Zelfontwikkeling

Steekwoorden: zelfsturing, zelfkennis, ambitie, discipline, initiatief 

Omschrijving

Deze competentie hangt samen met ‘zelfsturing’. Deze mensen stellen zich bepaalde doelen om zich verder te ontwikkelen en nemen initiatief om die te bereiken. Deze mensen nemen dan ook vaak deel aan bijvoorbeeld bijscholingen of cursussen.

Sterke punten
Deze mensen hebben een bepaalde ambitie en discipline om zich te ontwikkelen. Ze houden zich verantwoordelijk voor de ontwikkeling en willen graag verder komen en hun kennis uitbreiden. Ontwikkeling vergt ook de nodige zelfkennis. Deze mensen weten dan ook hoe ze in elkaar zitten, ze kunnen hun goede en zwakke punten benoemen en weten precies waar hun interesses liggen.

Zwakke punten
Mensen die zich willen ontwikkelen, stellen doelen. Maar deze doelen kunnen onrealistisch zijn. Ze willen dan een doel behalen dat eigenlijk niet haalbaar is. Daarnaast kan het voorkomen dat ze zichzelf teleurstellen als een bepaald doel niet wordt behaald. Hierdoor kan ook de motivatie om nieuwe doelen te stellen afnemen.

62 Beroepen met competentie Zelfontwikkeling

Actieve filters:
  • Verfijn op sector
   • Meer
  • Verfijn op beroepsgroep
   • Meer
  • Verfijn op salaris niveau
   • Meer
  • Verfijn op studierichtingen
   • Meer
  • Verfijn op opleidingsniveaus
   • Meer
  Support engineer
  Salaris: €2000 tot €3000
  Opleiding: MBO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep support engineer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je support engineer wordt.
  Electrical Engineer
  Salaris: €2400 tot €6000
  Opleiding: HBO, WO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep electrical engineer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je electrical engineer wordt.
  Leraar handvaardigheid
  Salaris: €1600 tot €2000
  Opleiding: HBO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep leraar handvaardigheid. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je leraar handvaardigheid wordt.
  Materiaal manager
  Salaris: €1500 tot €2200
  Opleiding: HBO, WO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep materiaal manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je materiaal manager wordt.
  Videotheekmedewerker
  Salaris: €1000 tot €1300
  Opleiding: Geen
  Baankans: Goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep videotheekmedewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je videotheekmedewerker wordt.
  Bloemist
  Salaris: €500 tot €1840
  Opleiding: MBO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bloemist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bloemist wordt.
  Area Sales Manager
  Salaris: €2500 tot €6500
  Opleiding: HBO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep area sales manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je area sales manager wordt.
  Wegwerker
  Salaris: €1500 tot €2000
  Opleiding: MBO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep wegwerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je wegwerker wordt.
  SQL Server-specialist
  Salaris: €3000 tot €7000
  Opleiding: HBO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep sql server-specialist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je sql server-specialist wordt.
  Machinebouwer
  Salaris: €1800 tot €2000
  Opleiding: MBO
  Baankans: Zeer goed

  Baankans

  Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep machinebouwer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je machinebouwer wordt.
  per pagina

  Filter