U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Belader

Belader worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een belader? Lees de functieomschrijving.

Een belader haalt met een vuilniswagen huis- of bedrijfsafval op bij particulieren of bedrijven. Doorgaands bestaat de functie van een belader uit twee kerntaken. Ten eerste het verzamelen van het vuilnis en dit in de vuilniswagen doen. Ten tweede het besturen van de vuilniswagen. Bij de eerste taak staat de belader achterop de vuilniswagen om het vuilnis snel te kunnen pakken. Deze werkzaamheden worden tussen de beladers gerouleerd zodat de ene dag de belader het vuilnis verzameld en de andere dag dezelfde belader de vuilniswagen bestuurt. In veel gevallen wordt er in de functieomschrijving van een belader dan ook gesproken over een combinatiefunctie van chauffeur/belader. Naast het rijden en beladen van afval kunnen de beladers ook verantwoordelijk zijn voor het dagelijks onderhoud van de vuilniswagen en de bijbehorende reinigingswerkzaamheden.

Het werk van een belader kan fysiek zwaar zijn. Verder is het belangrijk voor een belader om niet bang te zijn om vies te worden aangezien er met vuilnis wordt gewerkt. Een voordeel van het werk als belader is dat er veel buiten wordt gewerkt.

Door de toename van geautomatiseerde vuilniswagens is de functie van belader langzaam aan het verdwijnen. Veel gemeentes en andere vuilophaaldiensten maken steeds vaker gebruik van geautomatiseerde vuilniswagens die automatisch zonder behulp van een belader de vuilnisbakken oppikken en legen. Van de eerder genoemde combinatiefunctie van chauffeur/belader zal dan ook in veel gevallen in de toekomst geen sprake meer zijn. Dan is er alleen een chauffeur aanwezig op de vrachtwagen. Let op, dit gaat alleen om het gemeente vuil waarbij gebruik wordt gemaakt van standaardmaat kliko’s. Bij het grofvuil en bedrijfsvuil zal in de meeste gevallen nog wel een belader nodig zijn. 

 

Mensen vonden ons op: Job Belader, Baan Belader, Belader Worden, Functie-eisen Belader, Verantwoordelijkheden Belader, Functieprofiel Belader, Wat doet een Belader, Werken als Belader.

Belader worden: Opleiding tot belader

Het werk van een belader is ongeschoold. Dit betekend dat er geen specifieke opleidingen nodig zijn om als belader aan de slag te kunnen. De enige eis die er gesteld kan worden is dat de kandidaat in het bezit moet zijn van een C CE rijbewijs (groot materieel). Al het andere wordt in de praktijk geleerd.

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Belader, Belader Worden, Opleidingsniveau Belader, Scholing Belader, Studie Belader, Bijscholing Belader, Omscholing Belader.

Organisaties waar een belader doorgaans werkzaam is

Beladers werken doorgaands voor gemeentes of reinigings- en ophaaldiensten. Dit kunnen zowel profit als non profit instellingen zijn.

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Belader, Belader Worden, Opleidingsniveau Belader, Scholing Belader, Studie Belader, Bijscholing Belader, Omscholing Belader.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden belader

Het loon van een belader zal tussen de 1900 en 2275 euro per maand liggen. Doordat de werkzaamheden zwaar en vies kunnen zijn er doorgaands goede secundaire arbeidsvoorwaarden voor de beladers.

 

Mensen vonden ons op: Salaris Belader, Loon Belader, Wat verdien je als Belader, Salarisschaal Belader, Salarisindicatie Belader, Bonus Belader, CAO Belader, Brutoloon Belader, Nettoloon Belader, Vakantiedagen Belader, Pensioen Belader.

Competenties, skills & vaardigheden belader

 • Samenwerken
 • Discipline
 • Doorzettingsvermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Belader, Vaardigheden Belader, Attitude Belader, Kwalificaties Belader, Competentieprofiel Belader.

Boeken voor het beroep belader

Wil je meer weten over het beroep belader? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je belader bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken belader te komen.

Wildplukkaart | Peter Kouwenhoven

vruchten, zaden, bladeren, bloemen - Nederlands | Druk: 2 | Losbladig | 9789050115292 | 16 pagina's

Wat is er leuker en lekkerder dan eten uit de natuur? Vruchten, noten, bloemen en bladeren: Wildplukken geeft je de inspiratie om ze te vinden, plukken en bereiden. Op deze 'Wildplukkaart' vind je in één oogopslag allerlei lekkernijen met bijbehorende oog...

