal artikelen. In de oudheid en middeleeuwen was dit simpel: enkel de rijken hadden de tijd en waren geschoold genoeg om überhaupt tijd te kunnen steken in een dergelijke activiteit. Tegenwoordig kan iedereen op een blog of op de opiniepagina van een krant filosofische gedachten met de wereld delen.

Wanneer iemand dus precies een filosoof van beroep is, is even duidelijk als de vraag naar wat filosofie zelf precies is. Meestal wordt met zekerheid gesteld dat hoogleraren in de filosofie toch minimaal filosofen zijn, en mogelijk ook iedereen die het diploma van de wo-studie heeft behaald. In werkelijkheid oefenen veel van deze studenten echter later een beroep uit waarin ze weinig meer met hun oorspronkelijke studie te maken hebben.

Werken binnen de toegepaste Filosofie

Er zijn wel degelijk beroepen waarin je voor het grootste gedeelte met filosofie bezig kunt zijn. Zoals bijvoorbeeld als filosofisch schrijver voor een tijdschrift, krant of ander medium. Maar je kunt natuurlijk ook aan de slag als docent filosofie, binnen het voortgezet onderwijs tot de universiteit. 


Past het beroep Filosoof bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.

Bekijk jouw baansuggesties

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...



Vacatures Filosoof per stad

Vacatures Filosoof Alkmaar

Vacatures Filosoof Almelo

Vacatures Filosoof Almere

Vacatures Filosoof Alphen aan den Rijn

Vacatures Filosoof Amersfoort

Vacatures Filosoof Amstelveen

Vacatures Filosoof Amsterdam

Vacatures Filosoof Apeldoorn

Vacatures Filosoof Arnhem

Vacatures Filosoof Assen

Vacatures Filosoof Bergen op Zoom

Vacatures Filosoof Breda

Vacatures Filosoof Capelle aan den IJssel

Vacatures Filosoof Delft

Vacatures Filosoof Den Bosch

Vacatures Filosoof Den Haag

Vacatures Filosoof Den Helder

Vacatures Filosoof Deventer

Vacatures Filosoof Doetinchem

Vacatures Filosoof Dordrecht

Vacatures Filosoof Ede

Vacatures Filosoof Eindhoven

Vacatures Filosoof Emmen

Vacatures Filosoof Enschede

Vacatures Filosoof Gouda

Vacatures Filosoof Groningen

Vacatures Filosoof Haarlem

Vacatures Filosoof Haarlemmermeer

Vacatures Filosoof Heerlen

Vacatures Filosoof Helmond

Vacatures Filosoof Hengelo

Vacatures Filosoof Hilversum

Vacatures Filosoof Hoogeveen

Vacatures Filosoof Hoorn

Vacatures Filosoof Katwijk

Vacatures Filosoof Leeuwarden

Vacatures Filosoof Leiden

Vacatures Filosoof Lelystad

Vacatures Filosoof Maastricht

Vacatures Filosoof Middelburg

Vacatures Filosoof Nieuwegein

Vacatures Filosoof Nijmegen

Vacatures Filosoof Oss

Vacatures Filosoof Purmerend

Vacatures Filosoof Roermond

Vacatures Filosoof Roosendaal

Vacatures Filosoof Rotterdam

Vacatures Filosoof Schiedam

Vacatures Filosoof Spijkenisse

Vacatures Filosoof Terneuzen

Vacatures Filosoof Tilburg

Vacatures Filosoof Utrecht

Vacatures Filosoof Veenendaal

Vacatures Filosoof Venlo

Vacatures Filosoof Vlaardingen

Vacatures Filosoof Westland

Vacatures Filosoof Zaanstad

Vacatures Filosoof Zeist

Vacatures Filosoof Zoetermeer

Vacatures Filosoof Zwolle

Meer steden Minder steden

Salarisschaal Filosoof

Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wat verdient een Filosoof?

De meeste filosofen komen terecht in een beroep waarin ze met toegepaste filosofie werken. De meest voor de hand liggende voorbeelden zijn redacteur filosofie, of docent filosofie. 

Het salaris van de filosoof ligt dus ergens tussen de € 2300,- en de € 4800,- bruto per maand. De ondergrens is het startsalaris van tekstschrijver en de bovengrens is het maximale salaris van een docent in het hoger onderwijs. Een filosoof kan uiteindelijk ook in een bestuurlijke functie terechtkomen, dan geldt er weer een ander salaris.


