Competentie Zelfkennis Competentie Zelfkennis

Zelfkennis

Steekwoorden: bewust, reflecteren, motiveren, overtuigen, zelfsturing

Omschrijving

Deze mensen weten van zichzelf goed wat ze kunnen en wat niet. Ze kunnen hun sterktes en zwaktes goed onder woorden brengen en weten hoe ze het snelst een doel kunnen behalen. Ze zijn zich bewust van de keuzes en beslissingen die ze maken. Deze mensen reflecteren dan ook vaak, zij evalueren hun eigen gedrag en stellen nieuwe doelen op.

Sterke punten
Deze mensen zijn zelfbewust en kunnen hun gedachten en gevoelens goed onder woorden brengen. Daardoor kunnen deze mensen meestal duidelijk en helder communiceren. Ze weten welke boodschap ze willen overbrengen en zijn zich bewust van bijvoorbeeld hun lichaamstaal. Deze mensen kunnen daarbij meestal goed motiveren en overtuigen. Ze weten op een goede manier argumenten in te zetten en kunnen hierdoor anderen aanzetten tot actie.

Zwakke punten
Deze bewuste mensen kunnen ook doorslaan. Ze willen alles relativeren en kunnen hierdoor overgevoelig overkomen. Daarnaast kan de motivatie verminderd worden om doelen te stellen op het moment dat deze mensen meerdere malen worden teleurgesteld.

27 Beroepen met competentie Zelfkennis

Actieve filters:
  • Verfijn op sector
   • Meer
  • Verfijn op beroepsgroep
   • Meer
  • Verfijn op salaris niveau
   • Meer
  • Verfijn op studierichtingen
  • Verfijn op opleidingsniveaus
   • Meer
  Universitair Docent
  Salaris: €3196 tot €4998
  Opleiding: Cursus / Bijscholing, WO, Postdoc
  Baankans: Redelijk

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep universitair docent. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je universitair docent wordt.
  Psychiater
  Salaris: €5833 tot €10833
  Opleiding: WO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep psychiater. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je psychiater wordt.
  Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige
  Salaris: €2000 tot €3900
  Opleiding: HBO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep sociaal psychiatrisch verpleegkundige. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je sociaal psychiatrisch verpleegkundige wordt.
  Backend Developer
  Salaris: €2400 tot €6000
  Opleiding: Cursus / Bijscholing, MBO, HBO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep backend developer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je backend developer wordt.
  Vaktherapeut
  Salaris: €1300 tot €3460
  Opleiding: HBO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep vaktherapeut. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je vaktherapeut wordt.
  Homeopaat
  Salaris: onbekend
  Opleiding: HBO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep homeopaat. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je homeopaat wordt.
  Psychoanalyticus
  Salaris: €3600 tot €5600
  Opleiding: Cursus / Bijscholing, WO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep psychoanalyticus. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je psychoanalyticus wordt.
  Vicaris
  Salaris: €1500 tot €2500
  Opleiding:
  Baankans: Redelijk

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep vicaris. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je vicaris wordt.
  Hoofd arbeidsvoorwaarden
  Salaris: €5000 tot €9200
  Opleiding: HBO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep hoofd arbeidsvoorwaarden. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je hoofd arbeidsvoorwaarden wordt.
  Spion
  Salaris: onbekend
  Opleiding: Geen, WO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep spion. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je spion wordt.
  per pagina

  Filter