Mijn bladeren bewaarboekje | Jaap Langenberg

ontdekboekje vol plantenweetjes en bladerenknutsels - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789025765774 | 48 pagina's

'Mijn bladerenbewaarboekje' is een prachtig boek waarin kinderen gevonden blaadjes kunnen bewaren. Je krijgt er ook een ontdekboek bij, boordevol weetjes, knutselideeën en handige plaatjes van de bomen, struiken en planten die je het vaakste tegenkomt. Ki...

Het gefluister van de bladeren | Sarah Mccoy

Het lot lijkt hen steeds weer uit elkaar te drijven. Durven ze elkaar uiteindelijk de liefde te verklaren? - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789022582756 | 352 pagina's

De langverwachte nieuwe roman van de auteur van De bakkersdochter – een groots liefdesverhaal dat meerdere decennia en continenten omspant Hallie Erminie, die eind negentiende eeuw opgroeit in een plantersfamilie in Kentucky, is een wilskrachtige jonge vr...

Mensen vonden ons op: boeken voor Belader, Belader ebooks, boek Belader.

Persoonstypen belader

Het werk van een belader kan fysiek zwaar en vies zijn aangezien er met vuilnis wordt gewerkt. Een belader dient dan ook een goed doorzettingsvermogen te hebben en energiek te werk kunnen gaan. Dit zijn de eigenschappen van het persoonstype de succesvolle werker. Verder is het ophalen van het vuilnis een belangrijke taak. Veel burgers en bedrijven rekenen er op dat dit steevast gebeurd. Als belader heb je dan ook een zekere plicht en verantwoordelijkheid naar deze mensen en bedrijven. Betrouwbaarheid en plichtsgetrouwheid horen dan ook bij de functie en dit past bij het persoonstype de loyalist.

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Belader, Karakter Belader.

Netwerk belader

Een belader werkt doorgaands alleen met zijn collega vuilnismannen. Soms kan er nog sprake zijn van extern “klantcontact”  bij de mensen of bedrijven waar het vuilnis op gehaald wordt. 

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Belader, Medewerkers Belader.

Is het beroep belader iets voor jou?

Zou je graag belader willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als belader bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Belader, beroepskeuzetest Belader, beroep Belader kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden belader

Zoals gesteld zal de combinatiefunctie van belader/chauffeur in sommige gevallen verdwijnen door de geautomatiseerde vuilniswagens. Naar vuilnismannen in het algemeen zal echter altijd vraag zijn. Er zal immers altijd vuilnis opgehaald en verwerkt moeten worden. Het algemene arbeidsperspectief is dan ook goed te noemen. Er zijn veel vacatures te vinden waar men zoekt naar vuilnismannen. De dooigroeimogelijkheden zijn echter miniem. 

 

Arbeidsmarktperspectief score belader

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep belader. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Belader, Promotie mogelijkheden Belader, Carriere Belader.

Solliciteren op de functie belader

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als belader dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor belader belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als belader. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Belader, CV Belader, sollicitatie Belader.

Interviews met belader

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen belader

Vacatures belader

Op zoek naar een nieuwe baan als Belader? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Belader. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een belader haalt met een vuilniswagen huis- of bedrijfsafval op bij particulieren of bedrijven. Doorgaands bestaat de functie van een belader uit twee kerntaken. Ten eerste het verzamelen van het vuilnis en dit in de vuilniswagen doen.

Beoordeling Belader

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Belader' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Belader

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

heb dit werk eerder gedaan  ben 23 jullie uit getrokken bij de ww daar na 23 jullie moet ik me ma zien teredden van me vrouw ze loon en word dan niet meer geholpen  ben wel 53 jaar ma ervaren nog genoeg om achter de wagen telopen graag  haarlem woon zelf in zandvoort heb  het werk gedaan vasseveld bij ter horst help me als jullie kunnen  06 41918920 mijn nummer wil 35 uur werken als kan  grtjes gerrit heyink

Door: gerrit heyink

Beste Gerrit,ga naar het UWV,daar zullen  ze je helpen.

Door: Ben

Wat is het min uurloon voor een 18 jarige die het beroep als vuilnisbelader gaat uitoefenen via een uitzendbureau

Door: peter

Hallo Peter,het minium uurloon voor een 18jarige is,36 urige werkweek 9,67-38-urige ww.9,16 en bij een 40-urige ww. 8,70.Dus je moet minimaal verdienen hen bovenstaande uurloon.Gr.

Door: Eduard

Reageer op dit beroep