Meer weten over het salaris Filosoof

Salaris aankomend Filosoof Salaris junior Filosoof Wat is het salaris van een medior Filosoof? Welk salaris krijgt een senior Filosoof?


Hoe word je een Filosoof? 

Er bestaat een universitaire studie filosofie die gevolgd kan worden aan de meeste Nederlandse universiteiten. Echter nogmaals, om te filosoferen is geen opleiding vereist. Als filosoof je boek verkopen is doorgaans wel makkelijker als je in de academische wereld iets bereikt hebt.

Opleidingen Filosoof

Filosofie in Organisaties
Waarom elke organisatie een filosoof nodig heeft Creëren van waarde – het is een belangrijke bezigheid in het leven. We willen waarde toevoegen aan het bestaande en creëren nieuwe groei-impulsen. …
Filosofie in Organisaties
Filosofie
Tijden veranderen vaak en snel, maar onze essentiële levensvragen blijven altijd hetzelfde. Wat is geluk? Bestaat er één waarheid? Bestaat God? Is alles voorbestemd of een reeks van toevalligheden? Hoe …
Filosofie
Core Non-Duality Training - levende filosofie, ervaar de kern
De Core Non-Duality Training wordt gegeven op een prachtig landgoed in Zuid Frankrijk en is de kers op de taart van onze trainingen. Het is een verdieping van de basistraining …
Core Non-Duality Training - levende filosofie, ervaar de kern
Bedrijfsfilosofie
Heeft jouw bedrijf baat bij bedrijfsfilosofie? Bedrijfsfilosofie laat je nadenken én toepassen. Kritisch leren kijken naar bedrijfskwesties? In staat zijn je verhaal goed te onderbouwen tijdens een vergadering of eindelijk …
Bedrijfsfilosofie
Online cursus Commerciële vaardigheden - FISH filosofie
Volg de online cursus Online cursus Commerciële vaardigheden - FISH filosofie gemakkelijk via Studdy! Studdy is dé online leeromgeving vol kennis, plezier en continue groei. Kies deze optie om (enkel
Online cursus Commerciële vaardigheden - FISH filosofie



Omscholen tot Filosoof

Je kan op verschillende manieren omscholen tot Filosoof. Zelfstandig of georganiseerd.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Filosoof

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Filosoof

Als je Filosoof wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Filosoof zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Filosoof

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.

Wat doet een Filosoof?

Ga naar de omschoolwijzer


Competenties Filosoof

Een Filosoof heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Creativiteit
Creativiteit

Steekwoorden: durf, lateraal denken, initiatief, verfrissend

Omschrijving

Bij een project of opdracht is het handig om er een creatieveling bij te hebben. Deze mensen komen vaak met verfrissende ideeën input. Wanneer werkzaamheden vastlopen, kan deze creatieveling met goede oplossingen komen. Creatievelingen kunnen omspringen met veranderende omstandigheden op de werkvloer.

Sterke punten
Deze mensen zijn goed in out-of-the-box denken, zij kunnen vaste patronen of ideeën loslaten en komen met een compleet nieuw perspectief. Deze mensen hebben vaak lef en zijn initiatiefrijk. Zij komen vaak zelf met andere oplossingen.

Zwakke punten
Creatieve mensen hebben vaak veel verschillende ideeën, maar dit kunnen er ook teveel zijn. Deze mensen kunnen dan ook vaker nogal chaotisch overkomen. Hun ideeën bestaan voor het overgrote deel uit losse flodders en duidelijkheid ontbreekt dan. Deze mensen hebben vaak wel een goede sfeer of inspiratie nodig. Ontbreekt het hieraan, dan kan de creatieveling nog weleens vastlopen. Bepaalde creatievelingen kunnen erg eigenwijs zijn, zij hebben dan het idee dat hun plan het beste is.

Integriteit
Integriteit

Steekwoorden: discipline, betrouwbaar, structureel, loyaal

Omschrijving

Integere mensen voeren zorgvuldig hun taken uit. Ze houden hierbij rekening met de geldende sociale en ethische normen ten aanzien van gevoelige informatie, contact met anderen en posities en belangen. Deze mensen houden zichzelf verantwoordelijk voor hun werkzaamheden. Moraliteit staat hoog in het vaandel bij deze mensen.

Sterke punten
Deze mensen zijn eerlijk, betrouwbaar en bekijken alles vanuit een moreel oogpunt. Verder zijn integere mensen vaak erg gestructureerd en raken ze bij tegenslag niet van hun stuk. Bovendien zijn deze mensen vaak erg beheerst. Deze mensen worden ook wel vaak loyaal genoemd.

Zwakke punten
Integere mensen hebben vaak moeite met zeggen wat ze bedoelen. Ze hebben moeite met de informatie helder en duidelijk te verspreiden. Verder laten zij zich snel afleiden van hun werkzaamheden. Sommige integere mensen zijn goed in het manipuleren van anderen. Ze houden bewust informatie achter, of ze zijn loslippig met betrekking tot vertrouwelijke informatie. Dit gebeurt vaak met het oog op het eigenbelang.

Kritisch
Kritisch

Steekwoorden: analytisch vermogen, overtuigen, vragen stellen, accuratesse 

Omschrijving

Deze mensen beoordelen en analyseren opdrachten op hun eigen manier. Ze leggen een lijst met criteria langs de opdracht en bekijken zo bijvoorbeeld de haalbaarheid van de opdracht. Bij iedere taak stellen zij zichzelf verschillende vragen en plaatsen vervolgens kanttekeningen. Over het algemeen beschikken deze mensen over een brede kennis en zijn ze goed op de hoogte van hun omgeving.

Sterke punten
Deze mensen kunnen vaak ook goed analyseren. Omdat ze erg precies zijn, bekijken ze taken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast werken kritische mensen accuraat en netjes. Ook overtuigen is een eigenschap die past bij kritisch zijn. Kritische mensen bekijken opdrachten vanuit verschillende perspectieven en stellen vervolgens argumenten op. Deze argumenten gebruiken ze vervolgens om anderen op een goede manier te overtuigen.

Zwakke punten
Mensen die te kritisch zijn, kunnen overkomen als de zogenaamde ‘pietlutten’. Verder kunnen deze mensen weleens star overkomen. Zij zijn te kritisch en willen hun mening niet bijstellen. Hierdoor kan een discussie weleens lastig zijn.

Leervermogen
Leervermogen

Steekwoorden: analytisch, zelfontwikkeling, zelfsturing, resultaatgericht, netwerken

Omschrijving

Deze personen weten op een effectieve manier nieuwe informatie tot zich te nemen. Hierbij maken ze gebruik van verschillende middelen, zoals eigen ervaring, informatie van hun netwerk en theoretische kennis. Verder leggen ze verbanden tussen de verschillende informatiestromen. Ze houden zich bezig met veranderingen en de oorzaken en de gevolgen daarvan.

Sterke punten
Deze mensen werken zelfstandig en zijn dan ook onafhankelijk. Ze hebben een duidelijk doel voor ogen en ze kunnen deze nieuwe informatie tot zich nemen en toepassen. Deze personen beschikken dan ook over voldoende zelfontwikkeling en zelfsturing. Deze personen weten wat ze kunnen en wat ze niet kunnen en werken aan verbetering.

Zwakke punten
Mensen die teveel leren kunnen zich verliezen in details en de belangrijke zaken en prioriteiten daardoor uit het oog verliezen.

Omgaan met details
Omgaan met details

Steekwoorden: structureel, plannen en organiseren, resultaat, perfectionistisch

Omschrijving

Deze mensen hebben details en procedures goed in hun hoofd zitten. Deze personen letten bij opdrachten op de details, zij controleren bijvoorbeeld de spelling en houden zich bezig met de vormgeving. Daarnaast houden deze mensen zich vaak bezig met de planning en organisatie van werkzaamheden.

Sterke punten
Deze mensen zijn precies en werken structureel. Zij kijken met een kritisch oog naar opdrachten. Daarnaast beschikken deze mensen ook vaak over de competentie ‘plannen en organiseren’. Zij hebben een goed beeld in het hoofd van het resultaat en de taken die uitgevoerd moeten worden.

Zwakke punten
De kritische houding kan ervoor zorgen dat de omgeving hen ziet als ‘pietluttig’. Verder kan het zijn dat ze zo opgaan in details dat de creativiteit van deze mensen eronder lijdt. Ook kunnen ze doorslaan en hoofdzaken uit het oog verliezen.

Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid

Steekwoorden Competentie Onafhankelijkheid:

zelfverzekerd, zelfkennis, zelfontwikkeling, kritisch, zelfstandig

Omschrijving

Deze mensen nemen beslissingen op basis van hun eigen overtuigingen en niet zozeer op basis van overtuigingen van anderen. Deze mensen hebben vaak een duidelijke koers en laten zich niet zomaar van de wijs brengen. Zij werken zelfstandig en durven besluiten te nemen. Ze kijken kritisch naar het werk en hun functioneren, waardoor ze zichzelf verder kunnen ontwikkelen.

Sterke punten
Over het algemeen zijn deze mensen zelfverzekerd en beschikken ze over een goede zelfkennis en –ontwikkeling. Zij zetten voor zichzelf een bepaalde koers uit en bewandelen zelfstandig de weg ernaar toe.

Zwakke punten
Onafhankelijke mensen kunnen afstandelijk overkomen. Ze doen vaak dingen zelfstandig en hierdoor kan het voor omgeving lijken alsof ze zich afsluiten. Nog een gevaar van zelfstandig werken is stress. Onafhankelijke mensen vinden het lastig om hulp te vragen, waardoor de werkdruk enorm kan oplopen. 

Oordeelsvorming
Oordeelsvorming

Steekwoorden: analytisch vermogen, structureel, zelfkennis, visie

Omschrijving

Deze mensen kunnen zuiver en helder redeneren. Deze personen houden rekening met feiten en gebruiken verschillende perspectieven om een oordeel te vormen over bijvoorbeeld een werksituatie. Daarnaast beoordelen zij bijvoorbeeld de haalbaarheid en de planning van een opdracht.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak erg gestructureerd en scheiden dan ook de hoofd- van de bijzaken. Verder hebben deze mensen over het algemeen vaak een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Zij bekijken zaken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast beschikken deze mensen vaak over een goede zelfkennis, ze bekijken hun eigen presteren ook vanuit verschillende visies.

Zwakke punten
Wanneer er teveel wordt geoordeeld, kan dit demotivatie oproepen. Dit gebeurt met name dan bij anderen. Deze mensen oordelen dan overal over, ook wanneer het hen niet wordt gevraagd. Dit kan zorgen voor onderlinge irritaties. Als laatste kunnen deze mensen hun eigen oordeel op nummer één zetten, hierdoor kan het zijn dat de omgeving zich achtergesteld voelt.

Zelfkennis
Zelfkennis

Steekwoorden: bewust, reflecteren, motiveren, overtuigen, zelfsturing

Omschrijving

Deze mensen weten van zichzelf goed wat ze kunnen en wat niet. Ze kunnen hun sterktes en zwaktes goed onder woorden brengen en weten hoe ze het snelst een doel kunnen behalen. Ze zijn zich bewust van de keuzes en beslissingen die ze maken. Deze mensen reflecteren dan ook vaak, zij evalueren hun eigen gedrag en stellen nieuwe doelen op.

Sterke punten
Deze mensen zijn zelfbewust en kunnen hun gedachten en gevoelens goed onder woorden brengen. Daardoor kunnen deze mensen meestal duidelijk en helder communiceren. Ze weten welke boodschap ze willen overbrengen en zijn zich bewust van bijvoorbeeld hun lichaamstaal. Deze mensen kunnen daarbij meestal goed motiveren en overtuigen. Ze weten op een goede manier argumenten in te zetten en kunnen hierdoor anderen aanzetten tot actie.

Zwakke punten
Deze bewuste mensen kunnen ook doorslaan. Ze willen alles relativeren en kunnen hierdoor overgevoelig overkomen. Daarnaast kan de motivatie verminderd worden om doelen te stellen op het moment dat deze mensen meerdere malen worden teleurgesteld.

Zelfontwikkeling
Zelfontwikkeling

Steekwoorden: zelfsturing, zelfkennis, ambitie, discipline, initiatief 

Omschrijving

Deze competentie hangt samen met ‘zelfsturing’. Deze mensen stellen zich bepaalde doelen om zich verder te ontwikkelen en nemen initiatief om die te bereiken. Deze mensen nemen dan ook vaak deel aan bijvoorbeeld bijscholingen of cursussen.

Sterke punten
Deze mensen hebben een bepaalde ambitie en discipline om zich te ontwikkelen. Ze houden zich verantwoordelijk voor de ontwikkeling en willen graag verder komen en hun kennis uitbreiden. Ontwikkeling vergt ook de nodige zelfkennis. Deze mensen weten dan ook hoe ze in elkaar zitten, ze kunnen hun goede en zwakke punten benoemen en weten precies waar hun interesses liggen.

Zwakke punten
Mensen die zich willen ontwikkelen, stellen doelen. Maar deze doelen kunnen onrealistisch zijn. Ze willen dan een doel behalen dat eigenlijk niet haalbaar is. Daarnaast kan het voorkomen dat ze zichzelf teleurstellen als een bepaald doel niet wordt behaald. Hierdoor kan ook de motivatie om nieuwe doelen te stellen afnemen.

Vaardigheden Filosoof

  • Analyseren
  • Durf
  • Zelfontwikkeling
  • Zelfsturing
  • Systematisch denken
  • Problemen vanuit verschillende oogpunten bekijken
  • Nieuwe oplossingen bedenken
  • Buiten kaders denken
  • Evalueren
  • Redeneren
  • Concentratievermogen
  • Resultaatgerichtheid
  • Leergierigheid
  • Ambitie
  • Betrouwbaarheid
  • Consequent handelen
  • Loyaliteit
  • Gestructureerd werken
  • Accuratesse
  • Zorgvuldigheid
  • Analytisch vermogen
  • Inlevingsvermogen
  • Logisch redeneren
  • Zelfbewustzijn
  • Reflecterend vermogen
  • Grenzen aangeven
Bekijk meer Bekijk minder

Wat voor persoonlijkheid heeft een Filosoof nodig? 

De filosoof is een echte Waarnemer, hij wil alles tot in de puntjes uitpluizen en blijft vragen stellen. Hij is geïnteresseerd in details en wil ook op de hoogte blijven van de vernieuwingen in de wetenschap. Verder zijn er natuurlijk vele soorten filosofen, en een tweede persoonstype is dan ook niet echt vast te pinnen. Een filosoof zou op de arbeidsmarkt een echte Romanticus met een sterk moreel kompas, discipline en integriteit kunnen zijn, maar hij zou evengoed een Bemiddelaar kunnen zijn, een persoon die goed tussen posities kan bemiddelen en conflicten kan beheersen.


Eigenschappen Filosoof

  • Empathie
  • Diplomatiek
  • Zorgzaamheid
  • Originaliteit
  • Creativiteit
  • Passie
  • Waarnemendheid
  • Gedetailleerdheid
  • Leergierigheid



Wat zijn de baankansen voor een Filosoof?

Het arbeidsmarktperspectief voor de filosoof als zodanig is rampzalig. Filosofen in de geschiedenis zijn zelden in staat geweest met hun filosofie een brood op tafel te krijgen: meestal verdienden zij hun geld als leraar, of erfden zij simpelweg genoeg van hun familie. Echter, de academische methoden die de filosoof tijdens zijn studie aanleert kunnen in vele beroepsgroepen worden toegepast. Met name beroepen die veel te maken krijgen met complexe bulten informatie, morele vragen, conflictsituaties en kritische reflecties zijn uitermate geschikt voor de net afgestudeerde filosoof. De breed ontwikkelde filosoof heeft dan ook voldoende mogelijkheden op de arbeidsmarkt, en daarmee ook de bijbehorende doorgroeimogelijkheden. Ook kan hij natuurlijk altijd nog een boek schrijven.

De actuele kans op werk voor een Filosoof

Het beroep Filosoof is onderdeel van de beroepsfamilie Filosofen, historici en politicologen. De kans op werk voor de beroepsfamilie Filosofen, historici en politicologen is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Filosoof

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Doorgroei mogelijkheden Filosoof

Het beroep Filosoof is onderdeel van de beroepsfamilie Filosofen, historici en politicologen.


Waar werkt een Filosoof?

Niemand wordt aangenomen als filosoof, zelfs hoogleraren in de filosofie niet. Deze hoogleraren en onderzoekers werken natuurlijk voor de universiteit. Verder komen veel filosofen terecht in het bedrijfsleven, en sommigen in de ambtenarij. Door de veelzijdige aard van het “beroep” is van alles mogelijk.


Met wie werkt een Filosoof samen? 

Ook hier geldt: niemand wordt aangenomen als filosoof, zelfs hoogleraren in de filosofie niet. Een indicatie van een netwerk is daarom moeilijk te geven, hoewel de filosoof waarschijnlijk wel contact zal houden met zijn mede-filosofen uit zijn studietijd.


Filosoof

Verwante beroepen Filosoof:

Hoogleraar Wijsbegeerte
Salaris: €6009 tot €10272
Opleiding: WO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.
Leraar filosofie
Salaris: €2822 tot €5699
Opleiding: HBO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Dus je wilt misschien wel werken als %1$s? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je %1$s wilt worden. Informatie over omscholing, wat je gaat doen als %1$s, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het beroep Filosoof in één oogopslag

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2300 tot €4800

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0



Zoek een ander beroep

Bekijk ook

Ga direct naar